صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۷۶۲۲۶
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۲
سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در بلاروس:

گروه شعب خارجی: سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در نشست بزرگداشت روز جهانی فلسفه در انستیتوی فلسفه‌ بلاروس، در سخنانی نادیده گرفتن تعالیم وحیانی را دلیل گرفتاری امروز ملت‌های جهان دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره‌کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات سلامی، سیدجواد جلالی‌کیاسری‌، سخنان خود را اینگونه آغاز کرد: من از ایران می‌آیم. یکی از کانون‌های مهم و کلاسیک فلسفه در جهان و نیز زادگاه و خاستگاه فیلسوفان بزرگی همچون بزرگمهر، حکیم ایرانی پیش از اسلام و ابوعلی سینا و فارابی و رازی و خیام و ... در دوره‌ی اسلامی ایران که هر کدامشان، نمادی از اندیشه‌ورزی و خردمندی ایرانیان بوده و هستند.
 
وی افزود: هیچ ملتی به ساحل سعادت و خوشبختی نمی‌رسد، مگر آنکه به راهنمایی عقل و خرد، راه راستی و درستی را پیشه کند تا به مدد آن، مسیر پیشرفت و ترقی را بپیماید. چه اینکه گرفتاری امروز برخی از ملت‌های جهان به خاطر نادیده گرفتن خرد جمعی و تعالیم وحیانی است.
 
جلالی‌کیاسری‌ ادامه داد: کار فلسفه، دیگر تنها ارایه‌ی تفسیری معنوی از جهان نیست؛ بلکه برای تغییر جهان نیز برنامه دارد. حکومت حکیمان، همواره آرزوی انسان‌ها بوده و هست و هر جامعه‌ی آزاد و خوشبختی، بی‌گمان، هیئت حاکمه‌ی خردمندی داشته و دارد. اگر به جای سیاستمداران، فیلسوفان و حکیمان بر جهان حکم می‌راندند، امروزه، جهان و جوامع بشری وضع بسیار بهتری داشتند.
 
رایزن فرهنگی ایران در بلاروس در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ملت آگاه بلاروس که امروزه در آرامشی مطبوع به سر می‌برند و راه صلح و دوستی و مهربانی را برگزیده‌اند، خواه ناخواه بر سر سفره‌ی فلسفه و جهان‌بینی مسالمت‌آمیز نشسته‌اند. این سنت فکری، مردمانی شایسته تربیت کرده است که مایه‌ی احترام همگان است.
 
وی ادامه داد: من از سوی ملتی بیدار و بپاخاسته، درک عمیق روشنفکران آگاه بلاروسی از تحولات اجتماعی را ارج می‌نهم و امیدوارم فرایند حرکت به سوی جامعه‌ای آرمانی و در عین حال، واقع‌گرا،  به خوبی طی شود و از دل این تلاش‌های فلسفی و روشنفکرانه که نماینده‌ی خرد جمعی است، جامعه‌ای بهتر و زیستی شایسته‌تر، دست دهد.