صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۶۸۸۵۶۰
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۸

گروه سیاسی: در سومین روز از بیست‌و‌هشتمین کنفرانس بین‎المللی وحدت اسلامی از سه شخصیت تقریبی تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نوبت عصر سومین روز از بیست‌و‌هشتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با مراسم تجلیل از سه تن از شخصیت‌های تقریبی آغاز شد.
این مراسم عصر امروز، جمعه، 19 دی‌ماه در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما با حضور آیت‌الله محمدعلی تسخیری، رئیس شورای عالی مجمع‌التقریب، غلامعلی حداد عادل، رئیس بنیا دایره‌المعارف اسلامی، آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و جمعی از علما و شخصیت‌های بزرگ کشورهای اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، آیت‌الله اراکی با بیان اینکه شکی نداریم که آینده جهان از آن اسلام است، گفت: عدالت اسلامی دیر یا زود برپا خواهد شد و بدون شک آینده از آن اسلام و امت بزرگ اسلام خواهد بود که در سرتاسر جهان این عمل محقق خواهد شد.
وی افزود: این مسئله نیازمند زمینه‌سازی است و این تمدن بزرگ و فراگیر باید بر دوش جوانانی باشد که بتوانند چنین تمدن عظیم و بزرگی را به منصه ظهور برساند.
آیت‌الله اراکی با تأکید بر اینکه مرحله اول تشکیل امت واحده اسلامی پی‌ریزی سنگ بنای این امت توسط پیامبر اسلام(ص) بود، گفت: این مسئله مرحله دیگری دارد بنابراین می‌طلبد که این مرحله نیز عملی شود.
وی ادامه داد: معتقدم که مرحله دوم در پیش است و امروز نشانه‌هایی وجود دارد دال بر اینکه این مرحله امکان‌پذیر بوده و دور از دسترس نیست.
همچنین آیت‌الله تسخیری سخنان خود را به تبیین ابعاد شخصیت امام موسی صدر اختصاص داد و گفت: امام موسی صدر کارهای بسیار بزرگ و مهمی در عرصه‌های مختلف از جمله مسائل مرتبط با لبنان داشتند که در حد خودش یک دنیا و جهان می‌تواند تلقی شود؛ هر چند در منطقه نیز اثرات زیادی داشتند.
آیت‌الله تسخیری خاطرنشان کرد: لبنان سال‌هاست که در حال مبارزه با رژیم جنایتکار صهیونیستی است که ساز و برگ‌های زیادی دارد اما امت اسلامی با مقاومت و ایستادگی خود توانست ضربه محکمی به این رژیم وارد کند.
وی با بیان اینکه امام موسی صدر از خاندان علمایی «صدر» و «شرف الدین» است، گفت: امام موسی صدر شخصیت پیشتازانه‌ای داشتند و مفاهیم و افکار زنده‌ای ارائه کردند؛ علاوه بر این موارد ایشان توانست نحوه مقاومت را در منطقه به ویژه در لبنان پی‌ریزی کنند و موانعی که پروسه مقاومت را دچار مشکل می‌کرد را تبیین می کرد.
غلامعلی حداد عادل نیز در سخنانی با اشاره به برگزاری مستمر کنفرانس وحدت اسلامی گفت: این جلسه سال‌هاست که برگزار می‌شود اما هیچ‌گاه علما به اندازه امسال نگران تفرقه در عالم اسلام نبوده‌اند؛ چرا که امروز مذهب در مقابل مذهب قرار گرفته است.
حداد عادل گفت: مذهب نیرویی قوی است که اگر به دو نیمه تبدیل شود هر یک از آنها قادر هستند نیمه دیگر را فلج کنند؛ این نیرویی برای تضعیف عالم اسلام است که امروز به کار گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: ما همواره درباره وحدت امت اسلامی بر پایه اشتراک در عقاید سخن گفته‌ایم؛ می‌گوییم مسلمانان قرآن، پیامبر و قبله واحد دارند و اعتقاداتشان به یکدیگر نزدیک است اما بنده می‌خواهم توجه شما را به دو جنبه دیگر در مورد مسئله وحدت جلب کنم.
رئیس بنیاد دایره‌المعارف اسلامی ادامه داد: یکی از این مسائل توجه به واقعیات جهان اسلام است؛ وحدت یک آرمان مقدس است، اما این آرمان مقدس را باید با توجه به واقعیات جستجو کرد و آنها را در کنار آرمان وحدت ملحوظ کرد.
مشاور عالی مقام معظم رهبری همچنین با تأکید بر اینکه دعوت به وحدت در جهان اسلام باید بر پایه دردهای مشترک باشد، گفت: به جای بحث‌های مفصل در مورد اختلافات تاریخی در رابطه با گرفتاری‌های معاصر جهان اسلام بحث شود.
در پایان این مراسم، از شخصیت امام موسی صدر، شیخ سعید شعبان و آیت‌الله واعظ زاده خراسانی به عنوان شخصیت‌های تقریبی تجلیل شد.