صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۹۸۰۹۶۳
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۲

شعب خارجی: سمینار «ادب پارسی و عید نوروز» با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در تونس در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه «منوبه» این کشور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، رایزنی فرهنگی کشورمان در تونس پنج‌شنبه، 21 اسفند، در آستانه عید نوروز با همکاری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه منوبه این سمینار را برگزار کرد.
در این سمینار که ریاست آن را پروفسور ابراهیم جدله، رئیس آکادمی علوم انسانی و تطبیقی تونس بر عهده داشت، ابتدا صادق رمضانی گل‌افزانی، رایزن فرهنگی کشورمان ضمن تشکر از مدیران دانشگاه به همکاری‌های دانشگاههای تونس وایران و تدریس زبان فارسی در این دانشکده اشاره کرد و گفت: امیدوارم با فراگیری زبان و ادبیات فارسی زمینه‌های شناخت دقیق‌تری از فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی به ویژه آشنایی با شاعران ایرانی از جمله رودکی، فردوسی و ناصر خسرو فراهم شود.
نماینده فرهنگی کشورمان با قرائت دعای «یا مقلب القلوب والابصار....» هنگام سال تحویل به اسلامی‌بودن سنت نوروز در فرهنگ ایرانیان نیز اشاره کرد که به شدت مورد توجه حاضران قرار گرفت.
جمال نصاری از ایران نیز در این سمینار در مورد ادبیات و عید نوروز در زمان سامانیان و سامانیان سخن گفت و پروفسور جدله نیز با استناد به کتاب «ابن ابی‌الدینار»، از مورخان نامدار تونسی اظهار کرد: این مورخ تونسی از عید نوروز در تاریخ تونس وجشن‌های مشابه ایرانیان سخن می‌گوید و به سین‌های هفت‌گانه در منطقه جنوب و مرکز تونس در سفره‌های نوروزی پرداخته و از گردش‌های خانوادگی و صله ارحام در این ایام که به «نیروز» معروف است، نمونه‌های متنوعی را ذکر می‌کند که این موضوع گویای مشترکات فراوانی در آداب وسنت‌های دو ملت متمدن تونس و ایران است.