صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۹۰۹۸۲۹
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۰
شیخ الازهر:

گروه بین‌الملل: احمد الطیب، شیخ الازهر تصریح کرد: برداشت نادرست از مفهوم حاکمیت سبب شده که جریان‌های تروریستی بسیاری از مردم را قتل عام و تعرض به خون و مال آنان را مباح بشمارند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه الکترونیکی «الوطن»، احمد طیب، شیخ الأزهر در اظهاراتی مطبوعاتی تأکید کرد: قرآن کریم خطوط اصلی را ترسیم نموده و تفکر و تعقل در ضوابط کلی و مقاصد شرعی را بر عهده مجتهد نهاده است.
وی افزود: گروه‌های تروریستی و مسلح به دلیل فهم نادرست از مفهوم حاکمیت، مردم را می‌کشند و تعرض به خون و اموال آنها را مباح می‌دانند.
شیخ الازهر تصریح کرد: این گروه‌ها بر این باورند که حاکمیت تنها از آن خداوند است و هرکس به غیر از دستور خداوند حاکمیت کند و یا به حاکمیت غیر خداوند راضی شود، در الوهیت خداوند مشارکت نموده است، به همین دلیل او را تکفیر نموده و خونش را مباح می‌کنند.
شیخ الازهر تصریح کرد: این همان اندیشه خوارج در قدیم بوده و ناشی از اختلال اندیشه و کج‌فهمی متون بوده که «ابوالاعلی المودودی از هند» آن را زنده کرده است و پس از او نیز سید قطب در کتاب «ظلال القرآن» بعضی شواهد و متونی آورده که حاکمان و محکومین را تکفیر نموده است.
شیخ الازهر اظهار داشت: بر اساس متن صریح قرآن کریم یک نوع حاکمیتی نیز منسوب به بشر است، همچنانکه در آیه «إِنَّا أَنزَلْنَا إِلَیْکَ الْکِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْکُمَ بَیْنَ النَّاسِ» خداوند متعال حاکمیت را منسوب به نبی اکرم(ص) دانسته در حالی‌ که ایشان بشر است.
وی افزود: قرآن کریم خطوط اصلی را ترسیم نموده و تفکر و تدبر با بکارگیری عقل در ضوابط عام و مقاصد شرعی را بر عهده مجتهد نهاده است، و همچنان که در حدیث معاذ بن‌جبل نیز آمده است: «پیامبر(ص) حکم حاکمیت وی بر یمن را صادر نکرده است و تنها با اظهار رضایت قلبی از وی به این قضیه اشاره نمودند و فرمودند: «حمد و سپاس خدایی را که فرستاده رسول خدا را در حصول آنچه که باعث رضایت وی (رسول خدا) می‌شود، موفق گردانید.»
احمد طیب افزود: روزگاری که ما در آن زندگی می‌کنیم مملو از حوادث و مصایب پی‌در‌پی و بی‌شمار است، و این مسئله خود، باب اجتهاد براساس قوانین شرعی معروف نزد علمای شریعت را گشوده است.