صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۴۰۷۷۳
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۲
اشعری:

گروه ادب: رئیس باغ کتاب با اشاره به روایت «کُونُوا دُعَاةَ النَّاسِ‏ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ» تصریح کرد: این سخن به آن معنی است که باید رفتار و اعمال متولیان فرهنگی و کسانی که در این حوزه کار می‌کنند مبلغ فرهنگ قرآنی باشد.

علی‌اکبر اشعری، مدیر پروژه باغ کتاب در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره شعار سال و اینکه فرهنگ بر اقتصاد مقدم است، اظهار کرد: همان گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند و پیش از این نیز در این باره تأکید کرده بودند و تذکر داده و تشر زده بودند و ما باید در این حوزه اقداماتی می‌کردیم، فرهنگ در همه امور بر دیگر عرصه‌ها مقدم است.
وی با بیان این مطلب و اظهار اینکه باید روحیه جهادی، ایثار، تلاش و پرکاری را در حوزه فرهنگ وارد کنیم، گفت: باید با ورود چنین مؤلفه‌هایی، فرهنگ کشورمان را از شکل کلیشه‌ای که سال‌هاست در آن وجود دارد بیرون بیاوریم.

داشتن روحیه جهادی در امر فرهنگی به چه معناست؟
مدیر باغ کتاب به لزوم به کارگیری این روند در جریان برپایی نمایشگاه کتاب تا دیگر تصمیماتی که در حوزه فرهنگ از برگزاری جشنواره‌ها و جوایز ادبی و ... گرفته می‌شود تأکید کرد و افزود: داشتن روحیه جهادی در فرهنگ یعنی اینکه بیش از آن که به خود اقدام توجه داشته باشیم، به آن روحیه که موجب انجام آن اقدام می‌شود توجه کنیم.
رئیس اسبق سازمان اسناد و کتابخانه ملی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: یک جهادگر بدون چشمداشت به پاداش و مزد مشغول به فعالیت می‌شود و برای انجام کار در حوزه‌های مختلف زمان نمی‌شناسد.

جهادگر از مال خود ایثار می‌کند
به گفته این مسئول فرهنگی کشورمان، جهادگران نه فقط حاضر هستند از برخی از منافع خود در انجام کار جهادی چشم‌پوشی کنند، که اموال خود را نیز در این راه ایثار می‌کنند و این موضوع حائز اهمیت و ارزش بسیار است.
اشعری عنوان کرد: اگر با چنین روحیه‌ای به میدان فعالیت‌های فرهنگی وارد شویم، موفق خواهیم بود، به ویژه اینکه همه متولیان امور فرهنگی در حوزه فرهنگ باید نمونه و الگوی فرهنگی باشند.

رفتار متولیان فرهنگی باید مبلغ فرهنگ قرآنی باشد
وی با اشاره به این روایت که «کُونُوا دُعَاةَ النَّاسِ‏ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ» تصریح کرد: این آیه به آن معنی است که باید رفتار و اعمال متولیان فرهنگی و کسانی که در این حوزه کار می‌کنند نیز مبلغ فرهنگ قرآنی باشد.
اشعری با بیان اینکه بیش از اینکه توصیه‌ها و وصایای رهبر معظم انقلاب و نصایح کلامی معظم‌له و رهنمودهای ایشان بر مسئولان و افراد جامعه اثرگذار باشد، رفتار معظم‌له است که همه را مجذوب خود کرده، گفت: همه مسئولان فرهنگی در عملکرد و تدابیر فرهنگی خود باید به سوی اسلام روی آورند.

در حوزه فرهنگ تظاهر جایی ندارد
رئیس باغ کتاب با بیان اینکه هم‌اکنون نیز این گونه است، توضیح داد: حسن فرهنگ در این است که در این حوزه نمی‌توان تظاهر کرد؛ این در حالی است که در حوزه‌های دیگر این گونه نیست و می‌شود دست به تظاهر زد.
اشعری ادامه داد: در فرهنگ، ظاهر و باطن باید یکی باشد. گام نخست در این عرصه آن است که متولیان فرهنگی باید از خود شروع کنند و با روحیه جهادی وارد این حوزه شوند و هدف‌های والای انقلاب را مورد نظر داشته باشند.

