به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی، محمدحسن انتظاری، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در هفتمین گردهمایی مسئولان اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان سراسر کشور با موضوع فناوریهای دیجیتال و تهدیدهای نوین گفت: در فضای مجازی نگاه مرسوم میان برنامهریزان کشور فضای ارتباطات و تبادل اطلاعات در بستر فناوری فاواست، اما در واقعیت این فضا امتداد زندگی انسانی بر بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
وی با اشاره به این که بیشترین کاربران فضای مجازی در حوزه جوانان و نوجوانان هستند، افزود: گستردگی و عمق نفوذ فضای مجازی در بین دانشآموزان و دانشجویان و گرایش بالای کاربران برای استفاده از آن در بینش، گرایش و رفتار کاربران تأثیرات جدی داشته که این تأثیرات در ساختار جامعه اسلامی، ایرانی و تحولات آن نقش دارد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور با تأکید بر فرصتها و تهدیدهایی فضای مجازی برای جوانان و نوجوانان کشور، اعلام کرد: فضای مجازی امکان آموزش و توانمندسازی دانشآموزان، جهانیبودن و دستیابی سریع به آخرین تحقیقات علمی، ارتباط و تبادل اطلاعات با سرعت بالا و صرفهجویی در زمان و کاهش هزینهها را ایجاد میکند اما با توجه به تسلط زبان، فرهنگ و ارزشهای غربی امکان تغییر سبک زندگی جوانان و نوجوانان ما وجود دارد.
وی با بیان این که با تغییر سبک زندگی خانوادهها هویت ملی - اسلامی و استقلال کشور با چالش مواجه میشود، تصریح کرد: در فضای مجازی با چالش تضعیف اعتقادات و گسترش اباحهگری و شکاف نسلها روبرو بوده و کاربران این فضا با تهدیدهایی همچون اعتیاد اینترنتی، انحرافات اخلاقی و افت تحصیلی مواجه هستند تا جایی که در کشور کره جنوبی مؤسسهای به عنوان سلامت اینترنت تأسیس شده است تا کودکانی که به اینترنت اعتیاد پیدا کردهاند در آن نگهداری شوند.
انتظاری اظهار کرد: بازیهای رایانهای غیر بومی باعث انتقال فرهنگ غیربومی در بلندمدت و تغییر فرهنگ و هویت اسلامی-ایرانی میشوند.
وی با تأکید بر اهمیت مدیریت فرهنگی برای جوانان گفت: باید سطح آگاهی والدین ارتقا یافته، آموزش مباحث مرتبط با فضای مجازی در مدارس برای ارتقای سواد دانشآموزان صورت گیرد و از تولید و گسترش شبکههای علمی و برنامههای کاربردی بومی وهمچنین دانشآموزان نخبه برای نقشآفرینی آنها در تولید محتوا حمایت شود.