صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۸۱۷۹۴۳
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۱
خطیب جمعه هامبورگ:

شعب خارجی: آیت‌الله رمضانی دیروز، ۱۷ بهمن، در خطبه‌های نماز جمعه مرکز اسلامی هامبورگ تأکید کرد: در تدوین حقوق بشر باید مصالح معنوی انسان مانند عدالت، امنیت، آزادی و عقلانیت به عنوان اصلی‌ترین و مهم‌ترین مصالح در نظر گرفته شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی مرکز اسلامی هامبورگ، آیت‌الله رمضانی، امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ در ادامه مباحث مربوط به اصول حقوق بشر اسلامی اظهار کرد: یکی از این اصول حقوق بشر اسلامی، توجه به اراده و اختیار آدمیان است؛ یعنی انسان‌ها برای رسیدن به کمالات خود باید از این موهبت تکوینی الهی برخوردار باشند و هیچ کس حق ندارد اراده و اختیار آدمیان را تضعیف و یا منکوب کند؛ بلکه هر کسی باید در جهت سیری مقدس، از این اراده بهره جوید و آن را تقویت کند. 
وی افزود: باید این نکته را توجه داشت که انسانها در کمالات غیراختیاری و غیر ارادی مانند رشد نباتی و یا غریزی حیوانی، با گیاهان و حیوانات مشترک می‌باشند. اما آنچه که انسان را از آنها تمییز می‌دهد و جدا می‌کند، اراده و اختیار اوست و انسان باید با برنامه و قانونی مناسب و با استفاده از این اراده و اختیار، هویت انسانی خود را سازمان دهد. البته ظهور این اراده در جائی به ظهور می‌رسد که انسان با توجه به شأن و جایگاه خود، مسیری را انتخاب کند که او را به مقصد و کمال می‌رساند.
آیت‌الله رمضانی تصریح کرد: اصل زندگی اجتماعی هم از اصول دیگری است که در موضوع حقوق بشر اسلامی باید به آن توجه داشت. به این معنا که زندگی جمعی و اجتماعی برای انسان یک امر ضروری است. البته نه به این معنا که انسانیت انسان فقط محصول زندگی اجتماعی است، به گونه‌ای که انسان بیرون از اجتماع، انسان نباشد؛ بلکه مقصود از اجتماعی‌بودن انسان آن است که انسان برای ادامه حیات خود به زندگی اجتماعی نیازمند است و در این فضای زندگی اجتماعی است که بر سر دو راهی قرار می‌گیرد و باید به عنوان یک انتخاب‌گر، حق را انتخاب و خود را به کمال لازم برساند.
 خطیب جمعه هامبورگ گفت: اسلام دو نوع وظیفه بر عهده انسان مومن قرار داده است: وظایف فردی و وظایف اجتماعی و برای هر کدام قوانین خاص وضع شده است تا انسان‌ها با پیروی از قانون الهی در مسیر سعادت و خوشبختی دنیا و آخرت قرار گیرند. بنابراین اگر کسی زندگی اجتماعی و قوانین آنرا نپذیرد و به احکام و مقررات آن پایبند نباشد و آنرا رعایت نکند، به همان اندازه از کمالات زندگی اجتماعی محروم خواهد شد. 
وی تأکید کرد:  بسیار روشن است که هر چه باور و تعهد نسبت به رعایت قوانین توسعه یابد، آرامش و امنیت در جامعه افزایش خواهد یافت. همچنین در صورتی که حاکمیت نیز نسبت به حقوق تک تک افراد ملت‌ها پایبند باشد و تلاش کند به کسی ظلمی نشود، همه این امور باعث می‌شود که عدالت اجتماعی به شکل مناسبی در جامعه تحقق پیدا کند و افراد جامعه نیز خود را موظف می‌بینند ضمن احترام به حقوق دیگران، از آزادی‌های قانونی به بهترین شکل استفاده کنند.
آیت‌الله رمضانی بیان کرد: انسان در جهانی زندگی می‌کند که هر چیزی در جای خود زیبنده است و بر اساس حکمت و معرفت خدای متعال قرار داده شد و نظام عالم نیز نظامی توحیدی است؛ به این معنا که خدای حکیم انسان را به عنوان بهترین مخلوق و آفریده برای غرض و غایت مهمی آفریده که آن غرض، کمال خود انسان است. البته کمال انسان به بعد اصلی وی که همان روح و جان می¬باشد مربوط می‌شود و تن و امور مادی باید در خدمت آن ارزش‌های والای بشری و انسانی و الهی باشد و اگرچه انسان یک موجود زمینی است، اما بعد روحانی و معنوی انسان مهم‌ترین بعد اوست و در تدوین حقوق بشر باید مصالح معنوی انسان مانند عدالت، امنیت، آزادی و عقلانیت به عنوان اصلی‌ترین و مهم‌ترین مصالح در نظرگرفته شود.
خطیب جمعه مرکز اسلامی هامبورگ در پایان یادآور شد: انسان با همان اراده‌ای که از جانب خدای متعال به او داده شده، پس از شناخت حقوق فردی و اجتماعی زندگی، به قوانین مربوط به آن ملتزم می‌شود و با ملاک‌های صحیح، درصدد تحقق ارزش‌های والای انسانی خواهد بود و خود را به کمالات لایق خواهد رساند.  در نتیجه با بهترین گزینش‌ها زندگی سالم و پاک و جاودانه را برای خود رقم خواهد زد و حریم خود و دیگر انسان‌ها را در چارچوب ملاک‌های وحیانی حفظ خواهد کرد.