قواعد میدان فرهنگ را اجرا نمی‌کنیم
وی گفت: فکر می‌کنم وارد یک میدانی شده‌ایم که ورود به آن قواعدی دارد و ما آنها را رعایت نمی‌کنیم. در این راستا قرآن ام‌الکتاب و راهنمای عمل ماست و ما مسلمانان معتقد هستیم هر آنچه را که خدا گفته، راست است.
اشعری اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید که «وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُواْ وَاتَّقَواْ لَفَتَحْنَا عَلَیْهِم بَرَکَاتٍ مِّنَ السَّمَاء وَالأَرْضِ»؛ بر این اساس خدا بر بندگان خود سخت نگرفته است و فرموده که اگر مردم از گناه فاصله بگیرند، برکاتش را بر آنان نازل می‌کند.
وی با بیان اینکه خداوند از بندگانش نخواسته که کارهای سختی همانند انجام نماز شب و ... را انجام دهند، افزود: در جای دیگری از آیات قرآن خدا می‌فرماید که «وَمَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ»؛ اگر مردم کمی تقوا به خرج دهند و از محدوده دین خارج نشوند، ما رزق آنها را از جایی که تصور نمی‌کنند می‌رسانیم.

رفع مشکلات اقتصادی با سوق دادن بودجه فرهنگی در راستای دور کردن مردم از آلودگی
این کارشناس ادبی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: اگر مسئولان فرهنگی یقین داشته باشند که وعده‌های خداوند حق است و در عملکرد خود بر این پایه و اساس، بخشی از بودجه‌های فرهنگی را در راستای دور کردن مردم از آلودگی سوق دهیم، بسیاری از مشکلات اقتصادی رفع می‌شوند.
اشعری با بیان این مطلب عنوان کرد: در این راستا مباحثی را داریم که بر اساس آنها آمده است که اگر فردی یک مثقال در راه خدا انفاق کند، خدا ده‌ها برابر به او پاداش می‌دهد؛ این سخنان، حرف‌های مربوط به آن جهان نیست، بلکه مربوط به این جهان است.

اجرای فرهنگ دینی و قرآنی مشکلات را برطرف می‌کند
وی با بیان اینکه اگر افراد صدقه بدهند و از مهمان پذیرایی کنند، خداوند به مال چنین افرادی برکت می‌دهد، گفت: اجرای این فرهنگ و احکام دینی به متولیان فرهنگی و رسانه ملی کمک می‌کند که مردم را نسبت به شرایع آگاه کنند و همین موضوع زمینه‌ساز توسعه فرهنگ دینی و رفع مشکلات اقتصادی است.
وی افزود: اگر رسانه ملی و متولیان فرهنگی با اجرای این فرهنگ قرآنی کاری کنند که مردم از گناه تنفر پیدا کنند، بسیاری از مسائل و مشکلات اقتصادی رفع خواهند شد و این موضوع بنا به نص صریح قرآن کریم است.

حرکت در راستای دستورات الهی رفع کننده مشکلات اقتصادی و فرهنگی است
اشعری تصریح کرد: بنابراین جهاد در مکتب اسلام این گونه معنا پیدا می‌کند و چنین مباحثی خارج از دین نیست و بحث علمی و فلسفی منهای دین نیست؛ این بحث کاملاً در قلمرو دین است.
وی گفت: وقتی کسی می‌خواهد در قلمرو دین کار جهادی انجام دهد، مانند این است که می‌خواهد کاری را انجام دهد و راهی را برود که خداوند به طور دقیق آن را ریل‌گذاری کرده است. با این رویکرد هم از نظر اقتصادی و هم از منظر فرهنگی مشکلات رفع می‌شوند.