صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۴۵۰۳۰
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۳

خبرنگاران افتخاری/ جواد کریمی: اولین نشست تاریخ شفاهی شهرستان به همت دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری کاشان در سالن کنفرانس شورای اسلامی این شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در کاشان، در اولین نشست تاریخ شفاهی شهرستان که در راستای ضبط و نشر تاریخ شفاهی و خاطرات دفاع مقدس در شهرستان کاشان تشکیل شد، محمد قاسم‌زاده، رئیس حوزه هنری شهرستان کاشان توضیحاتی پیرامون مأموریت‌های فرهنگی حوزه هنری ارائه داد.

وی افزود: در مدیریت هشت سال گذشته­‌ حوزه هنری و به‌ویژه در موضوع ادبیات پایداری فعالیتی در خور و بایسته صورت نگرفته است.

قاسم‌زاده ابراز امیدواری کرد: با تغییرات صورت گرفته در حوزه هنری و تشکیل دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری بتوان گامی مؤثر در راستای تولید و نشر آثار دفاع مقدس برداشت.

وی همچنین به فعالیت‌های فرهنگی جاری شهرستان در این مورد اشاره کرد و افزود: اگرچه هیئت‌های مذهبی، کانون‌های فرهنگی، پایگاه‌های بسیج و گروه‌های فرهنگی در زمینه دفاع مقدس خوب کار می‌کنند، اما حوزه هنری به‌عنوان مرجع فعالیت‌های فرهنگی، هنری که سابقه‌ای درخشان در کشور دارد، باید به تعبیر مقام معظم رهبری خوب‌تر کار کند.

در ادامه جلسه، محمد جهان‌دار، کارشناس فرهنگی دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری نیز لزوم فعالیت در عرصه دفاع مقدس و تعاریف تاریخ شفاهی را تبیین کرد.

وی جمع‌آوری و نشر خاطرات شفاهی سال‌های دفاع مقدس را صرف خواندن و تأثیرپذیری مقطعی ندانست بلکه آن را به‌عنوان الگویی برای سبک زندگی اسلامی‌ایرانی و به منزله روحی که باید در کالبد جامعه دمیده شود دانست؛ جامعه‌ای که با جبهه جنگ نرم مواجه است.

جهان‌دار ضمن تأکید بر جایگاه شهرستان کاشان در سال‌های دفاع مقدس، گفت: امروزه فضای دفاع مقدس کشورمان با نام‌های شهیدان کریمی، زجاجی، معمار، خادمی، بارفروش، ابوالفضلی و … و هزاران رزمنده و جانباز آن دوران عجین شده است و شایسته نیست فضای مطالعاتی حوزه دفاع مقدس از این چهره‌ها و رشادت‌هایشان کم‌بهره باشد.

در ادامه، نوروزی، کاظم‌زاده، نعناکار، اسکندری، اختیاری و دیگر حضار جلسه به بیان دیدگاه‌های خود در این موضوع و ۱۸ هزار رزمنده کاشانی و در خصوص فعالیت‌های دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری پرداختند.

یادآور می‌شود، فعالیت‌های دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری شهرستان کاشان با برپایی کارگاه عملی آموزش تاریخ شفاهی و با حضور اساتیدی از حوزه هنری تهران تا ۲۱ شهریورماه ادامه پیدا خواهد کرد.