به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین محمداسماعیل مصلینژاد، امامجمعه موقت شهرستان جهرم، 9 خردادماه در مراسم سیاسی ــ عبادی نماز جمعه که در مصلای امام خمینی(ره) این شهرستان برگزار شد، با اشاره به فرمایش قرآن کریم در آیه 14 سوره مبارکه لقمان به بندگان در رابطه با به جای آوردن شکر خداوند و احترام به والدین بهعنوان دو تکلیف بزرگ، بیان کرد: از جمله واجباتی که در دین به آن تأکید شده، اکرام والدین است و در روایات آخرالزمان از دچار مشکل شدن این مسئله، سخن گفته شده است.
وی در ادامه به روایتی از امام رضا(ع) در توضیح آیه مذکور اشاره کرد و گفت: امام رضا(ع) میفرماید «کسی که شکر والدین را به جا نیاورد، شکر خدا را نیز به جا نیاورده است».
حجتالاسلام مصلینژاد از وجود روایات بسیار در تکریم والدین حتی با وجود اختلاف سلیقه با آنها سخن گفت و با بیان اینکه طبق روایات اسلامی، شرط قبولی عبادات، پذیرش نماز است، روایتی هشداردهنده از حضرت امام صادق(ع) را بیان کرد و گفت: اگر کسی از روی نفرت و دشمنی به والدین خود بنگرد حتی اگر والدین نیز به او بدی کرده باشند، هیچ نمازی از او پذیرفته نمیشود.
خطیب موقت جمعه جهرم افزود: در نگاه به وضعیت تربیتی جامعه و مقایسه آن با آموزههای روایات، در برخی موارد فاصله زیاد با روایات دیده میشود.
وی روی خوش به والدین نشان دادن بهویژه در سنین پیری را از بسیاری کارهای دیگر مهمتر برشمرد و اظهار کرد: طبق روایات برای هر نگاه محبتآمیز فرزند به والدین، یک حج مقبول برایش ثبت میشود. رسول خدا(ص) در روایتی میفرمایند «نگریستن فرزند به والدین از روی محبت به آنها، عبادت است».
مصلینژاد با اشاره به در پیش بودن اعیاد شعبانیه و ولادت امام سیدالساجدین(ع)، به دعاهای 24 و 25 صحیفه سجادیه در رابطه با دعای والدین برای فرزندان و دعای فرزندان برای والدین اشاره و توجه به این دعاها را به والدین و فرزندان توصیه کرد.
امامجمعه موقت جهرم در خطبه دوم بر پاسداشت حریم الهی تأکید کرد و گفت: پاسداشت حریم الهی به آموختن احکام دین، عمل به آنها و محافظت از آنها در سطح جامعه بستگی دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه فقه، علم دقیقی است که اگر در آن بیدقتی شود، گاهی اوقات انسان به گمان عمل به تکلیف، خلاف دین را مرتکب میشود، به مسئله فقهی لباس نمازگزار و مقدار پوشش در نماز و جامعه اشاره کرد و گفت: برای مقدار پوشش نمازگزار در حریم نماز و در جامعه اعم از زن و مرد احکامی وجود دارد.
مصلینژاد با بیان اینکه پوشش حریم نماز با پوشش در جامعه متفاوت است، به میزان پوشش در نماز برای زنان اشاره کرد و بیرون بودن قرص صورت، مچ دست تا نوک انگشتان و روی پا، جایی که مسح کشیده میشود، را به شرط نبودن نامحرم مجاز برشمرد.
وی افزود: اما در جامعه و در برابر نامحرم، مجاز نیست که روی پا را بیرون بگذارند چون امر حرام مرتکب میشوند و زنان نباید بدون جوراب وارد اجتماع شوند.
امامجمعه موقت جهرم همچنین، به میزان پوشش مردان در حریم نماز اشاره کرد و حضور آنها در جامعه دینی با پوشش متفاوت را متذکر شد و ضمن پاسداشت و پاکی حیطه جامعه دینی، گفت: میزان پوشش مردان در جامعه دینی، به مقدار عرف جامعه متدین است.
وی از تلاش دشمن در وارد کردن خدشه به فرهنگ عفاف و حجاب سخن گفت و با اشاره به پاسداشت این فرهنگ، بیان کرد: ابتدا باید حریم خانوادههای خود را مراقبت کرد و سپس، حامی احکام دین در اجتماع بود.
