صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۲۸۰۱۰
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۰
مهم‎ترین اخبار هنری هفته/

گروه هنر: حوزه‌های گوناگون هنر قرآنی در هفته‌ای که گذشت نیز تحت تأثیر برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم قرار داشت هر چند که در صحنه فعالیت‌های متفرقه هنری نیز شاهد برگزاری رویدادهای گوناگونی بودیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در این هفته جشنواره فیلم و عکس «مفاهیم قرآنی در فرهنگ ایرانی اسلامی» از 15 تیر رسماً فعالیت خود را در نمایشگاه قرآن کریم آغاز کرد که در قالب نمایش فیلم کوتاه و سلسله نشست‌هایی در مورد سینمای دینی و همچنین برپایی نمایشگاه عکس ادامه یافت.
بخش فیلم این جشنواره که مسئولیت آن را حبیب ایل‌بیگی ، مدیرعامل انجمن سینمای جوانان اران به عهده داشت  18 تیر به کار خود پایان داد اما در بخش عکس  از بیش از 700 عکس ارسالی به دبیرخانه جشنواره که مسئولیت آن را رسول اولیازاده به عهده داشت به انتخاب هیئت داوران متشکل از محمد ستاری، افشین بختیار، علیرضا کریمی صارمی و رسول اولیازاده، 114 عکس منتخب به نمایش عمومی درآمدند.
تقدیر از 3 اثر برگزیده عکس مفاهیم قرآنی در اختتامیه نمایشگاه قرآن
از میان این عکس‌ها که اغلب با موضوع زندگی قرآنی به این جشنواره رسیده بودند 3 اثر برگزیده و از صاحبان آنها در اختتامیه جشنواره تقدیر خواهد شد.
اما از جمله خبرهای رسمی هنری این هفته باز در عرصه  نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به اظهارات علیرضا استادی مسئول بخش تئاتر بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن می‌توان اشاره کرد  که خبر از اجرای نمایش‌های این رویداد قرآنی هر روز در 6 نوبت و با مشارکت 48 گروه نمایشی داد که تا پایان نمایشگاه این روند ادامه خواهد داشت.
در عرصه هنرهای تجسمی بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن به غیر از برپایی نمایشگاهی از آثار فاخر تجسمی قرآنی ، این هفته شاهد افتتاح دو بخش جدید در نمایشگاه بودیم که یکی برپایی کارگاه‌های نقاشی در این بخش بود که کاظم چلیپا و رضوان صادق‌زاده با طراحی و نقاشی آغازگر آن بودند و این روند تا پایان نمایشگاه هر روز ساعت 18 ادامه خواهد داشت.
همچنین  هنر جدید بخش تجسمی نمایشگاه قرآن کریم این هفته کار خود را آغاز کرد که شامل اجرای 8 ویدئو آرت و چیدمان‌های هنری بود که از جمله معروفترین چیدمان‌های هنری این بخش می‌توان به دو اثر شاخص یکی «زخم زیتون» زنده‌یاد عبدالمجید حسینی راد و دیگری «حیات پس از مرگ» حسین خسروجردی اشاره کرد.
برگزاری ضیافت افطاری رئیس حوزه هنری پس از انتخاب برای دور دوم
اما از خبرهای هنری بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم که بگذریم در این هفته در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی شاهد دو رویداد قابل تأمل بودیم که یکی از آنها برگزاری ضیافت افطاری محسن مؤمنی شریف پس از  دریافت حکم ریاست دوره دوم خود بر این مجموعه بود که یکشنبه گذشته با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان فرهنگی و هنری در محوطه باز حوزه هنری برگزار شد.
دیگری آغاز اجرای دو نمایش  در تالارهای نمایشی حوزه هنری بود؛ یکی نمایش «کابوس‌های شکسته خاک» به کارگردانی احسان ملکی که با نام قبلی «وقتی خدا گریه می‌کند» پیشتر برگزیده بیست و دومین جشنواره سراسری تئاتر «سوره ماه» شده بود؛ این نمایش هم اکنون در تماشاخانه مهر حوزه هنری روی صحنه است.
«حقیقتی درباره مریم» به کارگردانی پرویز باقری دیگر نمایش اجرا شده در تماشاخانه ماه حوزه هنری در این هفته بود که تنها با 5 اجرا به کار خود پایان داد؛ این نمایش از استان سیستان و بلوچستان برای اجرای عمومی دعوت شده بود داستانی پیرامون ممنوعیت حجاب در فرانسه را روایت می‌کرد.
اعلام فراخوان نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش
از جمله اخبار دیگر حوزه هنری اعلام فراخوان نهمین دوره جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش بود که پس از وقفه‌ای از سرگرفته شد و قرار است 5 تا 8 اسفند در بخش‌های ملی، جوانه‌های رویش و جنبی در مشهد مقدس برگزار شود و علاقه‌مندان می‌توانند حداکثر تا 10 دی آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.
در عرصه سینما از چهارشنبه این هفته اکران محدود فیلم سینمایی «اینجا شهر دیگری است» به کارگردانی احمدرضا گرشاسبی که با موضوع دینی گویا به برهه‌ای از زندگی حضرت علی(ع) می پردازد آغاز شد؛ اکرانی که اعتراض‌هایی را از سوی کارگردان مبنی بر اینکه حمایت از تولید و اکران فیلم‌های دینی تنها در حد حرف است و در عمل چنین چیزی را شاهد نیستیم به دنبال داشت.
و اما دوشنبه این هفته  پس از اما و اگرهایی که در مورد انحلال مؤسسه هنرهای تصویری در پی اظهارات علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به وجود آمد؛ حسین مسافرآستانه مدیرعامل این مؤسسه نخستین نشست خبری خود را دوشنبه برگزار کرد.
رونمایی از بهترین تلاوت‌های قرآن کریم همزمان با سالروز میلاد امام حسن(ع)
او که دبیرخانه جشنواره فیلم یاس را نیز به عهده دارد در این نشست تأکید ویژه‌ای بر حمایت از آثار قرآنی داشت و خبر از رونمایی مجموعه بهترین تلاوت‌های قرآن کریم در سالروز میلاد امام حسن(ع) داد.
در این هفته اعلام شد با تصمیم هیئت مدیره اتحادیه شرکت‌های ویدئو رسانه (سینمای خانگی) مراحل اجرایی طرح حمایت از فیلم‌های فرهنگی هنری و فاخر با محوریت موضوعات دینی از نیمه تیرماه امسال آغاز شده است و این تشکل صنفی فیلم‌های مذکور را در سبد حمایتی خود قرار خواهد داد.
خبر بعدی در حوزه سینمای این هفته صدور پروانه نمایش خانگی برای فیلم‌های «شور شیرین»، «گهواره‌ای برای مادر»، «معبد جان» و «ورود به جزیره» از سوی شورای صدور پروانه نمایش خانگی بود.
و آخرین خبر اینکه 34 طرح نمایشی به بخش خیابانی سومین جشنواره «تئاتر شهر» راه یافتند که این کار را منوچهر اکبرلو، مجید امرایی و میلاد اکبرنژاد هیئت داوران این بخش به انجام رساندند؛ لازم به ذکر است که سومین جشنواره «تئاتر شهر» به دبیری شهرام کرمی از 10 تا 18 مهر برگزار خواهد شد.