رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره اهمیت مسئله جمعیت فرمودند: « مسئله کاهش جمعیّت مسئله بسیار مهمّى است. براى آن دشمنانى که در اوائل صحبت اشاره کردم، بهترین چیز این است که ایران یک کشورى باشد با بیست سى میلیون جمعیّت که نصف این جمعیّت هم کهنسال و میانسال و ازکارافتاده باشند؛ این برایشان بهترین چیز است؛ اگر براى این برنامهریزى بتوانند بکنند، حتماً میکنند، پول بتوانند خرج کنند، حتماً خرج میکنند؛ ما باید حرکتمان در مقابل این حرکت، حرکت صحیح و منطقى و خردمندانه و عالمانه باشد...»
منصور حقیقت پور، نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره اهمیت مسئله جمعیت برای جمهوری اسلامی ایران به لحاظ اقتدار و انسجام ملی گفت: تغییر ساختار جمعیتی کشور یک موضوع اساسی بود که مقام معظم رهبری به خوبی و زودتر از بقیه نهادهای کشور آن را مطرح و اعلام کردند.
وی ادامه داد: هرم جمعیتی کشور به سمت پیر شدن در حال حرکت است و سیاستهای نادرستی پس از انقلاب اسلامی اتخاذ شد که سبب شده است امروز به سمت پیر شدن جمعیت برویم.
حقیقتپور درباره مزیتهای جمعیت جوان بالا برای یک کشور گفت: جمعیت جوان، جمعیتی مولد است که دامنه تولید را وسیعتر میکند در حالی که جمعیت پیر جمعیت مصرفکننده است و تغییر ترکیب جمعیتی کشور به سمت جمعیت پیر بیشتر بار مالی زیادی در زمینه بهداشت، درمان و نگهداری برای کشور ایجاد میکند.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار کرد: در واقع جمعیت جوان خودش منشأ خیرات و برکات فراوانی است. از لحاظ دفاعی و امنیتی کشوری با اکثریت جمعیت جوان، بهتر از خودش دفاع میکند در حالی که کشوری با اکثریت جمعیتی میانسال و پیر در این زمینه دچار مشکل است.
وی عنوان کرد: میتوان گفت جمعیت یکی از مؤلفههای مهم قدرت ملی است. خیلی از کشورها براساس وسعت جمعیت دارای حق وتو هستند مانند چین، یا کشوری مانند هند به خاطر فراوانی جمعیت دارای قدرت منطقهای و دفاعی مناسبی است.
حقیقتپور تأکید کرد: لذا ما برای اینکه به یک ترکیب جمعیتی با اکثریت جمعیت جوان برسیم و مجددا به آن سمت حرکت کنیم نیازمند به این هستیم که همه جریانات و طبقات اجتماعی جامعه پاسخ مثبت به دغدغه و هشدار رهبر معظم انقلاب درباره تکثیر نسل بدهند.
وی در پایان یادآور شد: امروز باید خانوادهها از وضعیت تکفرزندی عبور کنند و به سمت تعداد فرزند بیشتر حرکت کنند که این مسئله البته نیازمند وضع و اتخاذ قوانین و سیاستهای تشویقی مؤثر و مناسب از سوی مجلس و دولت است.