به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم، استاد دانشگاه امام صادق(ع) در نشست تخصصی طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبههزدایی دینی با اشاره به ظرفیتها و منابع طبیعی کشور، گفت: افزایش جمعیت در ایران با مدیریت صحیح منابع موجود و توجه به چگونگی توزیع جمعیت میتواند بهعنوان یک فرصت برای توسعه شناخته شود.
وی نرخ رشد کنونی کشور را یک و سه دهم درصد بیان کرد و افزود: اجرای سیاستهای کنترل جمعیت از سال 1367 به بعد منجر به کاهش مستمر باروری در دو دهه گذشته شد بهگونهای که هماکنون نرخ جانشینی جمعیت در مقایسه با نرخ باروری از حد پائینتری برخوردار است.
نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در صورت ادامه و تثبیت نرخ رشد کنونی جمعیت در کشور ساختار سنی جمعیت ایران در آیندهای نزدیک از وضعیت مطلوب خارج شده و این موضوع عواقبی چون بالا رفتن آمار افراد مسن و سالخوردگی جمعیت، افزایش هزینههای مصرفی و رفاهی و کاهش نیروی انسانی تولیدکننده را به همراه دارد.
مصباحیمقدم بابیان اینکه ثبات و امنیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جامعه ارتباط نزدیکی با تثبیت هرم سنی و تعادل در ساختار جمعیتی دارد، از نیروی جوانان بهعنوان محرک اصلی موتور اقتصادی یاد کرد و گفت: جوانان عامل تولید ثروت، شور و نشاط و خلاقیت و ابتکار در جامعه محسوب میشوند.
رئیس کمسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در ادامه به تشویق و توصیه پیامبر اسلام (ص) برای ازدیاد جمعیت مسلمانان اشاره و تصریح کرد: برخی سخنان پیامبر را مرتبط با دوران آغازین اسلام میدانند که این امر ناشی از داشتن دید کوتاه به مسائل و تأثیرپذیری از افکار وارداتی است در حالی که مطالعات علمی جاودانه بودن رهنمودهای حضرت محمد(ص) را ثابت کردهاند.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به اینکه جامعه مسلمانان باید به پیام و رهنمود پیامبر اسلام(ص) بها داده و از افزایش جمعیت هراسی نداشته باشند، گفت: امور فرهنگی و تربیتی تنها دغدغه اصلی خانوادهها در داشتن فرزندان بیشتر است.
مصباحیمقدم با بیان اینکه افزایش فرزندان تربیت آنان را تعدیل و روابط خویشاوندی و عواطف انسانی را مستحکم میکند، ازدیاد نسل و تشویق خانوادهها به داشتن فرزندان بیشتر را راهکار استمرار سبک زندگی اسلامی و ایرانی دانست و گفت: تک فرزندی موجب از بین رفتن هسته خانواده و بنیان خویشاوندی و عواطف انسانی میشود.
وی به نامتوازن بودن نرخ رشد جمعیت در مناطق مختلف کشور اشاره کرد و افزود: سیاستهای تشویقی ازدیاد نسل باید با تکیه بر متعادلسازی جمعیت و با توجه به نرخ رشد هر منطقه اجرایی شود.
مصباحیمقدم بازنگری در قوانین کنترل جمعیت و رفع موانع قانونی در اجرای طرحهای تشویقی ازدیاد نسل را از برنامههای مجلس شورای اسلامی بیان کرد و گفت: تخفیف در مدت و شدت کار بانوان کارمند، تعریف مشاغل خانگی، تسهیل در شرایط استفاده بانوان کارمند از مرخصی زایمان و مدیریت رشد جمعیت در مناطق از جمله طرحهای موردنظر برای اجرای سیاستهای افزایش جمعیت است.
یادآور میشود، نشست تخصصی بیست و یکمین دوره طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبههزدایی دینی با رویکرد سبک زندگی اسلامی با موضوع «جمعیت»، روز 16 مردادماه در مجموعه فرهنگی، تبلیغی بلاغ شهرکرد برگزار شد.