به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، آیتالله صادق آملی لاریجانی، امروز، یک شنبه، 10 اسفندماه، در مراسم اختتامیه مسابقات سراسری قوه قضائیه ضمن تجلیل از برگزارکنندگان و شرکتکنندگان در این مراسم و با تأکید بر لزوم توجه به کارهای فرهنگی در سطح کشور اظهار کرد: فرهنگ، انسانساز است به طوری که تمام مراودات، تعالیم، تحصیل و تلاشمان در گرو فرهنگی است که در طول زمان به دست میآوریم و از طرق مختلف به ما القا میشود.
وی با بیان اینکه جوامع مختلف فرهنگ را از منظر خود مورد توجه قرار میدهند، گفت: با توجه به اینکه در جامعه دینی و ایمانی قرار داریم، لازم است مباحث فرهنگی را جدی بگیریم؛ چرا که امروز منشأ اصلی چالشهایی که در عرصههای مختلف با آن مواجه هستیم، به دلیل مشکلات فرهنگی است.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: ما معمولاً به غذایی برای ارتزاق جسم تهیه میشود توجه ویژهای داریم و تلاش میکنیم آن را از فیلترهای مختلف عبور دهیم اما توجهی به غذای روح نداریم و گویی ذهن را آماده گذاشتیم که همه مسائل را وارد ذهن و روح خود کنیم؛ در این صورت چطور انتظار داریم وضعیت روحی معنوی و روحانی داشته باشیم.
آیتالله آملی لاریجانی با اشاره به اهمیت انقلاب فرهنگی در سطح کشور، گفت: رهبر معظم انقلاب نیز بارها اهمیت مقولات فرهنگی در جامعه را گوشزد کردهاند؛ چرا که در جامعه دینی و ایمانی قرار داریم و باید به این نکات توجه ویژهای داشته باشیم.
وی افزود: در قوه قضائیه نیاز به مسائل فرهنگی احساس بیشتری میشود؛ زمانی که انسان مسند قدرتی به دست میآورد بیشتر در معرض خطر قرار میگیرد، لذا باید زمینهها را برای حفظ ماندن از خطرات آماده کرد.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت کار معاونت فرهنگی در قوه قضائیه اظهار کرد: از ابتدای حضور بنده در قوه قضائیه اصرار داشتم معاونت فرهنگی در دستگاه قضائی حضور داشته باشد تا پیگیر امور اخلاقی و فرهنگی در این قوه باشد، به طوری که قوه قضائیه با این امور عجین شود.
آیتالله آملی لاریجانی از معاونت فرهنگی قوه قضائیه خواست تا تلاش خود را در این عرصه افزایش دهد و از مدیریان قضایی کشور خواست به مباحث اخلاقی اهتمام ویژهای داشته باشند؛ چرا که بیان و تکرار این مباحث بیداری نفوس مستعده را به همراه میآورد.
وی افزود: توصیه میکنم در استانها از اساتید و روحانیون مبرز و اهل معنا برای بیداری قلوب دعوت کنید تا افراد به معانی حقیقی و واقعی دست پیدا کنند.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه سبک زندگی ما قرآنی نیست، اظهار کرد: حیاتی که قرآن برای ما ترسیم کرده آنچیزی نیست که امروز برای خود انتخاب کردهایم؛ بنابراین انس با قرآن، شنیدن پیام قرآن، حضور در محضر قرآن و داشتن طهارتی که موجب تلقی معانی قرآن میشود، از واجبات است.
آیتالله آملی لاریجانی با اشاره به حقیقت قرآن گفت: در کلام حق، قرآن در کتاب مکنونی قرار گرفته که تنها مطهرون میتوانند آن را فهم کنند؛ چه بسا افرادی که طهارت بیشتری داشته باشند، میتوانند فهم بیشتری از قرآن به دست بیاورند.
رئیس قوه قضائیه همچنین افزود: اینکه خداوند قرآن را کلام حق معرفی کرده مسئله بسیار مهمی است؛ به این معناست که هیچ باطنی از هیچ مسیری نمیتواند در آن راه پیدا کند و اگر ما بخواهیم در محضر قرآن باشیم باید مواردی را مد نظر قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: ابتدا باید به این نکته توجه داشت که قرآن برای همه و به یک صورت به همه نفع نمیرساند و باید توجه داشت که چه شخصی در چه وضعیتی به محضر قرآن وارد میشود؛ چه بسا ذکر شده است که ظالمان وقتی به قرآن مراجعه میکنند ضلالتشان بیشتر میشود.
آیتالله آملی لاریجانی با طرح این سؤال که چگونه قرآن برای انسان میتواند شفا و رحمت باشد، گفت: باید نگاهمان را به نگاه توحیدی تغییر دهیم و به باطن عالم توجه کنیم.
وی اظهار کرد: انسان به خاطر غرق شدن در حیات روزمره از اصل و ریشه غفلت میکند و زندگی از باب اینکه اختلاط شده بین آنچه روحانی و معنوی میبیند و منیتهایی که از انسانها ظاهر میشود، مغشوش شده است.
رئیس دستگاه قضائی همچنین گفت: از دیگر مواردی که باعث میشود تا قرآن برای انسان شفا و رحمت باشد، پاکی نفس و اطلاح باطن است که موجب فهم بیشتر قرآن میشود؛ یکی از عوامل طهارت و پاکی نفس نیز بیداری شب است که در اوصاف متقیان نیز ذکر شده است.