«حسین حمدان»، قاری و داور بینالمللی قرآن کریم، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان این مطلب، به ارزیابی خود از چهار دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان پرداخت و گفت: این مسابقات از ابتکارات ارزشمند جمهوری اسلامی ایران در حوزه فعالیتهای قرآنی است و ایران تنها کشوری است که مسابقاتی قرآنی ویژه دانشجویان در سطح جهان برگزار میکند.
وی افزود: مسابقات بینالمللی دانشجویان مسلمان، زمینهای مناسب برای قاریان و حافظانی است که امکان مشارکت آنان در مسابقات بینالمللی رسمی قرآن ایران که از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه ایران برگزار میشود، فراهم نمیشود.
مسابقات دانشجویان مسلمان؛ برندی ارزشمند در حوزه قرآن برای ایران
این قاری و داور بینالمللی قرآن در ادامه این مسابقات را اقدام و گامی بزرگ و ارزشمند برای انس بیشتر دانشجویان با قرآن کریم دانست و گفت: مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان در میان کشورهای اسلامی منطقه، اقدامی بینظیر و منحصر به جمهوری اسلامی ایران است و از برندهای ارزشمند ایران در حوزه قرآن است.
حسین حمدان درباره تأثیرگذاری این مسابقات در انس بیشتر دانشجویان و جوانان با قرآن کریم گفت: هدف ایران از برگزاری این مسابقات، تنها گردهم آوردن دانشجویان از نقاط مختلف جهان نیست، بلکه تقارب دلها و تقویت وحدت و همبستگی اسلامی و ایجاد همدلی بیشتر میان جوانان قرآنی از دیگر اهداف برگزاری این مسابقات است.
وحدت اسلامی تنها با شعار محقق نمیشود
این قاری و داور بینالمللی قرآن کریم در ادامه این گفتوگو، جمهوری اسلامی ایران را از پیشگامان وحدت اسلامی دانست و گفت: وحدت مسلمانان تنها با شعار محقق نمیشود، بلکه باید اقداماتی عملی در این زمینه صورت گیرد که به نظر میرسد مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان یکی از حرکتهای قرآنی ارزشمند برای تحکیم وحدت بیشتر میان مسلمانان بهویژه دانشجویان است.
وی اضافه کرد: ایران در این مسابقات، جوانان مسلمان کشورهای اسلامی و مختلف را گردهم میآورد تا پیشگامی این کشور در حوزه وحدت اسلامی به صورت عملی ثابت شود.
وی در ادامه آیه 103 سوره آل عمران «وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ»(همگى به ریسمان خدا چنگ زنید و پراکنده نشوید) را مستمسک قرآنی دانشجویان و قاریان و حافظان مسلمان شرکتکننده در این مسابقات دانست و گفت: از این ظرفیت قرآنی میتوان برای روشنگری و آگاهیبخشی بیشتر به دانشجویان و جوانان مسلمان برای آشنایی با چالشهای موجود جهان اسلام از جمله افکار و اندیشههای افراطی جریانهای تکفیری بهره برد.
تصمیمگیری درباره حضور بانوان در مسابقات در حوزه اختیارات ایران است
حسین حمدان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا امکان برگزاری این مسابقات ویژه بانوان نیز وجود دارد؟، گفت: تصمیمگیری درباره این موضوع در حوزه اختیارات ایران است و مسئولان برگزاری مسابقات و نهادهای تصمیمگیر قرآنی ایران در این زمینه باید تصمیم بگیرند.
این داور بینالمللی مسابقات قرآن با اشاره به رشتههای مختلف این مسابقات گفت: تمرکز این مسابقات بیشتر تاکنون بر بخشهای حفظ کل قرآن و قرائت قرآن کریم بوده است و اگرچه بخشهای نیز با عنوان تفسیر قرآن و مقالات قرآنی نیز در این مسابقات وجود داشته است که بر غنای بیشتر مسابقات افزوده بود.
ضرورت استفاده از شبکههای اجتماعی برای اطلاعرسانی درباره مسابقات
وی گفت: مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان نیازمند اطلاعرسانی بیشتر در حوزه فضای مجازی است و میتوان با استفاده از شبکههای اجتماعی و اینترنت، اطلاعرسانی بیشتری در مورد این مسابقات انجام داد و جوانان قرآنی جهان را با این مسابقات بیشتر آشنا کرد.
حسین حمدان در رابطه با آگاهی بخشیدن به جوانان در مورد جریانهای تکفیری و تروریستی منطقه از جمله جریان تکفیری «داعش» در حاشیه این رخداد قرآنی گفت: بایستی برای تمام شرکتکنندگان و دانشجویان حافظ و قاری قرآن، حقیقت این جریانهای تکفیری که امروز تظاهر به مسلمانبودن میکنند، تبیین شود، چراکه این جریانهای تکفیری هیچ ارتباطی با اسلام ندارند و در حاشیه این مسابقات همچنین، میتوان به شبهاتی که علیه مذهب شیعه مطرح میشود، پاسخ داد و نشستی تخصصی برگزار کرد.
حسین حمدان در پایان وظیفه علما، روحانیون و اندیشمند مسلمان در محافظت از جوانان در برار انحرافات فکری و اعتقادی را بسیار مهم دانست و گفت: علمای اسلام باید جوانان را به انس بیشتر با قرآن و تدبر در مفاهیم و آموزههای ارزشمند آن تشویق کنند و ماهیت گروههای افراطی و گمراهی که تنها تظاهر به اسلام میکنند را برای جوانان تبیین کنند.