به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ماهنامه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی «فکه» در تازهترین شماره خود که به صاحبامتیازی مؤسسه فرهنگی هنری جنات فکه منتشر میشود، عناوینی چون «کدام حقوق، کدام بشر؟!»، «وصله»، «گرمای خاطرات»، «یاران شیخ شهید»، «صداقت؛ حاکم میدان»، «سرآغازی بر یک سلسله»، «در امتداد تشنگی»، «آتش سکوت» و «دوباره ماه» در برمیگیرد.
«کدام حقوق، کدام بشر؟!» عنوان نخستین مطلبی است که در این نشریه منتشر شده و مباحثی درباره رخدادهای دلخراش و جنایات اسرائیل و رژیم صهیونیستی علیه مردم بیدفاع غزه را شامل میشود و در بخشی از آمده است: «این جنایات از سلسله جنایاتی است که اسرائیل در غزه و فلسطین اشغالی به نام دفاع از حق خود انجام میدهد. آیا کسی نیست که این سؤال را از کشورهایی که در برابر این جنایات ساکت ماندهاند بپرسد که مقصود شما از ادعای همیشگی دفاع از حقوق بشر، کدام حقوق است و کدام بشر؟»
«هنر بزرگ مسئلهیابی» به بیانات رهبری اختصاص یافته است که در این شماره نمودار دو عامل «قرآن» و «حرکت علمی» به عنوان دو عامل اساسی در ایجاد تغییرات فرهنگی و همچنین به صورت گذرا به اقتصاد مقاومتی در بیانات رهبری پرداخته شده است.
«گرمای خاطرات» مناسبتهای مردادماه را مورد اشاره قرار داده است که «28 مرداد 57؛ آتش گرفتن سینما رکس آبادان»، «5 مرداد 58؛ اولین نماز جمعه بعد از انقلاب به امامت آیتالله طالقانی»، «3 مرداد 60؛ پیروزی محمدعلی رجایی در انتخابات ریاست جمهوری»، «30 مرداد 61؛ شهادت عباس دوران»، «25 مرداد 64؛ پیروزی آیتالله خامنهای در انتخابات ریاست جمهوری و «28 مرداد 65؛ انفجار بمب در میدان فردوسی توسط مجاهدین خلق و شهادت 21 نفر» بخشی از این مناسبتها را شامل میشود.
«یاران شیخ شهید» عنوان مطلب دیگری است که به بررسی مختصر زندگی تعدادی از یاران شیخ فضلالله نوری و طرفداران مشروطه مشروعه به مناسبت 11 مرداد؛ سالروز شهادت شیخ شهید پرداخته است. در بخشی از این مطلب میخوانیم: «تاریخ جنبش مشروطه از پیچیدهترین وقایع تاریخ معاصر است که ریشههای آن را باید در وضعیت اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دوره قاجار جستجو کرد. این جنبش با رهبری و پیشتازی علما و همراهی مردم آغاز شد، اما این جریان عدالتخواهانه متأسفانه با دخالت دولت استعمارگر انگلستان و روشنفکران وابسته به این دولت، به انحراف رفت و این در حالی بود که از همان ابتدای شروع انحراف، شیخ فضلالله نوری نسبت به مفاسد هشدار داده بود».
«رجعت» به ورود آزادگان به کشور پرداخته و در بخشی از آن آمده است: «کار تحویل اولین گروه از آزادگان از ساعت 9:30 صبح با استقرار نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد(یونیماگ) در خط حایل میان نیروهای ایرانی و عراقی در منطقه ناصرخان در منطقه عمومی خسروی شروع شد. نیروهای عراقی در این محور در ساعت 10:22 اجازه دادند تا حدود 50 دستگاه اتوبوس برای انتقال اسرا به میهن، به سوی شهر مرزی خسروی که همچنان در اشغال عراق بود، حرکت کنند. در شهر خسروی آزادگان بعد از تحویل به نیروهای یونیماگ به هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شدند و بلافاصله کار معاینه بهداشتی آنها آغاز شد.»
«صداقت؛ حاکم میدان» به موضوع دفاع مقدس، الگوی سبک زندگی ایمانی پرداخته و عنصر اساسی در زندگی ایمانی را با توجه به رهنمودهای دینی، صداقت و الگوی عملی برای آن، زندگی هشت ساله دلاورمردان صادق این دیار میداند و میافزاید: اگر صداقت در وجود فرد نهادینه شد، سختترین لحظات یک زندگی میتواند شیرینترین، مؤثرترین و خاطرهانگیزترین لحظات زندگی باشد.