امامجمعه موقت جهرم همچنین، حفاظت از احکام دین را با حفظ کردن ذهنی آنها متفاوت خواند و با اشاره به سخنان امام سجاد(ع) در مورد مقام حضرت اباالفضل(ع) در قیامت که جمیع شهدا غبطه آن را میخورند، از حمایت و محافظت آن حضرت از دین تا آخرین نفس سخن گفت و پیروی از علمدار کربلا در پاسداشت دین را مورد تأکید قرار داد.
وی در ادامه سخنان خود در این زمینه گفت: بسیاری که در رکاب حضرت سیدالشهدا(ع) در کربلا بودند نتوانستند از دین محافظت کنند و محافظهکار شدند.
مصلینژاد با تبریک اعیاد شعبانیه، به تقارن میلاد حضرت عباس(ع) با روز جانباز اشاره کرد و سعاتمندی جانبازان عزیز را از درگاه خداوند خواستار شد.
وی همچنین، تقارن روز میلاد امام حسین(ع) با روز پاسدار را یادآور شد و با اشاره به نکته مهم در مورد سپاه پاسداران که از دغدغههای رهبر انقلاب است، افزود: با توجه به تحول در کادر نیروی انسانی سپاه که در حال جوان شدن است، باید پاسدار واقعی افتخارات و آرمانهایی که مجاهدین و شهدا بر آن پافشاری کرده و خون دادند، باشد.
امامجمعه موقت جهرم بحث معنویت در سپاه بنا به سخنان رهبری در راستای انجام رسالتهای بلندی که به دوش سپاه است، از جمله تأثیرگذار بودن سپاه پاسداران در تمدن نوین اسلامی را بسیار مهم خواند.
وی قیام امام حسین(ع) را دارای برکات بسیاری برای عالم ذکر و به کشتی نجات بودن آن حضرت اشاره کرد و گفت: انسانهای بسیاری به برکت اباعبداللهالحسین(ع)، بهشتی میشوند.
امامجمعه موقت جهرم آغاز نجات انسانها توسط این کشتی و به برکت امام حسین(ع) را از دل صحرای کربلا ذکر کرد و از پیوستن حرّ به این کاروان و وجود حرهای بسیار در طول تاریخ که به این کاروان پیوستند، سخن گفت.
خطیب جمعه جهرم از جمله تأثیرات شگرف قیام اباعبدالله(ع) را الهامبخش بودن آن برای انسانهای بزرگی همچون امام راحل(ره) برشمرد و گفت: امام با تأسی از قیام جدش، ماهیت انقلاب را حسینی کرد.
وی به سالگرد ارتحال امام و قیام 15 خردادماه اشاره کرد و با بیان اینکه بعد از فوت آیتاللهالعظمی بروجردی، شاه سعی در نزدیکی ظاهری به روحانیت داشت، گفت: امام زمانی که به مقام مرجعیت رسید روحیهای جهادی، حماسی و مجاهدانه داشت.
امامجمعه موقت جهرم با بیان مواردی از فشارهایی که بر امام راحل(ره) از زمان مرجعیت ایشان و قیام 15 خردادماه وارد میشد، وی را مرجعی خواند که مورد بیشترین فشارها از طرف استعمار قرار گرفته است.
این استاد حوزه 14 خردادماه را یادآور نقطه عطف مهم دیگری در انقلاب عنوان کرد و گفت: بعد از فوت امام(ره)، دشمن گمان میکرد که با رفتن امام انقلاب، خود انقلاب نیز رفتنی است، اما با یاری خدا و کار حکیمانه، بهجا و سریع مجلس خبرگان در انتخاب امام خامنهای بهعنوان جانشین به حق امام(ره) که به گفته خود امام «ایشان شایستگی رهبری دارند»، طمع دشمنان از بین رفت.
مصلینژاد افزود: در جنگ نرم و عملیات جنگ روانی از جمله تلاشهای گسترده دشمن، شناسایی علمدار دین است تا او را هدف قرار دهد و باید در این زمینه هوشیار بود.
وی با بیان حکایتی از زمان فوت آیتاللهالعظمی اراکی و هجمههای دشمن به رهبر معظم انقلاب در بین مراجع، بیان کرد: برخی مواقع میتوان موضع حق را در جهت خلاف موضع دشمن دید.