به گزارش خبرگزاری بین المللی قران(ایکنا)، مهمترین رویدادی که در این هفته برگزار شد مربوط به هنر هفتم میشود. در این هفته شاهد نخستین جشنواره بینالمللی جایزه بزرگ پیامبر اعظم بودیم که اختتامیه آن پنجم خردادماه در تالار وحدت برگزار شد. درباره این جشنواره اگر بخواهیم اشارهای کوچک داشته باشیم به سخنان مجیدی در آیین اختتامیه وعلی ریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه میپردازیم که در ادامه این سخنان آورده میشود.
نپرداختن به حضرت رسول(ص) در سینما جفا به انسانیت است
مجیدی در افتتاحیه جشنواره پیامبر اعظم چنین گفت: این جشنواره (پیامبر اعظم) اتفاق خوشایندی است که باید سالها پیش برگزار میشد، اما همین اندازه که این اقدام صورت گرفته جای تقدیر دارد و باید از آن حمایت شود، زیرا مزین به نام حضرت رسول(ص) است.
وی افزود: کار کردن درباره حضرت رسول، رحمتی است که نصیب فردی میشود که به انجام آن مشغول است. من نیز خوشحالم که هفت سال از عمر خود را برای ساخت فیلمی صرف کردهام که درباره پیامبر رحمت و نور است.
مجیدی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: نپرداختن به شخصیت مبارک حضرت رسول تنها جفا به ایشان نیست، بلکه اجحاف در حق بشریت است، چون این چشمپوشی سبب میشود انسان از داشتههای بسیاری محروم شود. برای همین من جایزه بزرگ پیامبر اکرم (ص) را حرکتی مثبت ارزیابی میکنم..
وی با بیان این که تنها یک فیلم درباره حضرت رسول(ص) ساخته شده است، گفت: حدودا 200 فیلم بر مبنای زندگی حضرت عیسی (ع)، 120 فیلم درباره حضرت موسی (ع) و 80 فیلم هم درباره دیگر انبیا الهی ساخته شده، اما در این میان تنها یک فیلم «الرساله» تولید شده که به شخصیت حضرت رسول(ص) پرداخته است؛ فیلمی که آنهم بیشتر به جنگهای حضرت رسول (ص) توجه داشته است نه رحمت ایشان.
دنیای غرب از گرایش روزافزون به اسلام واهمه دارد
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در آئین اختتامیه جشنواره پیامبر اعظم(ص) تاکید کرد: اینکه امروز نسبت به پیامبر اعظم(ص) توهین روا میشود، امری دردآور است. البته در گذشته نیز چنین توهینهای انجام میشد، اما هیچگاه به شدت این چند ساله ما شاهد چنین هجمههایی نبودهایم، اقدامی که نشان میدهد دنیای غرب به شدت از گرایش روزافزون به اسلام واهمه دارد. در ضمن خیلی خوشحال هستیم که در این جشنواره (پیامبر اعظم) آثار متعددی تولید شده که هر کدام به نوعی در پی پاسخگوی به این توهینها هستند، اما سخن اصلی من این است که در کنار پاسخگویی به توهینهایی که به حضرت رسول(ص) میشود، باید آسیبشناسی جدی در این خصوص داشت چون اگر با علت مبارزه نکنیم حرکتهای پدافندی کارآیی لازم را ندارد.
بزرگداشت سیوسومین سالروز سوم خرداد در خانه سینما
بزرگداشت سیوسومین سالروز سوم خرداد سالروز حماسه پرشکوه آزادسازی خرمشهر در خانه سینما برگزار و طی آن نمایشگاه ۲۷ پوستر از ۲۷ فیلم سینمایی دفاع مقدس افتتاح شد. در این مراسم که با استقبال خوب اهالی سینما همراه بود؛ محمدمهدی عسگرپور(مدیرعامل خانه سینما) و مهرزاد دانش درباره اهمیت سوم خرداد و همچنین نقش سینما در گرامیداشت این روز و دفاع مقدس سخنرانی کردند و بعد از آن کلیپی به نمایش درآمد.
بعد از برگزاری مراسم، نمایشگاه ۲۷ پوستر از ۲۷ فیلم سینمایی دفاع مقدس تحت عنوان بازتاب رشادت افتتاح شد. در این نمایشگاه پوستر فیلمهایی همچون مهاجر، پرواز در بینهایت، باشو غریبه کوچک، پرنده آهنین، اتوبوس شب، روزنه، کیمیا، میم مثل مادر، ۵۰ قدم آخر، شور شیرین، بیداری رویاها، روز سوم، چ، دوئل، اتوبوس شب و آثار طراحانی همچون مرتضی ممیز، ابراهیم حقیقی، مجید اخوان، علی وزیریان، حیدر رضایی، بهزاد خورشیدی، امیر شیبان خاقانی، سیروس سلیمی خلیق، محمدرضا دادگر، سیامک فیلیزاده، احسان برآبادی، محمدحسین هوشمندی به نمایش درآمده است.
گشایش نمایشگاه آثار «نشانهنوشته پیامبر اکرم»
مراسم افتتاحیه نمایشگاه «نشانه نوشته پیامبر اکرم (ص)» و اهدای جوایز به برگزیدگان این رقابت هنری با حضور مجید مجیدی کارگردان فیلم «محمد(ص)» و مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران شامگاه دوشنبه 5 خرداد در خانه هنرمندان برگزار شد.
