رحیم قربانی، قاری قرآن کریم و رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج محمد رسول الله تهران بزرگ در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران که هم اکنون در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در حال برگزاری است، گفت: مسابقات بینالمللی قرآن امسال نسبت به دورههای گذشته بیشترین شرکتکننده را داشته است اما با این حال آن روندی که برای حضور نمایندگان دیگر کشورها در این مسابقات دنبال میشود باید مورد بازبینی قرار گیرد.
وی افزود: آمار شرکتکنندگان در مسابقات بینالمللی قرآن را به راحتی میتوان افزایش داد و حتی به بالای 100 کشور رساند اما آنچه که در برگزاری این مسابقات اهمیت دارد توجه به کیفیت است و همچنین جریانی که باید از طریق این مسابقات در دیگر کشورها ایجاد شود بسیار مهم است.
نمایندگان دیگر کشورها برای شرکت در مسابقات قرآن ایران جریان خاصی را طی کنند
قربانی در ادامه گفت: همانطور که مسابقات قرآن در کشور ما در مراحل اولیه با حضور صدها هزار قاری و حافظ قرآن برگزار میشود و یک نفر به مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران راه پیدا میکند باید چنین جریانی در دیگر کشورها نیز ایجاد شود تا نمایندگان آن کشورها با پشت سر گذاشتن مراحل مختلف به مسابقات بینالمللی قرآن ایران راه پیدا کنند.
وی یادآور شد: قاریان و حافظان دیگر کشورها باید سیر و جریان مشخصی را طی کنند تا در نهایت یک نفر از هر کشور این افتخار را داشته باشد که به مسابقات بینالمللی قرآن ایران راه پیدا کند نه اینکه در دعوت از قاریان و حافظان دیگر کشورها فقط به بالا رفتن آمار توجه داشته باشیم.
صرف بالا بردن آمار نباید از افراد ضعیف پذیرش داشته باشیم
این قاری قرآن در ادامه عنوان کرد: نباید صرف اینکه آمار شرکتکنندگان در مسابقات بینالمللی قرآن بالا برود از افراد ضعیف استفاده کنیم و اجازه دهیم که در صحن مسابقات تلاوت داشته باشند چراکه شرکت دادن این افراد در مسابقات بینالمللی قرآن ایران حتی روی کیفیت مسابقات نیز تأثیر منفی میگذارد و میتواند کیفیت مسابقات را پایین بیاورد.
وی در ادامه گفت: روز اول که در سالن برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن حضور داشتم چندین تلاوت را دیدم و شنیدم که حتی در سطح شهرستانی مسابقات قرآن ایران هم نبودند و این روند منجر به پایین آمدن کیفیت مسابقات میشود.
تلاوت قاریان در صحن مسابقات کنترل شده باشد
قربانی یادآور شد: هرچند که نفس حضور نمایندگان اکثر کشورها در مسابقات قرآن ایران مهم است اما اینکه تمامی شرکتکنندگان پشت تریبون بخوانند صحیح نیست و باید کنترل شده باشد و حضور نمایندگان دیگر کشورها پشت تریبون مسابقات باید به شکل دقیقتری انجام شود تا کیفیت مسابقات بینالمللی نیز بالا بماند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه تمامی تلاوتها در این مسابقات بهصورت زنده از شبکه قرآن سیما و رادیو قرآن پخش میشود و حتی ممکن است در دیگر کشورها نیز از طریق شبکههای ماهوارهای دریافت کنند پس تلاوتهایی که ارائه میشود باید از سطح قابل قبولی برخوردار باشد.
وی در ادامه این بخش از سخنان خود عنوان کرد: البته اینکه نمایندگان دیگر در هر سطحی به ایران بیایند و مسابقات قرآن ایران را ببیند و با کشور ما و با قاریان و اساتید قرآن ما آشنا شوند اقدام شایسته و درخور تقدیر است اما یکی از اقداماتی که در جهت کیفیسازی این تلاوتها میتوان انجام داد این است که قبل از اینکه افراد پشت تریبون بروند و تلاوت کنند توسط هیئت داوران و در محل دیگری مورد ارزیابی قرار گیرد تا اگر سطح پائینی دارند در سالن مسابقات تلاوت نکنند.