صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۱۳۲۷۳
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۰
داور سوری مسابقات بین‌المللی قرآن:

گروه بین‌الملل: شیخ منیر محمد عقله، داور سوری سی‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران، صداقت در داوری را از شاخصه‌های بارز این دوره از مسابقات برشمرد.

شیخ منیر محمد عقله، از مبتهلان برجسته سوری و از داوران رشته «لحن» سی‌ویکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کشورمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: ایران کشوری پیشرو در زمینه  برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن است و من پیش از این در مسابقه قرآنی دیگری که با نام «ان للمتقین مفازاً» از شبکه ماهواره‌ای «الکوثر» پخش می‌شد، به‌عنوان داور حضور داشته‌ام.
وی افزود: در یکی از برنامه‌های این مسابقات گفتم که «جمهوری اسلامی ایران با توجه به اهمیتی که برای قرآن و مسابقات قرآنی قائل است، به کشورهای غرب و شرق اعلام کرده که اسلام در حال گسترش است و هیچ گریزی از آن نیست و کلام خدا برترین کلام است».‌‌‌‌
تنوع داوران، نشانه پیشرفت روزافزون مسابقات
این داور سوری با اشاره به پیشرفت قابل ملاحظه‌ مسابقات بین‌المللی قرآن ایران گفت: حضور گسترده شرکت‌کنندگان از کشورهای مختلف اسلامی و غیراسلامی در رشته‌های حفظ و تلاوت قرآن کریم و تنوع داوران شرکت‌کننده، از امتیازات مهم مسابقات ایران است و نشانه پیشرفت روزافزون این مسابقات است.
شیخ منیر محمد عقله در ادامه این گفت‌وگو، صداقت کمیته داوران در اعطای نمرات به متسابقین و رعایت انصاف را از ویژگی بارز مسابقات قرآن ایران دانست و گفت: در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران، شرکت‌کنندگان حق واقعی خود را می‌گیرند و مسئولان و بزرگان کشور هیچ دخالتی در امتیاز‌‌دهی و دادن نمره به متسابقین ندارند، و در حقیقت داوران نه به امتیاز کسی اضافه می‌کنند و نه از امتیاز کسی کم می‌کنند.
سطح متوسط قرائت شرکت‌کنندگان این دوره
شیخ منیر محمد عقله در ادامه به ارزیابی سطح قرائت شرکت‌کنندگان در این دوره از مسابقات پرداخت و گفت: امسال سطح قرائت شرکت‌کنندگان متوسط بود.
وی از مراکز فرهنگی و رایزنی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف جهان خواست قبل از اعزام متسابقان این کشور‌ها برای شرکت در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران دقت لازم را به عمل آورند و نمایندگان را پس از برگزاری آزمون و بررسی سطح قرائت آن‌ها به ایران اعزام کنند، تا شاهد سطح بالاتری از قرائت متسابقین باشیم.
وی درباره افزودن رشته‌های دیگر به مسابقات بین‌المللی قرآن ایران گفت: احساس می‌کنم رشته‌های حفظ کامل قرآن کریم و قرائت برای این مسابقات کافی باشند و نیازی به اضافه‌کردن رشته‌های دیگری نباشد.
این مبتهل سوری یادآورشد: در آیین‌نامه داوری مسابقات بین‌المللی قرآن ایران امتیازات مربوط به تجوید، وقف، ابتدا، صدا و لحن برای رشته قرائت به‌خوبی توضیح داده شده است و شرکت‌کنندگان از نظر آگاهی‌ به آیین‌نامه داوری در این زمینه مشکلی ندارند.
شیخ محمد منیر عقله درباره اهمیت موضوع تدبر در قرآن گفت: تدبر در قرآن بحث بسیار مهمی است که باید جدای از این مسابقات قرآن و در برنامه‌های و نشست‌های علمی و تخصصی به آن پرداخته شود و در جلساتی که با موضوع تفسیر قرآن برگزار می‌شود، اهمیت موضوع تدبر در قرآن تبیین شود.
ابتهال‌خوانی در حضور مقام معظم رهبری از جذاب‌ترین خاطرات زندگی‌ام است
این داور سوری به یکی از خاطرات حضورش در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران اشاره کرد و گفت: هیچ‌وقت آن روز را فراموش نمی‌کنم، وقتی برای نخستین بار به ایران آمدم و در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی ابتهال خواندم و ایشان به تمجید و ستایش ابتهالم به زبان عربی با فصاحت کامل پرداخت، من بسیار از دیدار‌شان و بودن در کنارشان مسرور شدم.
وی در پایان از رهبر معظم انقلاب اسلامی، دولت جمهوری اسلامی ایران و تمامی کسانی که در برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن ایران به‌عنوان یکی از رخدادهای مهم قرآنی جهان اسلام مساعدت کرده و توجه داشته‌اند، قدردانی کرد.