صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۰۸۳۹۷
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۸
قاری لبنانی در گفت‌و‌گو با ایکنا عنوان کرد:

گروه بین‌الملل: حسین‌ حمدان با اشاره به حضور داوران شیعه و سنی در مسابقات بین‌المللی قرآن کشورمان گفت: این مسئله نشان می‌دهد که ایران در بحث داوری مسابقات مایل به بهره‌مندی از تجربیات داوران اهل تسنن در کنار داوران ایرانی است.

حسین حمدان، قاری لبنانی و داور بین‌المللی مسابقات قرآن در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ضمن بیان این مطلب گفت: حدود 25 سال پیش تلاوت و تدریس قرآن را در انجمن قرآن کریم لبنان آغاز کردم؛ در آن زمان تعاملاتی با قاریان مشهور جهان عربی و اسلامی به‌ویژه قاریان مصری داشتم و از مرحوم ابوالعینین شعیشع، شیخ محمد رفعت، مصطفی اسماعیل، شحات محمد انور و شیخ عبدالباسط عبدالصمد تأثیر پذیرفته و تقلید می‌کردم.
حسین حمدان در ادامه افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، این کشور به کشوری اسلامی و فعال در حوزه قرآن و فعالیت‌های قرآنی تبدیل شد و با تعامل با لبنان توانست به نشر و گسترش برنامه‌های قرآنی در این کشور کمک کند و با تأسیس جمعیت قرآن لبنان فعالیت‌های شاخصی را در این زمینه انجام دهد.
این استاد قرآن لبنانی همچنین تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، فعالیت‌های قرآنی در ایران پر رنگ شد، رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) نیز در این راه فعالانه عمل کرده؛ ایشان از عاشقان قرآن کریم و دوستداران تلاوت قاریان مصری همچون ابوالعینین شعیشع و مصطفی اسماعیل است.
توسعه فعالیت‌های قرآنی در لبنان با کمک ایران 
این قاری لبنانی تأکید کرد: به خاطر کمک‌ها و مساعدت‌های ایران، محافل قرآنی متعددی در لبنان برگزار شده و تجوید و حفظ قرآن در این کشور رشد بسزایی داشته و تعاملات زیادی با قاریان مصری نیز صورت گرفته است.
این داور بین‌المللی مسابقات قرآن بیان کرد: برای ما افتخار بزرگی است که از دستاوردهای انقلاب ایران که مهم‌ترین آن توسعه فعالیت‌های قرآنی است، بهره‌مند شده و قاریان خوبی را تربیت کرده‌ایم؛ قاریانی که هر ساله به برکت مساعدت‌های جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن شرکت می‌کنند.
حسین حمدان با اشاره به اساتید قرآنی که در محضر آنان قرآن را آموزش دیده است، گفت: در دهه هشتاد تدریس قرآن در لبنان محدودیت داشت و در جلسات قرآنی مساجد انجام می‌شد، من در آن ایام از محضر شیخ «سعد رمضان»، از اساتید لبنانی قرآن بهره‌مند شدم و اجازه‌نامه «حفص عن عاصم» را دریافت کردم، با تعامل با قاریان ایرانی و مصری، دامنه فعالیت‌هایم گسترده‌تر شد.
وی اظهار کرد: بعدها از محضر شیخ القراء لبنان «سلمان الخلیل» نیز بهره‌مند شده و به رشد در عرصه قرآن رسیدم تا این که جمعیت قرآن لبنان تأسیس شد؛ توانستم از محضر قاریانی که از اقصی نقاط جهان به این مرکز می‌آمدند، بهره‌مند شوم.
ایران؛ یادآور بهترین خاطرات قرآنی‌ام
حمدان بهترین خاطرات قرآنی‌اش را مربوط به زمان حضور در ایران دانست و تأکید کرد: بهترین خاطرات قرآنی‌ام مربوط به زمان حضورم در ایران بوده است؛ در سال 2008 و 2012 میلادی در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران به عنوان داور حضور یافتم، مسابقاتی که چهره درخشان این کشور در عرصه فعالیت‌های قرآنی را نشان می‌دهد.
این قاری لبنانی تصریح کرد: در این مسابقات کارشناسان مطرح قرآنی حضور می‌یابند و انسان احساس می‌کند که رویدادی قرآنی به معنای کلمه در جریان است، ایران به عنوان کشوری قرآنی، برنامه‌های قرآنی را با آگاهی و درایت خاصی اجرا و هر ساله تعداد زیادی از کشورها را به مسابقات قرآن دعوت می‌کند.
وی گفت: داوران اهل تسنن و شیعه از کشورهای مختلف از جمله مصر، ترکیه، سوریه، لبنان، الجزایر، تونس، عربستان، کویت و بحرین در کمیته داوری مسابقات قرآن ایران حضور پیدا می‌کنند که این مسئله نشان می‌دهد که ایران در مسئله داوری مسابقات مایل به بهره‌مندی از تجربیات کشورهای اسلامی است.
حسین حمدان همچنین بیان کرد: آیین‌نامه مسابقات قرآن ایران نیز دقیق است؛ ایران با دعوت از داوران اهل تسنن در کمیته داوری مسابقات، از تجارب آنان استفاده کرده و بهره می‌برد.
همایش‌های قرآنی، تعامل بین فعالان قرآنی را تقویت می‌کند
این داور بین‌المللی مسابقات قرآن با اشاره به مهم‌ترین راهکارهای تقویت تعامل بین فعالان قرآنی در جهان اسلام، یادآور شد: مهم‌ترین ابزارها در این زمینه، برگزاری همایش‌های قرآنی است، ایران در این زمینه نیز پیشگام بوده و گام‌های بلندی برداشته است؛ هر ساله همایش‌هایی را برگزار کرده و مباحث و علوم قرآنی همچون تجوید، صوت، لحن، وقف و ابتدا را با هدف برگزاری مسابقاتی موفق و پیشرفت و توسعه در این حوزه مورد توجه قرار داده است.
ضرورت الگوبرداری کشورهای اسلامی از ایران
حسین حمدان از جمهوری اسلامی ایران به خاطر احیا و گرامیداشت قرآن تشکر و ابراز امیدواری کرد که کشورهای عربی و اسلامی نیز ایران را الگو قرار داده و به دور از تعصبات فرقه‌ای و مذهبی در راه اعتلای قرآن گام بردارند تا خداوند شر و بلا را از امت اسلام دور کند.
حمدان در پایان قرآن کریم را کتابی وحدت‌بخش توصیف و بیان کرد: مسلمانان باید به آن چنگ زده و با عمل به آیات وحدت‌بخش این کتاب همچون آیه 103 سوره آل عمران «وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ؛ و همگى به ریسمان خدا چنگ زنید و پراکنده نشوید» و آیه 92 سوره انبیا: «وَإِنَّ هَذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّکُمْ فَاعْبُدُونِ: و در حقیقت این امت ‏شماست که امتى یگانه است و من پروردگار شمایم پس مرا بپرستید» ثبات، محبت و صلح را که قرآن و پیامبر(ص) به آن امر کرده‌اند، محقق کنند.