صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۸۸۱۳۰۳
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۲
فعال قرآنی عمان در گفت‌وگو با ایکنا عنوان کرد:

گروه بین‌الملل: برگزاری دوره‌های تخصصی تدبر در قرآن کریم در مؤسسات و مراکز قرآنی نقش و کارکرد مهمی در افزایش درک آموزه‌های قرآنی و بالتبع نهادینه‌کردن اخلاق قرآنی میان افراد جامعه دارد.

«سعید بن‌مسلم المحیجری»، قاری برجسته عمانی و امام و خطیب مسجد «ابوبکر الصدیق» استان «صور» این کشور، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: مراکز و مؤسسات قرآنی نقش بسیار مهمی در نشر فرهنگ و معارف قرآنی در جوامع اسلامی و تربیت نسلی صالح و آراسته به اخلاق و تعالیم قرآنی دارند.
وی افزود: همچنین، مراکز قرآنی این فرصت را برای علاقه‌مندان و قرآن‌آموزان مهیا می‌کنند که علاوه بر حفظ قرآن کریم، تسلط به قرائت و تجوید قرآن، آگاهی و اطلاعات آن‌ها نسبت به زبان عربی به‌عنوان زبان قرآن نیز افزایش یابد.
سعید بن‌مسلم المحیجری عنوان کرد: برگزاری دوره‌ها و جلسات قرآنی، نقش بسیار مهمی در تشویق مردم به ویژه جوانان به حفظ کلام وحی دارد.
این فعال قرآنی عمان در ادامه اظهار داشت: تدبر در آیات قرآن کریم، بهترین روش برای تجلی تعالیم و آموزه‌های قرآن کریم در رفتار و اخلاق مردم است و زمانی که انسان در آیات این کتاب مقدس تدبر و در آیاتی که در آنها از پاداش و جزا و نیز مجازات یاد شده است، تأمل می‌کند، خشوع وی بیشتر و در نتیجه سعی می‌کند، به دستورات و احکام قرآن کریم عمل کند و تعالیم و آموزه‌های این کتاب مقدس را الگوی خود در زندگی قرار دهد.
المحیجری اضافه کرد: حضرت رسول اکرم(ص) آراسته به اخلاق قرآنی بود و هنگامی که کافران ایشان را می‌دیدند، به سبب خلق نیکوی ایشان ایمان می‌آوردند و حضرت رسول(ص) نمود بارز و برجسته آراستگی به اخلاق الهی و قرآنی بود. برای همین خداوند متعال به ما امر کرده از نبی مکرم اسلام پیروی کنیم که ایشان اسوه و الگو برای همه است. پیامبر(ص) همچنین صحابه و اهل‌بیت(ع) را به آراستگی به اخلاق و تعالیم قرآنی دعوت می‌کرد.
این قاری عمانی بیان کرد: عبدالله بن‌مسعود، صحابى بزرگ پیامبر(صلى‌الله علیه وآله) در زمینه اهمیت تدبر در قرآن کریم گفته است: «ما در حفظ قرآن کریم تا 10 آیه را حفظ و سپس درباره معانی آن تعمق و تدبر می‌کردیم»، بنابراین باید از طریق تدبر در معانی قرآن کریم و تفسیر آن، آراسته به اخلاق قرآن کریم شویم و آن را الگوی خود در زندگی قرار دهیم و نباید به تلاوت و حفظ این کتاب مقدس بسنده کنیم.

یک مدرسه قرآنی در عمان
وی افزود: اگر دوره‌های قرآنی تخصصی در حوزه تدبر در معانی و مفاهیم قرآن کریم توسط متخصصان تدبر برگزار شود، این دوره‌ها به‌طور حتم در رفتار افراد و تمسک آن‌ها به قرآن کریم تأثیر مثبتی دارد.
المحیجری در ادامه با اشاره به این که اکنون دوره‌ها و جلساتی تخصصی در زمینه تدبر در قرآن در کشور عمان برگزار می‌شود، گفت: برگزاری دوره‌های تخصصی تدبر در قرآن کریم در مؤسسات و مراکز قرآنی نقش و کارکرد مهمی در افزایش درک آموزه‌های قرآنی و بالتبع نهادینه‌کردن اخلاق قرآنی میان افراد جامعه دارد.

المحیجری در ادامه تأکید کرد: در عمان مؤسسات و مراکز قرآنی مانند نهادهای مشابه در سایر کشورهای عربی و اسلامی وجود ندارد، بلکه مدارس قرآنی هستند که از سوی دولت حمایت و پشتیبانی می‌شوند و این مدارس اقدام به برگزاری دوره‌ها و جلسات قرآنی می‌کنند.
وی در پایان این گفت‌وگو به وضعیت کنونی جهان اسلام اشاره و عنوان کرد: وضعیتی که منطقه در آن به‌سر می‌برد، بسیار تأسف‌بار است و افرادی که دست به این جنایت‌های وحشیانه می‌زنند از تعالیم الهی و کتاب مقدس قرآن کریم دور شده‌اند و وحدت و یکپارچگی مسلمانان برای آن‌ها اهمیتی ندارد.