به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «baghdad.icro.ir»، شکرالله طاهری به زائران توصیه کرد فقط از مسیرهای مشخصشده که از سوی مسئولان عراقی تعیین شده، پیادهروی کنند و تصریح کرد: راههای فرعی و بیراهه فاقد امنیت لازم بوده و ممکن است خطراتی برای زائران به وجود بیاید و مناسب است با همراه داشتن نقشه پیادهروی که نسخه دیجیتال آن در سایت سازمان حج و زیارت وجود دارد، از مسیر اصلی راهپیمایی کنند.
طاهری با اشاره به افزایش زائران ایرانی در اربعین امسال تأکید کرد: به نظر میرسد امسال تعداد زائران ایرانی بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر باشد، از اینرو از همه امکانات و پتانسیلها و ظرفیتهای موجود استفاده میکنیم تا زائران به راحتی بتوانند به زیارت بیایند.
وی یکی از مشکلات اربعین امسال را موضوع اسکان دانست و گفت: بخشی از فضاهایی همچون مساجد، حسینیهها و مدارس که سال گذشته در اختیار زائران ما بود امسال در اختیار حدود ۱۲۰ هزار جنگزده قرار گرفته است که در تلاشیم این مشکل را با هماهنگی و همکاری مسئولان عراقی از جمله رئیس شورای شهر، استاندار، شهردار و همچنین مسئولان عتبات حسینی و عباسی تا اندازهای رفع کنیم.
طاهری امنیت را در شهر کربلا و نجف و مسیر پیادهروی خوب ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه مسئولان امنیتی کشور عراق، به ویژه استان کربلا و نجف هماهنگیهای بسیار خوبی را به وجود آوردند و با به کارگیری تعداد قابل توجهی نیروی امنیتی از یک ماه قبل مناطقی را که احساس خطر میشد، شناسایی کرده و پوشش دادهاند.
وی افزود: هماهنگیهای لازم در این خصوص از طریق سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد با وزارت کشور و نیروهای مسلح و همچنین وزارت خارجه عراق انجام شده و امیدواریم که مسئله امنیتی خاصی را همچون سال گذشته نداشته باشیم و زائران ما به سلامت بیایند و به سلامت برگردند.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلا، تعداد نیروهایی که در کربلا برای حفظ امنیت مراسم اربعین مستقر میشوند را بیش از ۵۰ هزار نیرو اعلام کرد و گفت: با توجه به حضور میلیونی مردم در ایام اربعین و همچنین پیادهروی زائران، همه راههای ورودی به کربلا چه از طرف استان بابل، چه از طرف استان بغداد و چه از طرف استان نجف از سوی نیروهای امنیتی و نظامی پوشش مناسب داده شده است.
تلاش تکفیریها برای ناامنکردن کربلا
وی یکی از اهداف تکفیریها را نا امنکردن کربلا در قبل از ایام اربعین دانست و گفت: تکفیریها تمام تلاش خود را برای برچیدهشدن اربعین و راهپیمایی مردم خواهند کرد؛ زیرا این راهپیمایی بزرگترین تجمع جهان اسلام است اما به فضل خدا و با توجه به آمادگی بالای نیروهای امنیتی و اتخاذ تدابیر لازم، قبل از اینکه اینها عملیاتی را انجام بدهند، توطئه آنها در نطفه خفه خواهد شد.
سرکنسولگری ایران؛ راهنمای زائران
طاهری همچنین از زائرانی که با مفقودشدن گذرنامه با مشکلاتی برای ورود و خروجشان مواجه میشوند، خواست حتما به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران، واقع در انتهای خیابان باب قبله روبهروی کتابخانه مرکزی کربلا مراجعه کنند و تصریح کرد: کارکنان کنسولگری کربلا از یک هفته قبل تا یک هفته بعد از اربعین به طور ۲۴ ساعته در خدمت هموطنان عزیز هستند و آنها را راهنمایی میکنند.
وی همچنین از حضور نمایندگان سرکنسولگری در مراکز مفقودین و گمشدگان در خیمه گاه، تل زینبیه، بین الحرمین و حرم مطهر حسینی و عباسی خبر داد و گفت: با هماهنگی صورت گرفته با آستانهای مقدس حسینی و عباسی قرار شده است در هر کدام از این مراکز نیروهای فارسیزبان برای خدماترسانی به زائران ایرانی حضور داشته باشند.
وی به زائران ایرانی و خصوصا زائران سالمند توصیه کرد: حتما در یک کاغذ کوچک نام و نام خانوادگی، آدرس اسکان در کربلا، شماره تلفن ایران و شماره تماس مسؤول کاروان را یادداشت و به همراه خود داشته باشند.
طاهری افزود: سال گذشته بیش از هزار نفر گمشده در کربلا داشتیم که برخی از این زائران هیچ گونه اطلاعاتی همراهشان نبود؛ اما با تلاش شبانهروزی کارکنان سرکنسولگری و همکاری نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در عراق، نمایندگی حج و زیارت و ستاد عملیات شمسا، مشکل همه این زائران برطرف شد.
وی افزود: همچنین زائران ایرانی حتی المقدور یک کارت شناسایی مثل کارت ملی، گواهینامه یا کارت دیگری به همراه داشته باشند تا در صورت مفقودشدن گذرنامه، همکاران ما در کنسولگری مشکلی برای احراز هویت و صدور برگه عبور نداشته باشند.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلا از زائران خواست تا به هیچ وجه هیچ بسته و یا حتی قرآن و مفاتیح را به جز از مراکز رسمی دریافت نکنند و گفت: زائران سعی کنند از کاروانشان دور نشده و با افراد بیگانه نیز وارد گفتوگو نشوند.