صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۰۶۴۴۳
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۱

گروه دانشگاه: تدوین نظریه شجره طوبی بر اساس سیره پیامبران در قرآن و بیانات مقام معظم رهبری به‌عنوان راهکاری جهت مدیریت فرهنگ اسلامی موضوعی است که در مقاله برتر نهمین همایش پژوهش‌های قرآنی مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)،‌ تدوین نظریه شجره طوبی بر اساس سیره پیامبران علیهم‌‌السلام در قرآن کریم و بیانات مقام معظم رهبری (مد‌ظله ‌العالی)؛ راهکاری جهت مدیریت فرهنگ اسلامی عنوان مقاله برتر نهمین همایش پژوهش‌های قرآنی است که به قلم مهدیه سادات خشوعی نوشته شده است. چکیده این مقاله را در ادامه می‌خوانید:

هدف این پژوهش، تدوین نظریه شجره طوبی بر اساس سیره پیامبران (علیهم‌السلام) در قرآن کریم و بیانات مقام معظم رهبری (مد ‌ظله ‌العالی) به‌عنوان راهکاری جهت مدیریت فرهنگ اسلامی است. روش این پژوهش، نظریه داده بنیاد بوده است. برای دستیابی به هدف پژوهش، دو کتاب تفسیر موضوعی قرآن کریم یعنی سیره پیامبران(ع) در قرآن (آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی، 1387آ و 1387ب) مشتمل بر سیره بیست و یک پیامبر(ع) و تمامی بیانات مقام معظم رهبری (مد ‌ظله ‌العالی) در سال 1393 و 1394 مشتمل بر چهل و هشت بیانات از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری(مد ‌ظله ‌العالی) به روش نمونه‌گیری هدفمند از نوع موارد معروف انتخاب و به روش نظریه داده بنیاد مورد بررسی قرار گرفت.

ابتدا با تحلیل دو کتاب مذکور، به تفکیک هر پیامبر(ع)، ویژگی‌های مرتبط با فرهنگ اسلامی استخراج و با توجه به علل، زمینه‌ها، موانع و پیامدها مورد طبقه‌بندی قرار گرفت. سپس با توجه به بیانات مقام معظم رهبری (مد ‌ظله ‌العالی)، راهکارهای ایجاد فرهنگ اسلامی استخراج و متناسب با علل موجود در سیره هر پیامبر(ع) طبقه‌بندی شد. سپس ارتباط علل، زمینه‌ها، موانع، پیامدها و راهکارها در قالب یک الگو طراحی و با نوشتن قضایا، نظریه شجره طوبی تدوین و برازش آن مورد بررسی و تأیید قرار گرفت. در مجموع، نقشه مدیریت فرهنگ اسلامی بر اساس نظریه شجره طوبی ترسیم شد که بر اساس آن دولت و ملت باید با همدلی و همزبانی و با علم و عمل در ایجاد و مدیریت فرهنگ اسلامی تلاش کرده تا جامعه موجود به جامعه مطلوب یا آرمانی تبدیل شود.

نظرات بینندگان
عضو دانشگاه
|
|
۰۰:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۱
با سلام و احترام. از آنجا که به تمامی 700 اثر واصله به دبیرخانه همایش نقد های داوران فرستاده شده تا در جریان مشکلات و محاسن مقالات خود قرار گیرند، بنابر این تازمانی که مقالات برگزیده توسط صاحبان آنها اصلاح نگردد نمی توان مجموعه مقالات را منتشر کرد. در واقع سال گذشته هم که برخی دوستان پیگیر بودند تا مجموعه مقالات همایش دوره هشتم که قران کریم و تمدن اسلامی بود، قبل از برگزاری همایش منتشر شود، در جریان نبودند که ما مقالات برگزیده ای را چاپ می کنیم که اصلاحات علمی و ویرایشی داوران را انجام دهند. از طرفی مقالات برگزیده ای که در پنلهای جنبی همایش مورد نقد و ارزیابی هیات ژوری داوران قرار می گیرد، صاحبان این مقالات باید باز هم در اصلاح مقالاتشان به این نکات توجه داشته باشند. بنابراین مخاطبان همایش اجازه دهند تا مجموعه مقالات همایش در فرصت مقتضی منتشر شود. اگر اصلاحات توسط صاحبان مقالات صورت گیرد، می توان حداقل نشر الکترونیکی مجموعه مقالات را انجام داد. به امید چاپ مجموعه مقالات همایش پیش از زمان فراخوان همایش دوره دهم .

دوستان عزیز جهت رفع ابهامات ارزیابی همایش لطفا به خبری که چند روز پیش در سایت محترم ایکنا توسط دانشگاه ارسال شده مراجعه نمایند. ؛ عنوان خبر: توضیحات دانشگاه علوم و معارف قرآن درباره نحوه داوری آثار همایش بین‌المللی پژوهش‌های قرآن