صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۲۹۱۳۵
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۸
احمد بخشایش:

گروه سیاسی: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره نقش حضور وزرای خارجه ۱+۵ در مذاکرات وین گفت: وزرای خارجه این بار آمده‌اند که تصمیمات سخت بگیرند و مشکل را حل کنند که مشکل اصلی هم به عقیده من میان ایران و آمریکا است.

احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره چشم‌انداز مذاکرات وین که امروز شاهد حضور وزرای خارجه کشورهای 1+5 بوده است گفت:  نمی‌توان حضور وزرای امور خارجه را به معنای رسیدن به توافق دانست. هنوز30 درصد اختلاف میان طرفین وجود دارد که اتفاقا اختلافات عمیقی است و عمده این اختلافات بر روی چگونگی لغو تحریم‌ها و میزان غنی‌سازی است که هنوز حل نشده است و وزرای خارجه برای حل این اختلافات آمده‌اند.

امیدورای به حصول توافق با وجود عدم چشم‌انداز مثبت در مذاکرات

وی افزود: در واقع وزرای خارجه این بار نیامده‌اند که فقط توافق را امضا کنند بلکه آمده‌اند که تصمیمات سخت بگیرند و مشکل را حل کنند که مشکل اصلی هم به عقیده من میان ایران و آمریکا است. هر چند چشم‌انداز مذاکرات مثبت نیست اما من امیدوارم توافق حاصل شود و مشکل حل شود.

بخشایش اردستانی درباره تصمیمات سختی که 1+5 برای حل این مشکل باید اتخاذ کند گفت: مهم‌ترین تصمیم سخت 1+5 مسئله چگونگی لغو تحریم‌ها است.آنها بایستی به نحوی از انحاء، ولو به شکل تدریجی تحریم‌ها را لغو کنند.

خواسته غرب؛ ملغی کردن به جای لغو تحریم‌ها

وی اظهار کرد: لغو تحریم‌ها شامل پروسه ای است که باید به شورای امنیت برود و آنجا لغو شود که اگر باز هم بخواهند در آینده ما را تحریم کنند باید باز به شورای امنیت برود، لذا آنها تمایل دارند تحریم‌ها را ملغی کنند. یعنی به مانند یک چتر، تحریم‌ها را از سر ما بردارند اما هر وقت خواستند بتوانند این چتر را بر روی سر ما باز کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس عنوان کرد: مسئله بعد میزان غنی‌سازی است. آنها می‌گویند ایران 3.5 درصد را واقعا نیاز ندارد و همچنین بر سر تعداد سانتریفیوژها نیز با ما اختلاف دارند. در این زمینه رهبر معظم انقلاب فرمودند نیاز ما 190 هزار سو، یعنی حدود 8هزار سانتریفیوژ P6  است که طی هشت سال جایگزین نسل اول  سانتریفیوژها خواهد شد.

نقش اختلافات درونی 1+5 در عدم حصول توافق

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره اختلافات میان خود اعضای 1+5 و برهم خوردن توافق گفت: این احتمال وجود دارد. مثلا دفعه پیش فرانسه به نیابت از رژیم صهیونیستی اختلاف 10 درصدی ما با غربی‌ها را عمق بخشید. از طرفی خود آنها با ایران معامله‌گری می‌کنند و به عنوان نمونه به طرف ایرانی می‌گویند چون طرف فرانسوی ناراحت است شما این امتیاز را بدهید.

بخشایش در پایان اظهار کرد: همچنین با آنکه روس‌ها و چینی‌ها غالبا به سمت ما هستند اما هنوز مواضع ثابت و راسخی را بیان نکرده‌اند. فرانسوی‌ها هم هنوز به بهانه حمایت از اسرائیل بر ایران در مذاکرات سخت می‌گیرند و می‌گویند به ایران اعتماد ندارند.