به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین دژکام، امامجمعه جهرم، شامگاه سهشنبه، 30 اردیبهشتماه در جلسه هفتگی تفسیر قرآن کریم در ادامه تفسیر آیات سوره مبارکه بقره، در مورد داستان قوم بنیاسرائیل و نعمتهایی که خداوند به آنها داد و آنها نیز به جای شکرگزاری، ناسپاسی کردند، آیه 50 این سوره «وَ إِذْ فَرَقْنَا بِکُمُ الْبَحْرَ فَأَنجَیْنَکمْ وَ أَغْرَقْنَا ءَالَ فِرْعَوْنَ وَ أَنتُمْ تَنظرُونَ» را مورد اشاره قرار داد و شکر نعمات خداوند در تمام عصرها را مورد تأکید قرار داد.
وی با اشاره به داستان شکافته شدن آب رود نیل به اذن خداوند و عبور قوم بنیاسرائیل از آن به همراه حضرت موسی(ع)، اظهار کرد: در انقلاب اسلامی نیز مواقعی پیش آمده که فکر میکردیم به بنبست رسیدهایم و راه نجاتی نیست، چون از خدا غافل میشویم و به ظواهر زندگی توجه داریم. خداوند متعال در این آیه میفرماید که داستان فرعون را به یاد آرید و درس بگیرید.
امامجمعه جهرم واقعه طبس در جریان انقلاب اسلامی، وقایعی در جنگ تحمیلی که موجب پیروزی شد و بسیاری دیگر از چنین وقایع را عجیب خواند و آن را عنایات خداوند خواند که ما کمتر به آنها توجه داریم.
وی در ادامه سخنان خود در این زمینه صداقت و خالصانه کار کردن را سبب یاری خداوند برشمرد و گفت: راستگویی و خلوص مقام انسان را از ملائکه بالاتر میبرد.
امامجمعه جهرم توجه در اعمال بنیاسرائیل و شناخت اشتباهات آنها را مورد تأکید قرار داد و عدم تکرار آن اشتباهات در جهت موفقیت در آزمون الهی را یادآور شد.
دژکام در ادامه آیه 51 سوره بقره که میفرماید «وَ إِذْ وَعَدْنَا مُوسى أَرْبَعِینَ لَیْلَةً ثُمَّ اتخَذْتمُ الْعِجْلَ مِن بَعْدِهِ وَ أَنتُمْ ظلِمُونَ» را مورد اشاره قرار داد و در رابطه با داستان میعاد 40 روزه حضرت موسی(ع) با خداوند در کوه طور و بیان اینکه این 40 روز طبق تفاسیر و تواریخ از ابتدای ذیالقعده تا 10 روز اول ذیالحجه بوده است، مطالبی یادآور شد و انجام اعمال در 10 روز اول ذیالحجه را موجب عطای عنایات خداوند دانست.
حجتالاسلام دژکام داستان پیدایش و پرستش گوساله توسط قوم بنیاسرائیل در مدت 40 روزی که حضرت موسی(ع) در میعاد بود را یادآور شد و طبق آیه مذکور آن را ظلم بنیاسرائیل به خودشان ذکر کرد.
وی در ادامه با اشاره به تفسیر مجمعالبیان مرحوم شیخ طبرسی، به داستان سامری گوسالهساز که در ظاهر فردی بود که به خدا ایمان آورده ولی در باطن مشرک و گوسالهپرست بود و به چگونگی بهوجود آمدن گوساله و پرستش آن توسط بنیاسرائیل پرداخت و مطالبی در این زمینه بیان کرد.
امامجمعه جهرم با اشاره به اینکه هارون برادر حضرت موسی(ع) از بنیاسرائیل خواست تا زیورآلاتی که با خود آورده بودند را نابود کنند تا از وسوسه آنها در امان باشند، اظهار کرد: اموالی که مالک دارد را نمیتوان به بهانه حمایت از مستضعفان و انقلاب و ... تصاحب کرد بلکه باید به مالک یا وارثان برگردانده شود یا اینکه اگر مجتهد تشخیص دهد که صاحب اصلی اموال مشخص نیست، باید از راه شرعی خرج فقرا شود.
وی از فریبکاری سامری در ساخته شدن مجسمه گوساله سامری موقع آتش زدن زیورآلات همراه بنیاسرائیل سخن گفت و گناه فریبکاری که با اطلاع و آگاهی انجام میشود را بسیار بزرگ خواند.
امامجمعه جهرم به تصرفهای غیر مجاز و ساختوسازهای مخفیانه و شبانه در زمینهای منابع طبیعی و اوقافی و ادعای مالکیت کردن توسط برخی افراد به بهانههای مختلف، اشاره کرد و از آن به غصب اراضی نام برد و گفت: ما انقلاب کردیم که نان حلال بخوریم نه اینکه به بهانه مستضعفین، با تصرف غیر شرعی ملک دیگران، حرامخواری کنیم.
یادآور میشود، جلسه هفتگی تفسیر قرآن کریم، سهشنبهها بعد از نماز مغرب و عشا در غدیریه شهر جهرم برگزار میشود.