سیدمهدی سیف، کارشناس مرکز طبع و نشر قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره بهایی که با عنوان هدیه قرآن برای قرآنها در نظر گرفته میشود، گفت: گاه دیده میشود که بهای در نظر گرفته شده از قانون خاصی تبعیت نمیکند و هر ناشری به طریق خاص خود عمل کرده و بهای مورد نظر خود را به عنوان هدیه اعلام میکند.
وی با ذکر مصداق در این باره افزود: مثلاً قرآن جیبی توسط ناشران مختلف از بهایی برابر 4 ـ 8 هزار تومان ارائه میشود که در این راستا باید مردم را آگاه کرد تا به دنبال قرآنهایی که زرق و برق دارند یا قیمت آنها بالاست نروند.
قرآنی خریداری شود که قرائتش آسانتر باشد
سیف در ادامه سخنانش تأکید کرد: مردم باید قرآنهایی را خریداری کنند که خط آنها ساده، خلوت و به خط فارسی نزدیک باشد و برای عموم مردم قرائت آن راحتتر باشد تا کمتر به اشتباه بیفتند.
این کارشناس امور قرائت و کتابت قرآن کریم همچنین گفت: در این راستا گاه ناشران به دنبال منافع مادی هستند و ترویج معارف قرآن را دنبال نمیکنند که تنویر افکار عمومی در این باره ضروری است تا به دنبال خرید قرآنی سادهتر و به دور از تشریفات باشند.
سادگی در استفاده مستمر از قرآن مورد توجه باشد
وی با اشاره به اینکه در ازدواج نیز نباید به دنبال تجملات زائد بود، اظهار کرد: قرآن مورد استفاده در این مراسم نیز باید به گونهای چاپ شده باشد که خانوادهها بتوانند به صورت مستمر از آن استفاده کنند و آن را مرتب بخوانند.
سیف در این رابطه، قرآن مرکز طبع و نشر قرآن را برای عموم مردم پیشنهاد کرد که سادهتر نگاشته شده و برای آموزش و پرورش نیز از همین قرآن استفاده میشود.
ناشران قرآن نیت خود را خالص کنند
وی به لزوم توجه مخاطبان به خطوط مختلفی که در چاپ قرآنها به کار رفته است تأکید کرد و گفت: قرآنها از این منظر متفاوت هستند و خط ایرانی، عثمانطه، غیر ایرانی و ... از آن جمله هستند که مخاطب باید بر اساس توانمندی و راحتی خود در قرائت، به خرید قرآن روی آورد.
سیف همچنین درباره مشکلات کاغذ اظهار کرد: ناشران حوزه قرآن کریم نباید به دنبال سود کلان حاصل از چاپ و فروش قرآن کریم باشند. در این راستا باید نیت خود را به برکتی که این کار برای آنها دارد اختصاص دهند.
برکت دنیوی و معنوی
وی تصریح کرد: مشکل این حوزه از آنجا ناشی میشود که افراد فعال در این حوزه، قرآن را وسیله دنیاطلبی خود قرار میدهند. اگر ناشران انگیزه خود را از بردن سود به برکت در چاپ قرآن سوق دهند و آن را اصلاح کنند و به دنبال برکت کار باشند، با وجود کسب سود نازلتر و معقولتر در عین ارتقای کیفیت چاپ قرآن، هم برکت دنیوی خواهند برد و هم برکت معنوی.