حجتالاسلام والمسلمین روح الله بیگی، رئیس کمیسیون احیای موقوفات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تغییر نام سازمان اوقاف به سازمان اوقاف، مساجد و امور خیریه و اضافه شدن یک معاونت به این سازمان در راستای تصویب پنج ماده از طرح حمایت از مدیریت، احداث، تجهیز و نوسازی مساجد و نمازخانههای کشور به تبیین وظایف جدید این سازمان و همچنین ضروت اجرای این طرح پرداخت.
وی با تأکید بر اینکه مساجد در کشور متولی خاصی ندارند، اظهار کرد: کانوهای فرهنگی هنری مساجد، سازمان اوقاف، سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز رسیدگی به امور مساجد و... هر یک به نحوی در اداره مساجد نقش دارند اما هماهنگی و انسجامی در این بین دیده نمیشد.
این امر به معنای دولتی کردن مساجد نیست
وی بر ضرورت ساماندهی این اماکن مقدس در یک کشور اسلامی که مرکز بسیاری از فعالیتهای دینی و ارزشی بوده است، تأکید و تصریح کرد: بدین منظور سازمان اوقاف به عنوان متولی اصلی انتخاب شد اما این امر به معنای دولتی کردن مساجد نیست بلکه صرفا جهت ساماندهی و برون رفت از چند تولیتگری صورت میگیرد.
حجت الاسلام بیگی یکی از مشکلات مرتبط با مساجد را باز کردن درب مساجد صرفا هنگام اوقات شرعی خواند و گفت: از این پس سازمان اوقاف باید با جدیدت این موضوع را پیگیری کند، به نحوی که شاهد امکان استفاده مردم از مساجد در طول شبانه روز باشیم.
وی در پاسخ به سخنانی که از سوی مسئولان اوقاف مبنی بر توجه به الزامات کافی برای اضافه شدن یک معاونت جدید به این سازمان صورت گرفته بود، اظهار کرد: تمامی ادارات و سازمانها با کمبود نیرو و بودجه مواجه هستند و این امر صرفا به اوقاف اختصاص ندارد.
مساجد دولتی اداره نشوند
رئیس کمیسیون احیای موقوفات مجلس شورای اسلامی ادامه دارد: اوقاف کار را باید به مردم و هیئت امنا بسپارد و متولی و ناظر باشد. ما قصد نداریم مسجد را کارمندی و دولتی اداره کنیم.
حجتالاسلام بیگی با بیان اینکه سازمان اوقاف باید مساجد را به کارکردهای اصلی خود بازگرداند، تصریح کرد: در حال حاضر فعالیت مساجد به ماه های محرم و رمضان محدود شده است. سازمان اوقاف باید با ساماندهی و مدیریت این امر پویایی و نشاط را در تمام طول سال به مساجد بازگرداند.
وی در پایان یادآور شد: همچنین مناطقی در کشور با کمبود مسجد روبرو هستند که باید شناسایی و نسبت به مساجد سازی در آن منطقه اقدام شود.