به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام و المسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور صبح امروز در آیین افتتاحیه کنگره سبط النبی(ع) که در محل سالن اجلاس سران آغاز به کار کرد، به بیان نکاتی در باب امام حسن مجتبی(ع) و ارائه یک پیشنهاد پرداخت.
محمدی گفت: یکی از ویژگیهای حضرت امام حسن مجتبی(ع) که در دوران زندگی ایشان شاخص و زبانزد همگان بوده است و در تاریخ مطرح شده است، سخاوت و بذل و بخشش آن بزرگوار بوده است که در بین مردم معروف و ملقب به کریم اهل بیت(ع) و کریم آل طه(ع) شدند. ایشان برای خدا و به دور از اسراف و تبذیر و به دور از بخل و سختگیری نابهجا بخشش میکرد.
وی با اشاره به سؤالی که از حضرت شد مبنی بر اینکه بهترین و بالاترین بخشش و بذل کدام است، گفت: امام(ع) فرمودند که در خوشی و در سختی، در هر دو حالت بذل و بخشش کردن، بهترین و بالاترین بخشش است. امام مجتبی(ع) در طول حیات مبارکش هم در خوشی و هم در ناخوشی اهل بذل و بخشش و سخاوت بودند و انگیزه اصلی این بذل و بخشش امام مجتبی(ع) برای خدا بوده است. حضرت خود را موظف به برطرف کردن نیاز بندگان خدا می داند و نه با حالت طلبکارانه و با منت.
محمدی با اشاره به این که امام حسن(ع) علاوه بر انفاق ساری و جاری، انفاقهای ماندگاری هم داشته است، عنوان کرد: بر حسب نقل مشهور ایشان باغهایی را در محله شیعهنشین مدینه برای کمک فقرا و مستمندان وقف کرده بود که برخی اهل اطلاع میگویند که باغهای سبا و مرجان هنوز هم باقی مانده است؛ احسان ماندگار و بذل و بخشش و ماندگاری که برای خدمت به اسلام و مسلمین و مستمندان بوده است.
وی با انتقاد از برخی که به عنوان وقف منافع شخصی خود را تضمین میکنند و همه منافع موقوفه را در اختیار خود میگیرند، گفت: ائمه(ع) ما تمام موقوفات خود را و منافع حاصل از آن را برای مستمندان و آن چه که مورد نیاز جامعه مسلمین و مؤمنین بود هزینه میکردند و چیزی برای منافع شخصی و خانواده خود نگه نمیداشتند. آنان اضافه بر وقف اموال خود، جان خود را هم برای خدا و برای قرآن و برای مسلمین وقف کردند و در این راه به شهادت رسیدند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در پایان سخنان خود با اشاره به وجود موقوفاتی برای امام حسین(ع) که برای زنده نگه داشتن نهضت عاشورا و راه حضرت سید الشهدا(ع) مورد استفاده قرار میگیرد، و با اشاره به سخن پیامبر(ص) که فرمود «حسن و حسین سیدان بهشتاند»، پیشنهاد کرد که موقوفاتی نیز برای زنده نگه داشتن سیره امام مجتبی(ع)، خط مشی آن بزرگوار و تفکر ایشان به وجود بیاید که پشتوانهای اقتصادی برای احیای فرهنگ زندگی امام مجتبی(ع) باشد.
وی در پایان گفت: امیدوارم خداوند به ما این توفیق را عطا کند که همان طور که موقوفات قابل توجهی برای حضرت سید الشهدا(ع) در کشور ایران اسلامی داریم، همچنین موقوفاتی برای حضرت امام مجتبی(ع) ایجاد شود.