صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۲۵۶۱۲۲
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۹

شعب خارجی: شورای بین ادیان اوگاندا در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد تا با گردهم‌آوردن جوامع دینی اوگاندا، یک مکانیزم همکاری ملی را برای پیروان ادیان مختلف شکل دهد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی kampala.icro، شورای بین ادیان اوگاندا در سال 2001 تأسیس شد تا با گردهم‌آوردن جوامع دینی اوگاندا، یک مکانیزم همکاری ملی را، برای پیروان ادیان مختلف شکل دهد و برای رهبران دینی، الگوی مناسبی برای همکاری در حوزه نگرانی‌های مشترک همچون شیوع بیماری ایدز، صلح، حقوق بشر و جلوگیری از تبعیض جنسی ارائه کند.
این جوامع دینی شامل کلیسای کاتولیک، شورای عالی مسلمانان، اتحادیه مسیحیان «ادونتیست روز هفتم»، کلیسای ارتدوکس، کلیسای اوگاندا (انگلیکن)، مسیحیان نو زاده (Born Again) و کلیساهای پنطیکاستی و انجیلی هستند. 
ساختار مدیریتی
1. شورای بین ادیان: این شورا تحت حاکمیت رهبران عالی پنج سازمان دینی رسمی اوگاندا قرار دارد که شورای بین ادیان اوگاندا را تشکیل می‌دهند.
2. هیئت اجرایی: اعضای این کمیته میان اعضای پنج سازمان عضو شورا انتخاب می‌شوند. این هیئت مسئولیت نظارت بر سیاست‌ها و ارشاد دبیرخانه را بر عهده دارد.
 
چشم‌انداز
 کشوری با صلح و آرامش آسمانی، متحد و سعادتمند؛ جایی که همه مردم از سلامت و آزادی در راستای منافع عمومی بهره‌مند شوند، چشم‌انداز این شورا است.
 
مأموریت این شورا ترویج صلح، آشتی، حکومت مطلوب و توسعه انسانی همه‌جانبه از طریق عملکرد ادیان و همکاری بین آن‌ها و حمایت از توانمندسازی اعضا در جهت منافع مشترک است.
 
ارزش‌های اساسی و اصول  راهبردی:
1. فهم و احترام به تفاوت‌های دینی
2. همکاری در حوزه ارزش‌ها و نگرانی‌های اخلاقی مشترک
3. حفظ هویت هر جامعه مذهبی
4. افتخار و احترام به شیوه‌های مختلف جوامع مذهبی در سازماندهی خود
5. حمایت از مدیریت محلی ساختار چند مذهبی در قالب شورای بین ادیان در اوگاندا
6. پیروی از اصول نمایندگی، وابستگی و همبستگی
 
برنامه‌ها:
این شورا با حضور سازمان‌های عضو، دارای ویژگی‌های منحصر به فردی همچون ساختار و شبکه بسیار گسترده در سطح کشور اوگاندا است. به عنوان مثال در روزهای شنبه، یکشنبه و جمعه، به حدود 16 میلیون نفر دسترسی دارد که در مساجد و کلیساها به عبادت می‌پردازند.
برنامه‌های شورا بر همکاری بین‌الادیان در برخورد مسائلی همچون ایدز، صلح، مبارزه با تبعیض جنسیتی، بقای کودکان، حقوق بشر و حکومت‌داری متمرکز شده است.
از جمله اهداف این شورا می‌توان به تحکیم و تقویت عملکرد ادیان مختلف در راستای ایجاد صلح و آشتی ملی در اوگاندا و همچنین ارتقا و بهبود عملکرد سازمان‌های عضو در ایجاد صلح، حقوق بشر و توسعه حکومت اشاره کرد.
بر اساس اظهارات دبیر شورا، شورای بین ادیان اوگاندا، تاکنون برای مبارزه با ایدز و ارائه خدمات بهتر در حوزه‌های پر اهمیت‌تر، از سوی آمریکا کمک‌هایی دریافت می‌کرده است. از سال 2010 بیش از 30 هزار یتیم تحت حمایت و 41 هزار تحت مراقبت‌های درمانی شورا قرار گرفته‌اند.
سرانجام در سال گذشته به خاطر همراهی شورای بین ادیان با دولت در مخالفت با قانون همجنس‌گرایی، آمریکا حمایت‌های خود را از شورا قطع کرد.
همکاری با ایران
برخی گزارشات ارائه‌شده از سوی دبیر شورا برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران بدین شرح است:

1- اشتغال جوانان
اشتغال جوانان یکی از چالش‌های جدی اوگانداست 77 درصد جمعیت اوگاندا را جوانان زیر 30 سال تشکیل می‌دهند و نرخ بیکاری 62 درصد است که بسیاری از آن‌ها به علت نداشتن مهارت به مشاغل موقت روی می‌آورند.
 
2- بقا و سلامت کودکان
یکی از نگرانی‌های بزرگ اوگاندا زنده‌ماندن و سلامت کودکان است. هر ساله حدود 200 هزار کودک زیر 5 سال در اوگاندا جان خود را از دست می‌دهند.  علت مرگ بیشتر این کودکان بیماری‌هایی است که قابل پیشگیری و درمان هستند. اگر چه مرگ و میر کودکان در حال کاهش است، ولی سرعت کاهش حدود 1/1 درصد است که غیرقابل قبول است.
 
3- سلامت مادران
بر اساس آمارهای موجود، روزانه به طور متوسط 16 مادر به علت بیماری‌های زنان جان خود را از دست می‌دهند. شورای بین ادیان به این مسأله توجه دارد و از طریق آموزش رهبران دینی و کمک به ارتقای سطح دانش ماماها و نیز مادران برای کاهش این آمار تلاش می‌کند.
 
4- حفظ طبیعت و جنگل‌ها
تغییرات آب و هوایی و مشکلات ناشی از آن، از دیگر مواردی است که شورای بین ادیان به آنها ورود کرده و با تشویق پیروان ادیان به درختکاری و حفظ طبیعت و جنگل‌ها در این راستا فعالیت می‌کند.
 
5- تقویت مرکز گردشگری دینی و فرهنگی
شورای بین ادیان با اعتقاد به این که گردشگری دینی و فرهنگی می‌تواند در افزایش ایمان افراد و تشیق آنان به سفر به اماکن دینی و مذهبی کمک کند، مرکزی برای گردشگری دینی و فرهنگی تأسیس کرده است. این مرکز فرصت‌هایی را فراهم می‌آورد تا جوامع محلی درک صحیحی از میراث دین و فرهنگ به دست آورند و روابط میان خود را در ادیان و مذاهب مختلف، تقویت کنند.