صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۲۸۶۳۶۹
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۹
رایزن سابق ایران در آلمان:

شعب خارجی: نشست علمی ـ تخصصی «فرآیند شکل‌گیری و انشعابات درونی وهابیت» دیروز، ۲۰ اردیبهشت، در غرفه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بیست‌وهشتمین نمایشگاه کتاب تهران، برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ابتدای این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی الست، رایزن سابق فرهنگی ایران در کشورهای اروپای شرقی و آلمان به روند تاریخی و نحوه شکل‌گیری گروه‌های تکفیری و تفکرات وهابیت اشاره و تصریح کرد: زیرساخت گروه‌های تروریستی، یک تفکر زیربنایی مربوط به قرون اولیه پیدایش اسلام است و به استناد به دو حدیث از پیامبر(ص) برمی‌گردد که گروه‌های سلفی شکل گرفتند.
وی افزود: هدف این گروه‌ها بازگشت متحجرانه به سه قرن اولیه اسلام است و شیعه به اصل ولایت اعتقاد دارد؛ به طور قطع، احتیاجی نیست که به دنبال سلفی‌گری برود.
الست با اشاره به پشتیبانی آمریکا از حکومت آل سعود و آل شیخ در شبه جزیره عربستان، گفت: به مرور زمان گروه سلفی‌های لیبرال شکل گرفت و از میان آن، سلفی‌های جهادی، وهابی تکفیری و سپس گروه‌های القاعده و داعش به وجود آمد.
وی گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، نقش آمریکا در خاورمیانه تضعیف شد و آمریکا به بهانه پس‌گیری سرزمین‌های افغانستان به تربیت نیروهای القاعده و طالبان برای جهاد با کفر پرداخت؛ هم‌اکنون گروه داعش را راه‌اندازی کرده تا به بهانه جهاد با تمام مسلمینی که به زعم خودشان کافر شده‌اند، آنان را به اسلام اصلی برگرداند که می‌توان گفت، سیاست تجزیه کشورهای مسلمان را در پیش گرفته‌ است.
این نشست علمی - تخصصی همراه با طرح پرسش و پاسخ میان شرکت‌کنندگان و کارشناس حاضر در جلسه به پایان رسید.
گفتنی است، نشست‌هایی که این سازمان برای بیست‌وهشتمین نمایشگاه کتاب تهران ترتیب داده است، شامل 10 عنوان همچون «نقد و بررسی ترجمه فارسی به زبان ترکی»، «راهکارها و چالش‌های جهانی شدن ادبیات معاصر ایران» و «تأثیر ادبیات فارسی و روسی» می‌شود.