صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۰۸۱۰۳
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۰

شعب خارجی: شهرک قرآنی «کوکی» در سال ۱۹۴۳ میلادی در سنگال تأسیس شد و در حال حاضر از مهم‌ترین و بزرگترین مراکز آموزش قرآنی این کشور به‌شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، تحصیل در مدرسه شبانه‌روزی این شهرک، رایگان بوده و اولیای متمول و فارغ‌التحصیلان این مؤسسه که به تمکن مالی رسیده‌اند، بودجه‌های آن را تأمین می‌کنند.
نخبگان زیادی که از این مجموعه با 72 سال قدمت فارغ‌التحصیل شده‌اند، در بدنه مدیریتی و اقتصادی کشور حضور دارند و به امور این مدرسه اهتمام می‌ورزند.
این مجموعه آموزشی علاوه بر حفظ قرآن و آموزش علوم دینی، دروس رسمی را نیز تا مقطع پایان راهنمایی پوشش می‌دهد و فارغ‌التحصیلان برای ادامه تحصیل به دبیرستان‌های مورد نظر خود می‌روند.
کتابخانه و مسجدی بزرگ، از دیگر امکانات مدرسه کوکی هستند.
طبق آخرین آمارها، در سنگال بیش از 17 هزار مدرسه قرآنی و دارالتحفیظ فعالیت می‌کند که توانسته‌اند حافظین و قرآن‌پژوهان بسیاری را تربیت کنند.

بازدید رایزن فرهنگی ایران از دارالقرآن
حسن ذاکری، رایزن فرهنگی کشورمان در سنگال همراه با حجت‌الاسلام سیدمرادی، مدیر جامعةالمصطفی(ص) شعبه داکار، به منظور بازدید از شهرک بزرگ قرآنی «کوکی» و دیدار و گفت‌وگو با مدیران این مجموعه قرآنی که در حومه شهر «لوگا» در 250 کیلومتری شمال پایتخت سنگال  قرار دارد، به این شهر سفر و از این دارالقرآن بازدید کرد.
هیئت ایرانی پس از ورود به شهرک قرآنی کوکی با مختار صغیرلو، مدیر مدرسه کوکی دیدار و در خصوص راه‌های همکاری مشترک در حوزه قرآنی، گفت‌وگو کردند.
در این دیدار مختار صغیرلو در گزارشی، تلاش‌های پدر مرحوم خود احمد صغیرلو در تأسیس این مدرسه، سختی‌های راه و مشکلات پیش‌ روی آن عالم دینی را تشریح کرد و خلوص نیت مؤسس را عامل تبدیل‌شدن این مدرسه که در نقطه‌ای دوردست قرار دارد، به بزرگترین دارالقرآن کشور دانست.
وی افزود: در حال حاضر 3 هزار و 300 دانش‌آموز در حال فراگیری قرآن اعم از حفظ و آموزش مفاهیم قرآنی و علوم دینی و نیز دروس رسمی مدارس هستند و این دانش‌آموزان از اقصی نقاط کشور با حضور در این محل با جدیدترین روش‌ها و در کم‌ترین مدت، قرآن را حفظ کرده و سپس ادامه تحصیل می‌دهند.
طرفین در این دیدار همچنین بر حساسیت علمای جهان اسلام نسبت به شرایط کنونی و حفظ وحدت اسلامی تأکید کردند و آمریکا و رژیم صهیونیستی را دشمنان شماره یک اسلام و مسلمانان معرفی کردند.
بازدید از بخش‌های مختلف شهرک قرآنی کوکی و مراکز اداری و مدارس زیرمجموعه آن و همچنین طرح توسعه و ساختمان تازه‌ساخت و امکانات پیش‌بینی شده به عنوان مهم‌ترین مرکز قرآنی سنگال، برنامه بعدی بود.
هیئت ایرانی در پایان این بازدید برای گشایش باب همکاری‌های آموزشی، قرآنی و برگزاری مسابقات مشترک قرآنی اعلام آمادگی کرد که مورد استقبال طرف سنگالی قرار گرفت.