به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی امروز، 19 دی در مراسم اختتامیه بیستوهشتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اظهار کرد: همه عمرم صرف مسئله اساسی امنیت بوده و در حوزه قضائی و امنیتی کار کردم، بنابراین اهمیت این مسئله را درک میکنم.
وی افزود: هیچ مسئلهای برای جمهوری اسلامی و جهان اسلام مهمتر از مسئله امنیت و وحدت نیست و حفظ امنیت بدون وحدت امکانپذیر نخواهد بود.
دستیار ویژه رئیس جمهور با اشاره به دیدگاه ها نسب به مسئله وحدت گفت: گروهی وحدت را قبول ندارند که هم در بین اهل تسنن وجود دارد و هم در بین شیعیان؛ گروهی نیز کسانی هستند که موافق وحدت هستند اما با این مسئله تاکتیکی برخورد میکنند؛ یعنی وحدت را قبول ندارند اما از باب ناچاری و اضطرار وحدت را پذیرفتهاند و در شرایطی دم از وحدت میزنند که این دیدگاه منافقانه و برای اسلام مضر است.
یونسی افزود: گروه دیگر کسانی هستند که وحدت را به عنوان استراتژی انتخاب کردند؛ به این معنا که برای رسیدن به اهداف عالیه اسلام خود را موظف می دانند که وحدت را در قول و عمل داشته باشند؛ این دیدگاه امام و رهبری و همه مصلحان جهان اسلام است که وحدت را به عنوان عامل پیروزی اسلام می دانند.
وی تصریح کرد: گروه چهارم نیز معتقدند حتی اگر دشمن هم نباشد باید وحدت داشته باشیم چرا که وحدت را هدف می دانند؛ این دیدگاه ایده آل است اما با توجه به شرایط امروز آنچه عملی و درست است داشتن دیدگاه استراتژیک به مسئله وحدت است.
دستیار ویژه رئیس جمهور با اشاره به دو مانع بزرگ بر سر مسئله وحدت گفت: عالمان و حاکمان امت اسلام مانعی بر سر راه وحدت هستند؛ در حالی که این دو، عاملی برای ایجاد وحدت نیز می توانند باشند.
وی با بیان اینکه امروز جهان اسلام گرفتار این دو عامل است، اظهار کرد: امروز شاهد هستیم که برخی علمای سوی گروه ها را به افراط و تکفیبر و تندروی هدایت می کنند و همچنین حاکمانی هستند که جهان اسلام را گرفتار آدم کشی کرده اند.
یونسی تصریح کرد: امروز جهان اسلام به شدت احتیاج به شجاعت در فتوا و شجاعت در عمل دارد؛ لازم است علما با شجاعت و جرأت فتوا دهند و بگویند اهانت به مقدسات هر مذهبی حرام است و به صراحت فتوا دهند که تحقیر مسلمانان از هر مذهبی حرام است.
وی با اشاره به فتوای امام خمینی(ره) مبنی بر تجویز خواندن نماز پشت سر علمای اهل تسنن گفت: امروز اگر در یک مسجد دو نماز خوانده شود، اهانت به اسلام است.
یونسی در پایان اظهار کرد: فرقه گرایی و تفرقه انگیزی از طرف مردم نیست چرا که مردم با یکدیگر مشکل ندارند؛ هر چه هست از طرف علمای سوء است و جنگ و دعواهای میدانی نیز از جانب سیاسیون است.