حجتالاسلام والمسلمین محمد صحتی سردرودی، عاشوراپژوه، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به اینکه آیا تاکنون در جوایز کتاب، اثری با موضوع عاشورایی برگزیده و انتخاب شده است، گفت: کتابی با این موضوع انتخاب شده است، اما این انتخاب چندان دقیق نبوده است، چرا که داوری این گونه جوایز توسط افرادی خاص انجام میشود و اعمال سیاست و سلیقه میشود.
وی افزود: کتابهای انتخابشده در سالهای گذشته اغلب مربوط به نهادها و مؤسساتی هست که به درستی انتخاب نشدهاند و در واقع مافیای فرهنگی در تهران و قم است که اتفاقات را میچرخانند و نهادهایی را میشناسیم که هر سال سهمیهای از این جوایز را دارند و از افرادی که آزاداندیش هستند و فکر و اندیشه مستقلی دارند، کتابشان انتخاب نمیشوند.
حجتالاسلام صحتیسردرودی ادامه داد: پانزده سال است که به هیچ یک از جوایز، کتاب ارسال نکردهام؛ چرا که میدانم داوران آنها بیغرض نیستند و این بلایی است که ما آن را هم در کتاب سال و هم در کتاب سال حوزه دیدهایم و عادلانه قضاوت نمیکنند و همه کتابها نیز به دستشان نمیرسد و در بوته داوری قرار نمیگیرد.
وی در ادامه گفت: در بسیاری از موارد کتابهای افراد برجسته دینی در کشور انتخاب میشوند، در حالی که آنها نیازی به این جوایز و انتخابها ندارند و دستشان آن اندازه باز است که باید به کتابهای برتر جایزه بدهند تا جایزه بگیرند.
این نویسنده و عاشوراپژوه با بیان اینکه باید کتابهای افراد نواندیش و متخصص و نه کتابهای تبلیغی انتخاب شوند، بیان کرد: کتابهای تبلیغی و عوامپسندانه در کشور بسیار است و در بسیاری از موارد این نویسندگان تخصص کافی در آنچه نوشتهاند را نیز ندارند و کتابهایی که به این صورت نوشته و منتشر میشوند، تبلیغ نویسندگان را در پشت پرده دارد، نه اینکه بخواهند آن موضوع را تبلیغ کنند.
گفتنی است، حجتالاسلام صحتی سردرودی، پژوهشگر تاریخ اسلام، در زمینه عاشوراپژوهی کتابهای متعددی به نگارش درآورده که از جمله آنها میتوان به «سیمای دمشق»، «آستان زینب»، «سیمای مدینه، شهر پیامبر(ص)»، «چهل چراغ هدایت(علم)»، «تحریفشناسی عاشورا و تاریخ امام حسین(ع)»، «شهید فاتح در آیینه اندیشه»، «غدیریههای فارسی از سده چهارم تا چهاردهم» و «مقتل الحسین(ع) به روایت شیخ صدوق» اشاره کرد.