به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مهمترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:
تصویب لزوم بازبینی توافق هستهای از سوی کنگره توسط اوباما
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه مصوبه کنگره این کشور در خصوص لزوم بازبینی توافق نهایی هستهای با ایران توسط نهاد قانونگذاری آمریکا را امضا کرد.
طبق این قانون، کنگره آمریکا در مدت تعیین شده 30 روزه متن توافق نهایی هستهای ایران با گروه 1+5 را مورد بررسی قرار می دهد و در صورتی که با آن مخالف باشد، میتواند این توافق را رد کند.
این قانون، باراک اوباما را به مدت سی روز از تعلیق تحریمهای کنگره منع می کند. در صورت مخالفت کنگره با این توافق و اجرای آن، باراک اوباما همچنان میتواند از رأی وتو خود علیه این تصمیم استفاده کند.
دیدار شرکتکنندگان مسابقات قرآن کریم با رهبر معظم انقلاب
شرکت کنندگان سی و دومین دوره مسابقات بین المللی حفظ و قرائت قرآن کریم روز شنبه با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.
رهبر معظم انقلاب در این دیدار با تأکید بر لزوم حضور قرآن در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان، لازمه رسیدن به این هدف والا را دو عنصر «بصیرت» و «عزم» دانستند و گفتند: نسخه علاج مشکلات کنونی دنیای اسلام، تسلیم بودن در برابر دستورات قرآن و تسلیم نشدن در برابر تحمیلهای جاهلیت مدرن و مقاومت در برابر زورگوییهای این جاهلیت است.
ایشان تلاوت و حفظ قرآن را مقدمه تخلق به اخلاق قرآنی و شکل گیری جامعهای بر اساس دستورات قرآنی برشمردند و افزودند: امروز متأسفانه دنیای اسلام از ضعف و فقر و اختلاف و جنگهای داخلی ناشی از فشار نظامهای جاهلی به شدت رنج می برد که تنها راه مقابله با این فشارهای تحمیلی، تسلیم شدن در برابر قرآن و عزم جدی برای حرکت به سمت اهداف والای آن است.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: اگر یک قدم به سمت اهداف قرآنی برداشته شود، خداوند نیروی مضاعفی خواهد بخشید و این، موضوعی است که ملت ایران تجربه کرده و با مقاومت در برابر زورگوییها، به تواناییها و امید بیشتری دست پیدا کرده است.
حضرت آیتالله خامنهای استفاده از تجربه ملت ایران در ایستادگی مقابل قدرتها را نسخه علاج مشکلات دنیای اسلام دانستند و گفتند: ایجاد اختلاف و دودستگی در میان امت اسلامی، امروز یکی از برنامههای اصلی دشمنان است، بنابراین همه باید مراقب باشند تا مبادا فریاد اختلاف سر دهند و بلندگوی دشمنان اسلام و قرآن شوند.
ایشان با تاکید بر اینکه هر حنجرهای که در جهت اختلافافکنی کار کند، بلندگوی دشمن است، خاطرنشان کردند: ایجاد اختلاف تحت عناوین شیعه و سنی، عرب و عجم، قومیتها و ملیتها و تعصبهای ناسیونالیستی، در دستور کار بدخواهان امت اسلامی قرار دارد که باید با «بصیرت» و «عزم» در مقابل آن ایستاد.
حضرت آیت الله خامنهای وظیفه علما، روشنفکران، نویسندگان، دانشجویان، دانشپژوهان و قاریان و حافظان قرآن را در گسترش روزافزون بیداری اسلامی، مضاعف برشمردند و تأکید کردند: باید مردم را به راهی که قرآن بشارت میدهد، امیدوار کرد.
ایشان در پایان اظهار امیدواری کردند دولتهای اسلامی بیشتر از آنکه درباره قرآن حرف بزنند، در عمل با آن آشنا شوند و دستورات آن را اجرا کنند.
ادامه بررسی سیاستهای کلی انتخابات در مجمع تشخیص
در جلسه روز شنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از تصویب دو بند الحاقی پیشنهادی از سیاستهای کلی برنامه توسعه ششم کشور، ادامه بررسی و تدوین سیاستهای کلی انتخابات، پیگیری و دو بند از این سیاستها، تصویب شد.