سیدمحمد حسینی، باقر جعفری و علیرضا ذاکری به ترتیب نفرات اول تا سوم این جشنواره انتخاب شدند و همچنین هیئت داوران از میان آثار منتخب نمایشگاه 5 اثر را شایسته تقدیر دانست که عبارتند از داود رحیمی، سیدمصطفی سیدابراهیمی، محسن صفایی، حجت مجرد و محمدرضا ملاحسینی.
ساخت موسیقی خاک مقدس با محوریت «خرمشهر»
ساخت موسیقی خاک مقدس تازهترین اثر فرهاد هراتی، آهنگساز و رهبر گروه کر نامیرا، پس از پشت سر گذاشتن چهار ماه مراحل پیش تولید در سوم خرداد سال 1393 همزمان با گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر کلید خورد. مطالعه و پژوهش این اثر برعهده انوشه جم و مدیریت پروژه را محمدنبی خسروی و سیدجلال چاووشیان برعهده دارند. خاک مقدس در مهرماه سال جاری در تالار وحدت روی صحنه خواهد رفت.
کنسرت یزدانی و فلاحی به مناسبت روز جانباز
در این گزارش باید به جلسه هماهنگی اجرای کنسرت مشترک یزدانی و فلاحی به مناسبت هفته جانباز برای جانبازان و خانواده شهدا، که با حضور مهدی افضلی، مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر برگزار شد هم اشاره کنیم. مازیار فلاحی در این نشست از رونمایی یک قطعه جدید به نام «شانههای بیلباس» در کنسرت پیش رو خبر داد: آهنگی از سال 85 دارم که آن را در گوشهای از دلم برای خود نگه داشته بودم. نام این قطعه شانههای بیلباس است که فکر میکنم زمان آن رسیده در حضور جانبازان این قطعه را برای اولین بار اجرا کنم. این قطعه مربوط به این است که شهدا را غسل نمیدهند و در این شعر میخواهم بگویم که باران شهدا را غسل میدهد. همچنین این قطعه به شهدای مفقودالاثری اشاره دارد که وقتی خانواده شهدا برای بدرقهشان میآیند هر کدام فکر میکنند فرزندشان در این تابوت است. این قطعه را هیچگاه منتشر نکردم اما این اجرا دریچهای را به رویم باز کرده و فکر میکنم روز 8 خرداد همان روزی است که باید این قطعه رونمایی شود.
رضا یزدانی نیز از حالوهوای اجرا برای جانبازان گفت: پیش از این در جشنواره موسیقی مقاومت با مازیار فلاحی اجرای مشترک داشتیم. اجرا در کنار مازیار را دوست دارم. اینکه در کنار هم برای جانبازان اجرا خواهیم داشت برای ما حس متفاوتی دارد. از معاونت امور هنری سپاسگزارم برای اینکه این فرصت را برای ما ایجاد کردند. نه جانبازان از فضای ما دور هستند و نه ما از فضای جانبازان، به همین دلیل اجرایی پرشور و دوستداشتنی همانند همیشه خواهیم داشت.
برگزاری نمایشگاه پیامبر اعظم با محوریت مقاومت و پایداری
اما در حوزه تجسمی، نمایشگاه عکس «خانه در آتش2»عصر روز یکشنبه 4 خرداد، همزمان با روز مقاومت و پایداری با نمایش آثار 50 عکاس در موزه هنرهای معاصر فلسطین افتتاح شد. نمایشگاه شامل 70 عکس برگزیده از 50 عکاس است که نادیده های مناطق مسکونی بمباران شده 8 سال دفاع مقدس و جنایتهای فجیع رژیم عراق را در بمباران شیمایی حلبچه و بستان تا حملات ناجوانمردانه به خانه های بی دفاع تهران، خرمشهر، آبادان و اهواز را به تصویر کشیده است.
آثار عکاسانی چون سعید صادقی،مهدی منعم،علی کاوه، محسن راستانی، بهروز مرادی، مرحوم بهمن جلالی، مجتبی آقایی و جاویدالاثر کاظم اخوان و نیز تعدادی از تصاویر آرشیو وزارت نفت در نمایشگاه عکس «خانه در آتش» به معرض نمایش گذاشته شده و ناگفتهها و کمتردیده شده هایی را به تصویر می کشد که نشانگر عمق فاجعه انسانی به وقوع پیوسته در مناطق مسکونی درجنگ تحمیلی است که دل هر بیننده ای را به درد می آورد.
این نمایشگاه تا31 خرداد ماه در موزه هنرهای معاصر فلسطین بر پاست و علاقهمندان میتوانند برای دیدن از آن به نشانی موزه هنرهای معاصر فلسطین واقع در میدان فلسطین، خیابان شهید برادران مظفر، تقاطع خیابان بزرگمهر، شماره 74 مراجعه کنند.ساعات بازدید از این نمایشگاه به غیر از روزهای تعطیل شنبه تا چهارشنبه ساعت 10 تا 17 و روزهای پنجشنبه ساعت 10 تا 15 است.