حجت الاسلام والمسلمین رمضان محمدی، مدیر گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به مجاورت و همسایگی ایرانیان با امام رضا(ع) و حقی که به واسطه این همسایگی بر گردن ایرانیان است اشاره و عنوان کرد: امام صادق(ع) در بیانی، از امام رضا(ع) به عنوان فریادرس امت اسلام یاد میکنند.
وی همچنین به سخنی دیگر از امام صادق(ع) در مورد ثامنالحجج(ع) که فرمودند هر کس به زیارت امام رضا(ع) برود بهشت بر او واجب میشود اشاره کرد و افزود: امام جواد(ع) نیز میفرمایند زیارت پدرش در طوس اجر بهشت دارد. امام رضا(ع) نیز فرمودند: هر کس با دوری راه به زیارت من بیاید من در سه جا نزد او میآیم تا او را از سختی های آنجا نجات دهم، یکی آنجایی که نامه عمل به دست راست و چپ انسانها داده میشود، دوم نزد پل صراط و سوم کنار میزان.
حجتالاسلام محمدی چنین ویژگیهای خاصی را باعث ایجاد حقوقی برای ایرانیان که در مجاورت بارگاه ملکوتی این امام همام زندگی میکنند دانست و گفت: حضرت معصومه(س) به دلیل ولایت امام رضا(ع) از همه چیز خود گذشتند و به سوی ایشان شتافتند.
سرازیر شدن برکات در ایران به واسطه حضور امام رضا(ع)
وی حضور امام رضا(ع) در ایران را همراه با سرازیر شدن برکات فراوان همچون جاری شدن چشمههای آب و ... ارزیابی و عنوان کرد: حضور ایشان در ایران از ابتدا همراه با برکتهای ظاهری و باطنی همچون بهرهمندی از علم و دانش سرشار ایشان بوده است.
حجتالاسلام محمدی بر ضرورت توجه به مسائلی که برای امام رضا(ع) حائز اهمیت بوده است تأکید و تصریح کرد: در اخبار الرضا آمده است وقتی حضرت به طرف خراسان میآمد دائما قرآن میخواند و در آیاتی که مرتبط با بهشت و جهنم بود گریه میکردند و به خدا پناه میبردند. یا گفته شده است امام هر سه روز یک بار قرآن را ختم میکردند و میفرمودند اگر قرآن را یک روزه ختم نمیکنم به خاطر تأملی است که بر آیات دارم.
وی اهتمام امام رضا(ع) نسبت به قرآن و تأمل ایشان در آیات نورانی کلام وحی را سرمشقی برای مسلمانان به ویژه ایرانیان که در سایه این بزرگوار زندگی میکنند دانست و گفت: پیروی از سیره امام رضا(ع) به طور ویژه و خاص حقی بر گردن ایرانیان به واسطه بهرهمندی از فیض وجودی ایشان در این کشور است.
زیارت امام رضا(ع)؛ حق هر ایرانی
وی بهرهمندی از زیارت امام رضا(ع) را نیز حق هر ایرانی دانست و گفت: حجم عظیمی از ایرانیان هنوز مشرف به زیارت بارگاه امام رضا(ع) نشدهاند، آستان قدس رضوی باید به نوعی برنامهریزی کند تا با همکاری خیران این مهم را محقق کند.
وی همچنین وجود بارگاه و آستان قدس رضوی را مسلتزم فعالیتهای فرهنگی جدیتر با دامنه وسیعتر ارزیابی وعنوان کرد: این برنامهها باید به سایر نقاط کشور نیز تسری یابد و تمام ایرانیان با سیره و منش این امام رئوف آشنا شوند.