در این راستا اعضای مجمع فراهم نمودن سازوکار مناسب برای حضور نمایندگان داوطلبان و احزاب در تمام مراحل انتخابات اعم از اخذ رأی، شمارش، تجمیع و اعلام نتیجه نهایی را تصویب کردند.
همچنین در این جلسه ممنوعیت کاندیداها و احزاب در استفاده از حمایت و امکانات بیگانگان اعم از مالی و تبلیغاتی و برخورد به موقع دستگاههای ذیربط به تصویب رسید.
جلسه غیرعلنی مجلس با حضور ظریف و عراقچی
جلسه غیرعلنی روز یکشنبه مجلس با حضور محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه و سید عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای برگزار شد.
در این جلسه ظریف و عراقچی آخرین روند مذاکرات ایران با 1+5 را برای نمایندگان تشریح کردند و برخی نمایندگان هم نقطه نظرات خود را ارئه دادند.
حضور رئیس جمهور در هشتمین کنگره ملی تجلیل ازایثارگران
هشتمین کنگره ملی تجلیل از ایثارگران به مناسبت سوم خرداد سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر، روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی با حضور رئیس جمهور برگزار شد.
رئیس جمهور در این همایش با گرامیداشت سالروز آزادی خرمشهر گفت: آیا ما هر سال سوم خرداد دور هم جمع میشویم تا به دنیا بگوییم که ایمان ما در برابر سلاح شما پیروز است، آیا در سوم خرداد میخواهیم به خانواده های عزیز شهدا، ایثارگر، جانباز و آزاده بگوییم ما در برابر شما تواضع میکنیم، شما را دوست داریم و قدرتان را میدانیم که کار بزرگی کردهاید و ملت ایران مرهون فداکاری شما و اعضای خانوادهتان است؟ اینها همه درست است اما ما برای یک کار دیگر هم در روز سوم خرداد دور هم جمع می شویم.
روحانی افزود: ما میخواهیم به دنیا بگوییم هرگاه در این کشور سوم خرداد پیش آید و بخشی از سرزمین و ارزش ما به دست دشمنان تصرف شود اراده ملی، آزاد کردن خرمشهر جدید است.
رئیس جمهور با اشاره به این که خرمشهر یک نماد است و ممکن است هر روز یک خرمشهر پیش آید، ادامه داد: ما باید دست به دست هم دهیم، بایستیم و خرمشهر جدید را آزاد کنیم.
روحانی خطاب به ملت ایران اظهار کرد: امروز سرزمین زیبای فعالیت اقتصادی شما با دنیا توسط عفلقیان جدید یعنی 1+5 و شورای امنیت سازمان ملل اشغال شده است.
رئیس شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: سرزمین اقتصادی ما اشغال شده است همان گونه که در خرمشهر به این سو و آن سو می رفتید و عفلقیان اجازه نمیدادند که حرکت کنید، امروز در دنیای اقتصاد هم اجازه نمیدهند هیچ حرکتی انجام دهیم.
روحانی تصریح کرد: ما امروز میخواهیم با ابزار سیاسی و دیپلماسی، سرزمین اقتصادی را که به ناروا تصرف و اشغال شده آزاد کنیم.
رئیس جمهور با بیان این که امروز سرزمین فروش نفت ما نیز اشغال شده است، گفت: عفلقیان آمدهاند و نمیگذارند نفتی که از آن این مردم است، بفروشیم تا زندگی آنها اداره شود.
روحانی افزود: سرزمین نفت ما توسط 1+5 و شورای امنیت و ابرقدرتها اشغال شده و ما باید خرمشهر نفتمان را آزاد کنیم.
روحانی ادامه داد: ما در اینجا اجتماع کردهایم تا بگوییم ملتی هستیم که خرمشهرها را فراموش نمیکنیم و مصمم هستیم آن ها را آزاد کنیم. ما آمده ایم تا اعلام کنیم که امروز هم خرمشهرهایی پیش روی ماست و مصمم هستیم تمامی آنها بدون استثنا به دست این ملت و با هدایت رهبر معظم انقلاب و به حول و قوه الهی آزاد شود.
