به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علی کبریاییزاده، رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان دیروز، 7 دی، با نظیره قربانآوا، عضو کارگروه شورای دفاع جمهوری قرقیزستان دیدار و درباره مطالعات اسلامشناسی بحث و گفتوگو کرد.
رایزن فرهنگی کشورمان در ابتدای این دیدار، روش مطالعه در دین و مطالعات منسجم دینپژوهی را برای فهم دین ضروری دانست و آن را عامل مهمی برای جلوگیری از تفکرات سختگیرانه و شکننده عنوان کرد.
وی افزود: متأسفانه جهان اسلام وضعیت دشوری را سپری میکند؛ شرایطی که مقدسترین مفاهیم اسلامی مقارن با شنیعترین جنایتها شده است.
کبریاییزاده، ظهور تفکرات خشن و رشد جریانات تکفیری را پدیده شومی دانست و گفت: این جریانات از جانب دشمنان اسلام و برخی دولتهای نا آگاه حمایت میشود که هدف اصلی آنان، ضربهزدن به اصل اسلام است.
وی اظهار کرد: آغاز فعالیت پژوهشگاه اسلامشناسی در قرقیزستان نشانگر علاقه وافر مسلمانان قرقیزستان به شناخت اسلام اصیل است؛ در این راستا رایزنی فرهنگی ایران آمادگی لازم را برای همکاریهای فرهنگی مشترک با قرقیزستان دارد.
عضو کارگروه شورای دفاع قرقیزستان نیز با تأکید بر لزوم شناخت اسلام و دینپژوهی، گفت: شناخت جامع از دین اسلام موجب توسعه فکری و همچنین عامل ثبات جامعه و انسجام ملی است.
وی ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای پژوهشگاه اسلامشناسی، گفت: اسلام در قرقیزستان وضعیت پیچیدهای به خود گرفته است؛ به طور کلی در جستجوی تعریفی از اسلام هستیم که در عصر کنونی مددرسان توسعه فکری و فرهنگی و همچنین عامل ثبات جامعه و حلقه همبستگی و انسجام ملی باشد.