صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۵۴۵۳۹
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۱
فاضل‌هاشمی خبر داد:

گروه ادب: مدیر بخش مخطوطات کتابخانه آستان قدس رضوی از ارائه تصاویر ۶۰۰ نسخه خطی به محققان داخلی و خارجی از سوی این کتابخانه خبر داد.

سیدمحمدرضا فاضل‌هاشمی، مدیر بخش مخطوطات کتابخانه آستان قدس رضوی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره واگذاری تصاویر نسخه خطی به محققان گفت: نیمه نخست امسال 170 محقق داخلی و خارجی از کتابخانه آستان قدس رضوی تصاویر نسخ خطی اعم از قرآنی، تاریخی، علمی و ... را درخواست کرده‌اند.

وی افزود: در این راستا تصاویر 600 نسخه خطی و وقف‌نامه‌ها با موضوعات قرآن خطی، نجوم، تعلیم خط، برگه‌های ترجمه، جبر و مقابله، تاریخ و ... تهیه و به محققان داخلی و خارجی برای پایان‌نامه، تحقیق و تصحیح واگذار شده است.

فاضل‌هاشمی ادامه داد: از تعداد تصاویر یادشده، 60 نسخه به محققانی از کشورهای عراق، پاکستان، عربستان و آلمان واگذار شده است و تصاویر واگذار شده به آلمان شامل 23 نسخه درباره «حبیب‌السیر» است که نسخه‌هایی را از لحاظ تاریخی بررسی می‌کند. همچنین محققی از پاکستان نیز قرآن‌های منسوب به ائمه(ع) را مورد بررسی قرار می‌دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: کتابخانه آستان قدس رضوی با دارا بودن بیش از 85 هزار نسخه دست‌نویس کهن شامل مصاحف شریف منسوب به ائمه اطهار(ع)، قرآن‌های کتابت‌شده، کتاب‌ها و رساله‌های علمی، فرهنگی و هنری و... در گنجینه مخطوطات همه روزه با درخواست‌های پژوهشگران داخلی و خارجی در رشته‌های مختلف مواجه است و از سوی دیگر با توجه به اینکه این نسخ به صورت دیجیتال درآمده‌اند با درخواست محققان این تصاویر به آنها واگذار می‌شود.

براساس این گزارش، کتابخانه آستان قدس رضوی در بخش ارائه خدمات خود سه گروه محققان، بزرگسالان و جوان و نوجوانان را مورد توجه قرار داده است و تالارهایی که برای مراجعه محققان در این کتابخانه وجود دارد، شامل تالار محققان منابع خطی، مخزن چاپی، مرکز اطلاع‌رسانی مطبوعات، تالار محققان مطبوعات فارسی و غیرفارسی است.