صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۱۷۰۶۲
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۴
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع):

گروه اندیشه: حجت‌الاسلام اختری در مراسم اختتامیه دهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت که هم اکنون در حال برگزاری است، شناخت و معرفت نسبت به امام عصر(ع) را مهم‌ترین ویژگی زمینه‌سازی برای ظهور امام زمان(عج) دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، مراسم اختتامیه دهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت، امروز 23 خردادماه در محل سالن همایش‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
اجرای این مراسم بر عهده عباسی سلیمی، پیشکسوت جامعه قرآنی بود و پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط حسین رستمی، قاری بین‌المللی، حجت‌الاسلام والمسلمین عباسعلی اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به سخنرانی پرداخت.
وی در مراسم اختتامیه این همایش با اشاره به آیه 41 سوره حج اظهار کرد: خدا را شاکریم که دهمین دوره همایش بین‌المللی دکترین مهدویت در ایران، کشور اهل بیت(ع)، و کشور صاحب الزمان(عج) تشکیل شد؛ «الَّذِینَ إِن مَّکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّکَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنکَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ: همان کسانى که چون در زمین به آنان توانایى دهیم نماز برپا مى‏دارند و زکات مى‏دهند و به کارهاى پسندیده وامى‏دارند و از کارهاى ناپسند باز مى‏دارند و فرجام همه کارها از آن خداست».
حجت‌الاسلام اختری عنوان کرد: عید ولادت امام زمان(عج) عید صلح و مبارزه با ظلم و ستم است و عید تحقق وعده پیامبران (ع) و وعده پیامبر اسلام(ص) در تحقق عدل جهانی است. این عید، عید خلاصه سفرای الهی و پیامبران(ع) است و امیدواریم که خداوند به همه ما توفیق عنایت کند که در امسال به ظهور منجی عالم مفتخر شویم.
وی با اشاره به موضوع زمینه سازان ظهور آن حضرت و ویژگی های آنها عنوان کرد: انتظار و زمینه سازی، وظیفه ای است که عاشقان آن حضرت و منتظران آن حضرت برعهده دارند و به خصوص مسلمانان پیرو اهل بیت(ع) در دوران غیبت، دنبال می کردند. اگر این ویژگی ها در افراد تحقق یابد، ظهور هم نزدیک می شود زیرا جامعه در مسیر عبودیت الهی قرار می گیرد و اراده خدا بر ظهور آن حضرت تبدیل می شود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: خداوند متعال در قرآن کریم فرموده است که وراثت کل زمین برای صالحان و شایستگان است و وعده تحقق الهی را برای آنها قرار داده است. بندگان صالح و شایسته خداوند آنها وارثان زمین هستند و آنها باید همین  تشکیلات را برای مبارزه با فرعونیان آماده کنند تا در مقابل آنها بایستند.
وی ادامه داد: آن روز که این آیه نازل شد، فرعونیان نبودند و این خبر از آینده است و خداوند می‌فرماید که در آینده باید این حرکت و رویارویی را ایجاد کند. اولین ویژگی منتظران، ایمان است که باید به حدی برسد که به حد شک و گرفتاری نشود و این ایمان و باور باید به گونه‌ای باشد که از فتنه‌های غیبت و فشارها و مشکلات در امان بمانند.
این پژوهشگر علوم دینی عنوان کرد: ایمان امری قلبی است که نیاز به ظهور دارد و باید در سبک زندگی و سیره انسان تجلی پیدا کند که این شایستگی حاصل ایمان و باور و انجام صالحات است. خداوند از خود امامان هم انتظار عبودیت دارد و آنها نیز با عمل صالح به این مراتب رسیدند و باید به کارهای صالح و شایسته قیام کنند و جامعه را بسازند. اینکه انسان فکر کند، با نجات فردی خود شامل این وعده می شوند، اشتباه کردند بلکه باید اقدام کند تا جامعه را نیز صالح کند.
حجت الاسلام اختری تصریح کرد: تکلیف شخصی همواره با تکلیف اجتماعی بیان شده است و دستوراتی مانند اقامه نماز و پرداخت زکات و امر به معروف و نهی از منکر از جمله این دستورات اجتماعی است. اگر کسی بخواهد فقط خود را نجات دهد و جامعه را رها کند، نمی تواند در جمله افرادی باشد که شایستگی وارث شدن زمین را برعهده گیرد.
وی افزود: صفت دیگر منتظران علم و معرفت و امام شناسی است که این همایش به صورت پررنگ به آن توجه دارد. علم فقط به علم امام شناسی محدود نیست بلکه به عنوان یک خصوصیت خاص برای شاگردان و سربازان و زمینه سازان حضرت است و شامل تمامی علوم می شود. امام صادق(ع) می فرماید علم واقعی نزد ما امامان است و ما معلمان واقعی هستیم و متعلمان واقعی نیز افرادی هستند که علم را از جانب ما دریافت می کنند.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در زمینه علم آموزی و پیشرفت های علمی کشور گفت: اینکه مقام معظم رهبری این همه به مسئله علم و دانش و پیشرفت علمی تاکید دارند، به این خاطر است که جامعه منتظر باید جامعه دانشمند و مستقل باشد و محل رجوع علمی سایر کشورها باشد.
حجت الاسلام اختری یادآور شد: شناخت امام و معرفت، مهم‌ترین ویژگی زمینه سازی برای ظهور آن حضرت است زیرا در طول تاریخ انحرافات بین مسلمانان و حتی در مکتب تشیع، ناشی از جهل نسبت به امام زمان خود است. اگر در جامعه ما افرادی سربلند می کنند و می خواهند مسیر آنها را جدا کنند، به این خاطر است که شناخت ندارند و آشنا نیستشند.