صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۳۵۸۹۱
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۴
هاشمی تأکید کرد؛

خبرنگاران افتخاری/ حمید امامی: معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در نظر داریم چشم‌اندازهای جدید مبتنی بر فعالیت‌های دینی و به‌ویژه قرآنی در فضای دانشگاهی ایجاد کنیم.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در نشستی که در اردوی معرفتی- فرهنگی «حیات طیبه» در پردیس دانشگاه شهید بهشتی مشهد برگزار شد، سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری، ترویج کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها را یک ضرورت قطعی ذکر کرد تا دانشگاه‌ها بتوانند نقش شایسته خود را در جامعه ایفا کنند.

وی با تأکید بر اینکه کرسی‌های آزاداندیشی دفاع از آزا‌د‌اندیشی نیست بلکه یک مطالبه فکری و رسمی برای رسیدن دانشگاه‌ها به افق مطلوب است، اظهار کرد: دانشگاهی که در آن گفت‌وگو جریان نداشته باشد، دانشگاه نیست و نمی‌تواند بدون گفت‌وگو، نقد و بررسی به حیات خود ادامه دهد.

هاشمی، افزود: ویژگی کرسی‌های آزاداندیشی پرداختن به مسائل واقعی جامعه است و هدف ما از ترویج کرسی‌های آزاداندیشی این است که در محیطی مبتنی بر عقلانیت و اخلاق‌مداری، تضارب آرا صورت گیرد و افراد بتوانند ایده‌های خود را بازگو کنند.

معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری بیان کرد: دانشگاه باید کانون تفکر و تبادل اندیشه و بستر نشاط و جوشش فکری در جامعه و کانون تفکر اجتماعی و سیاسی باشد و بستری برای پویش علمی و فرهنگی برای دانشجویان فراهم آورد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه رفیع معلمی، عنوان کرد: تعلیم و تربیت، نقش محوری در پیشرفت جوامع دارد و حرفه معلمی یکی از ارکان اصلی تعلیم و تربیت در جامعه است و انجام هر امر مهمی در جامعه با محوریت این قشر صورت می‌گیرد.

هاشمی تصریح کرد: دانشگاه فرهنگیان که متولی تربیت نسل آینده معلمی در کشور است نقش ویژه و تاریخی در طراحی فرهنگ عمومی و تخصصی جامعه دارد.

وی تأکید کرد: میوه‌ای که از نهال پربار دانشگاه فرهنگیان چیده می‌شود، زمینه‌ساز نشاط، پیشرفت، حرکت و دستیابی به افق‌های متعالی است.

معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری، گفت: فعالیت‌های فرهنگی متن و بطن همه امور در جامعه است و فرهنگ به معنی جهت‌گیری‌ها، رویکردها، ارزش‌ها و آرمان‌ها است.

هاشمی با بیان اولویت‌ها و رسالت‌های وزارت علوم در دانشگاه‌ها افزود: اهتمام این وزارت بر ایجاد فضایی آرام و با نشاط در دانشگاه‌ها است. تلاش می‌کنیم تا محیطی سرشار از آرامش و نشاط از طریق تأکید بر قانونمندی، عقلانیت و مشارکت فعال دانشجویان در چارچوب قوانین و ضوابط فراهم کنیم و از به‌وجود آمدن تنش، رکود و بی‌حرکتی در دانشگاه‌ها پرهیز کنیم.

وی تصریح کرد: در نظر داریم چشم‌اندازهای جدید مبتنی بر فعالیت‌های دینی و به‌ویژه قرآنی در فضای دانشگاهی ایجاد کنیم که اگر با رویکرد علمی به این فعالیت‌ها توجه کنیم استعدادهای سرشاری در فضای دانشگاه‌ها کشف خواهیم کرد و نشاط و هیجان مثبتی در دانشگاه‌ها نهادینه خواهد شد.

به گفته وی، تشکیل اتاق‌های فکر در دانشگاه‌ها بستری برای مشارکت فکری دانشجویان در مسائل جاری فراهم خواهد کرد و می‌تواند پیوند عمیقی بین دانشگاه و جامعه ایجاد کند.

یادآور می‌شود، اردوی حیات طیبه با حضور بیش از 500 دانشجو معلم نخبه و فعال فرهنگی بانوی دانشگاه فرهنگیان از 11 تا 16 مردادماه در پردیس شهید بهشتی مشهد مقدس در حال برگزاری است.