صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۱۴۳۳۴
تاریخ انتشار : ۱۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۷
سیدحسن خمینی:

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی با تأکید بر اینکه نگاهمان باید به رفع محرومیت‌ها باشد، گفت: این کار سه قید همت عالی، وحدت ملی و تدبیر و عقلانیت دارد؛ ممکن است کسانی با نیت‌های خیر رفتارهایی داشته باشند اما ما را از هدف دور کند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی صبح امروز، 14 خرداد در مراسم ویژه سالروز ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اظهار کرد: در حالی در بیست و پنجمین سالگرد امام راحل عزاداری می‌کنیم که خوشحالیم خدمت امام خمینی(ره) عرض کنیم که راه و یاد و نام و خط شما را در جمهوری اسلامی ایران ادامه می دهیم.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف بزرگ امام(ره) و انقلاب اسلامی رفع محرومیت بود، اظهار کرد: این رفع محرومیت در مرحله اول از جامعه اسلامی ایران بود و در مراحل بعدی رفع محرومیت از میان مسلمانان و رفع محرومیت از اقصی نقاط جهان بود.
حجت الاسلام سیدحسن خمینی افزود: در سال های آخری که منحر به ارتحال امام(ره) شد ایشان تعبیر «جنگ فقر و غنا» را مورد اشاره قرار می‌دادند و شاید در سال های آخر این عبارت به عنوان کلیدواژه مهم در فرمایشات و پیام های امام(ره) مورد اشاره قرار می گرفت.
وی در مورد مفهوم جنگ فقر و غنا گفت: این عبارت به معنای جنگ میان فقیر و غنی نبود، بلکه جنگ با سیستمی است که باعث پیدایش فقیر می شود و جامعه را به یک دو قطبی تبدیل می کند.
حجت الاسلام سیدحسن خمینی اظهار کرد: جنگ فقر و غنا به عنوان یکی از مهم ترین اهداف انقلاب اسلامی همواره مد نظر پدیدآورندگان انقلاب و مردمی بود که آن روزها در خیایان ها باعث به وجود آمدن این امر بزرگ شدند.
وی با تأکید بر اینکه در نگاه امام(ره) فقر و استضعاف محترم نیست، بلکه فقرا و مستضعفین محترم هستند، گفت: در نگاه امام(ره) قواعد نظام اسلامی باید بر مداری شکل بگیرد که نهایتاً جامعه با محرومین مواجه نشود، برای همین در سال های آغازین انقلاب اسلامی شاهد بودیم که بیشترین نهادها در این راستا تشکیل شدند؛ نهادهایی همچون بنیاد مسکن و کمیته امداد تشکیل شدند تا به مشکلات جامعه اسلامی و افرادی که ضعیف داشته شده بودند، کمک کنند و امر محرومیت را از کشورهای اسلامی به ویژه از ایران ریشه کن کنند.
حجت الاسلام سیدحسن خمینی به همزمانی این اتفاق با حاکم بودن دو نظام اقتصادی بزرگ در جهان اشاره کرد و گفت: سرمایه داری کاپیتالیستی غرب و نظام سوسیالیستی که به اسم بارور کردن طبقه کارگر دیکتاتوری کارگری را پدید آورده بود، در آن دوره حاکم بود.
وی افزود: اتکای امام(ره) به اندیشه‌های اسلام و نیروی لایزال الهی و امید به قدرت خداوند و همدلی و همراهی و عزم راسخ ملی در پیمودن راه امام(ره) و پیوند ناگسستنی امام(ره) و مردم یک نیروی عظیم را در سرزمین‌ ما به وجود آورد که این معنا را به رخ می‌کشاند که «ما می‌توانیم» و این توانستن هم به نیروی فکری مردم و هم به نیروی بازوان آنها متکی است و هم به فضای بیرونی و درونی کشور نظر دارد.
حجت الاسلام سیدحسن خمینی با اشاره به توجه ویژه امام (ره)‌ به محرومان گفت: ایشان همواره به مسئولان گوش زد می‌کردند که با محرومان باشید چرا که شکل گیری انقلاب به دوش همین افراد بود.
وی با بیان اینکه رفع محرومیت از جامعه راه و نقشه راه دارد، گفت: پس از ارتحال امام(ره) نیز رهبر معظم انقلاب همواره به این نکته تأکید داشتند و این یکی از درس‌هایی بود که باید به آن توجه کرد.
حجت الاسلام سیدحسن خمینی به راه‌های تحقق رفع محرومیت از جامعه پرداخت و گفت: یکی از راه‌ها دوری از شعارزدگی و احساسات است؛ قواعد اقتصادی محتاج تدبیر و عقلانیت است و باید این راه را با تدبیر و نیروی فکر و اندیشه به دور از شعارزدگی‌هایی که بعضا ممکن است به نیت‌های خیر یا سوء باشد، پیمود و هدف آرمانی ما دچار روش‌های غیرعقلانی نشود.
وی دومین عامل را اتحاد عنوان کرد و افزود: جهاد سازندگی ارگانی بود که در آغاز انقلاب برای رفع محرومیت پدید آمد که بر روی نشان آن جمله «همه با هم» را نوشته بود.
حجت الاسلام سیدحسن خمینی ادامه داد: رمز پیروز ی که همواره مورد تأکید امام(ره) بود، وحدت و اتحاد و همدلی و دوری از کینه‌هاست؛ باید سینه‌ها را از کینه‌ها بشوییم تا محرومیت را با تلاش مردم و مسئولان برطرف کنیم.
وی تأکید کرد: یکی دیگر از راه‌های برطرف کردن محرومیت‌ها از جامعه همت است؛ چیزی که امسال به آن نامگذاری شده است؛ یعنی اینکه اقتصاد را با فرهنگی که در جهت رفع محرومیت است عجین کنیم.
حجت الاسلام سیدحسن خمینی گفت: برای رفع محرومیت‌ها نیاز به همت عالی مسئولان و مردم و وحدت همه اقشار مردم داریم؛ همان طور که با این همت در عرصه‌هایی همچون علمی توانسته‌ایم رشد کنیم؛ امروز رشد علمی نظام یکی از نقاط درخشان انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه توانایی مالی فراوان، اقتصاد مقاومتی را می طلبد،‌ گفت: باید جهت رفع محرومیت در عرصه اقتصادی همت کنیم؛ هر چند بالا بردن همه شاخصه‌ها درست است، اما اولویت اول مسئله اقتصادی با توزیع برابر ثروت در جامعه است و این فرهنگ را باید به عنوان یک واقعیت در ذره ذره وجود خود حس کنیم.
حجت الاسلام سیدحسن خمینی افزود:‌رفع محرومت‌ها تنها بر عهده دولت نیست؛ به مجلس و قوه قضائیه نیز احتیاج دارد؛ بنابراین یک عزم ملی می‌طلبد و عزم ملی وحدت ملی را لازم دارد و وحدت ملی نیاز به همت یکایک مردم دارد.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم بگوییم که امروز امام خمینی(ره)‌ پس از 35 سال چه انتظاری از ما می‌توانند داشته باشند، این است که خاک پای محرومین این کشور را مانند اول انقلاب طوطیای چشم خود کنیم.
حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی با تأکید بر اینکه نگاهمان باید به رفع محرومیت‌ها باشد، گفت: این کار سه قید همت عالی، وحدت ملی و تدبیر و عقلانیت دارد؛ ممکن است کسانی با نیت‌های خیر رفتارهایی داشته باشند اما ما را از هدف دور کند.