صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۹۸۶۲۶۲
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۷
گزارشی از فراموشی خانه‌های خدا روی زمین/

گروه جامعه: برای یافتن درب برخی از مساجد باید به دنبال آنها گشت، از کسبه سؤال کرد و در صورتی که مسجد باز باشد! به درون آن رفت. گویی اولویت‌هایمان را در ساخت و آبادانی مساجد گم کرده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا) مساجد و بازار‌های کشور ما در طول تاریخ پیوندی عمیق با هم داشتند. مساجدی در قلب بازار و بازارهایی در اطراف مساجد.

فرهنگ و اقتصاد همیشه قلب تپنده یک جامعه هستند و دور بودن این دو از هم یعنی به قهقرا رفتن یک جامعه. در کشور ما عموماً مساجد دارای موقوفه‌های تجاری بوده‌اند مغازه‌هایی در نزدیکی مساجد و حتی چسبیده به آنها تا بدین وسیله استقلال مالی مساجد حفظ شود و مساجد بدون اتکا به دولت و یا هر نهاد دیگری بتوانند فقط و فقط مردمی باقی بمانند.

علی‌رغم این پیوند همیشگی بین مساجد و واحدهای تجازی، حریم مساجد تاریخی ما نشان می‌دهد، همیشه فاصله‌ای منطقی بین واحدهای تجاری و مساجد وجود داشت به نحوی که آرامش مساجد را هیاهوی تجارت بر هم نمی‌زد و مساجد ساختار معماری شهرها کاملاً مشهود مشخص بودند.

مساجدی با درهای گم شده

اما متأسفانه بد‌سلیقگی‌ها و توجه بیش از حد به اقتصاد و حتی جایگزین کردن آن با فرهنگ موجب شده است، واحدهای تجاری تا دم درب مساجد پیشروی کنند به نحوی که حتی درب‌ مساجد در موارد بسیاری در هیاهوی تابلوها، اجناس، تبلیغ‌‌ها و ... واحد‌های تجاری چسبیده به آنها گم شده است.

هرگز نباید فراموش کنیم، اصل مسجد است و واحدهای تجاری اطراف مساجد نیز باید وسیله‌ای برای توسعه و استقلال مساجد باشد نه اینکه ساخت مساجد بهانه‌ای برای ایجاد ده‌ها مغازه، پاساژ و واحد تجاری.

نکته بسیار تأسف‌بار

نکته بسیار تأسف‌بار این است که حتی گاهی شاهدیم در حالی که هنوز ساخت مساجد به پایان نرسیده و حتی سال‌ها به طور می‌انجامد ساخت واحدهای تجاری و پاساژ‌های اطراف مسجد بسیار زودتر از خود مسجد به اتمام رسیده و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

واقعیت تأسف‌بارتر

و واقعیت تأسف‌بارتر اینکه گاهی حتی این واحدهای تجاری که باید موقوفه و متعلق به مسجد باشند به فروش رسیده و زمین مسجد که ذاتاً زمینی وقفی است و نمی‌توان آن را فروخت، در اصل به فروش می‌رسد.

حواسمان باشد؛ اگر مساجدمان در هیاهوی بازارها گم شدند، ممکن است خودمان هم در قیل و قال دنیا گم شویم.

گزارش تصویری برخی مساجد شهر ما!

نظرات بینندگان
فاطمه
|
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۴
چرا در مورد باز بود دائم درب مساجد گزارش نمی گیرد، یک روز ساعت 4 بیرون بودیم اما چند تا مسجد رفتیم تا دوستم نماز ظهرش که داشت قضا می شد رو بخونه اما همه بسته بودند از آخر رفتیم تو یک مدرسه و اجازه گرفتیم