به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانغربی، حجتالاسلام سیدمهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجانغربی و امام جمعه ارومیه در مراسم همایش راهکارهای عملی در تحقق همگرایی و همدلی میان اقوام و مذاهب در دانشگاهها، امروز 10 مهرماه در سالن همایش معاونت بهداشت و درمان ارومیه اظهار کرد: مهمترین چالش و خطر پیش رو در استان به علت موقعیت جعرافیایی و پراکندگی اقوام و مذاهب مختلف در استان، وجود گروهکهای تکفیری است که افکار، تقوا و تدین جوامع اسلامی را مورد هدف قرار داده اند.
وی ادامه داد: متأسفانه کشور ما میز مصعون از توطئههای گروهکهای تکفیری نمانده است و هر چند کمرنگ ولی افکار و رفتار این گروهکها در منش برخی دانشجویان نفوذ کرده است، استان ما به دلیل هم مرز بودن استان با کشورهای همسایه و وجود اقوام ومذاهب مختلف بیشتر در معرض آسیبها قرار گرفته است.
حجتالاسلام قریشی، با اشاره به اهمیت فعالیت گروههای معارف اسلامی در استان، افزود: گروه معارف اسلامی امر خطیر و حساسی را بر عهده دارند و به تعبیری میتوان گفت: مثل شاگردان امام صادق(ع) هستند که اعمال مربوط به معارف در جامعه را تبیین و پیادهسازی میکنند که با رعایت اعتدال باید به نقد و برسی تکفیریهای شیعه در کنار تکفیریهای وهابی و بعثی بپردازند.
وی بیان کرد: گروهکهای تکفیری در استان ما به صورت خفا شروع به توهین و نفرین بر صحابه پیامبر(ص) در مجالس و محافلی که تدارک دیدهاند، میکنند و به تعبیر مقام معظم رهبری این گونه افراد هیزم را برای آتشی محیا میکنند که مومنین مسلمان را اعم از شیعه و سنی تباه میکند.
حجتالاسلام قریشی، به مسأله توازن و وحدت روییه در دانشگاهها اشاره کرد و افزود: ایجاد توازن در میان اقوام و مذاهب در کنارش نوعی وحدت رویه را ایجاد میکند که این وحدت لازمه رفتار و عملکرد اساتید در دانشگاهها است.
وی با تأکید فراوان به امر وحدت و ضرورت ایجاد وحدت میام اقوام و مذاهب در استان افزود: در کلاسهای مبانی شرعی باید بحث دعوت به وحدت پررنگتر لحاظ شود و از مبانی تشیع با قدرت دفاع کنیم و مداحله نکنیم و به صراحت اعتقادات تشیع را بیان کنیم و همچنین دعوت به وحدت را نیز برای مردم داشته باشیم.
حجتالاسلام قریشی، با استناد به روایتی از امام صادق(ع) آموختههای ایشان به شاگردانشان، افزود: داشتن عمل صالح و اهل تقوا بودن در کنار ترک هوای نفس بهترین دارایی ماندگار برای مومن مسلمان است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی، در پایان همایش گفت: کلاسهای درس معارف اسلامی با وجود محتوای غنی، استدلال و بیان کامل باید خروجی و نتیجه پایان کلاس ا ایجاد تدین و تقوا در دانشجویان باشد و مدرس به صراحت متوجه بروز تغییر ارزنده در راستای گرایش دانشجو به سمت تدین و تقوا باشد.