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان این که بنابراین سوم خرداد ما ادامه خواهد داشت و زندانی تاریخ سال 61 و یک حادثه نیست، اظهار کرد: سوم خرداد یک حماسه و پروسه است که ادامه خواهد داشت تا همه خرمشهرهای سرزمین اقتصادی، تجاری، بانکی، بیمه ای، اجتماعی، سیاسی، سیاست خارجی، فرهنگی، علمی و همه و همه آزاد شود و آنگاه جشن سوم خرداد را برای آزادی از اشغالهای جدید دشمن بگیریم.
روحانی افزود: آن روز دور نیست، شما ملت ایران با اراده و ایمانی که دارید و دولتی که مأمور شماست و از طرف شما حرکت و گفتوگو میکند، قدم به قدم خرمشهرها را آزاد خواهیم کرد.
رئیس جمهور ادامه داد: همان طور که سرداران نظامی ما خرمشهرها را آزاد کردند، سرداران سیاسی ما هم خرمشهرهای جدید را آزاد خواهند کرد.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با مروری کوتاه بر هشت سال جنگ تحمیلی گفت: پرواز 140 فروند جنگنده ایران و هدف قرار دادن اهداف نظامی در عراق در نخستین روز تجاوز این کشور، پیام تکان دهندهای برای آمریکا و جهان داشت.
رئیس دولت یازدهم افزود: نخست این که آمریکا بداند ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی هوایی سرافراز، نه نیازی به آموزش، قطعه و نه تستر و کامپوننت آمریکا دارد بلکه روی پای خود می ایستد.
روحانی افزود: همه مردم از آذری تا خراسانی، از سیستانی و بلوچستانی تا خوزستان، دریای خزر تا خلیج فارس و دریای عمان، از روستا و شهر تا غرب و شرق؛ ایمان، همه را برانگیخت و همه به سمت مسجدها برای ثبت نام اعزام آمدند.
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان این که همه از زن و مرد، مسلمان و غیر مسلمان ، ارمنی، یهودی، سنی، شیعه، کرد، بلوچ، عرب، ترکمن همه و همه آمدند، گفت: دیگر نژاد و مذهب مطرح نبود و تنها یک موضوع مطرح بود و آن این که دیگران به ملت بزرگ ایران ظلم کردهاند و وظیفه انسانی، اسلامی و ملی ما اقتضا میکند که از سرزمین، زنان و کودکان محاصره شده در خرمشهر، آبادان و شهرهای دیگر دفاع کنیم.
روحانی با اشاره به این که فتح خرمشهر فتح جنگ تلقی شد، اضافه کرد: نقطه مهمی بود که دشمن گرفته بود، بر آن تبلیغ می کرد و میگفت که اگر بصره و بغداد را از دست بدهم، خرمشهر را از دست نمی دهم؛ به همین دلیل پیروزی خرمشهر یک پیروزی بزرگ برای ملت ایران بوده و هست.
سخنان مهم فرمانده نیروی زمین ارتش درباره تحرکات داعش
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان روز یکشنبه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکنون با چهره جدیدی از تهدیدات در منطقه روبرو هستیم، ادامه داد: امروز نیروهای گروهک های ترویستی و تکفیری در نزدیکی مرزهای کشور هستند.
امیر پوردستان یادآور شد: سال گذشته در همین موقع، از طرف ستادکل به من ابلاغ شد که نیروهای داعش در جلولا و سعدیه هستند و گام بعدی آنها خانقین و ورود به ایران است.
وی افزود: در استانهای مرزی کشور نیز فضاسازی شده بود و انبارهای مهمات و هوادارانی پیشبینی کرده بودند تا زمانیکه داعش خود را به مرزهای ایران رساند، یکسری ترورها و انفجارها در خاک ایران انجام شود که سربازان گمنام امام زمان(عج) جلوی آنها را گرفتند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش توضیح داد: در این مقطع نیروی زمینی در کمتر از سه روز پنج تیپ رزمی به مرزها رساند و حرکتهایی را نیز آن سوی مرز شروع کرد؛ نفرات پیاده و بالگردهای خود را به آن طرف مرز فرستادیم و توپخانهها را نیز ثبت تیر کردیم.
امیر پوردستان با بیان اینکه این اقدام با فتوای مراجع تقلید عراق همزمان شد و داعش شروع به عقبنشینی کرد، گفت: امروز ما جا پای داعش را در افغانستان و پاکستان میبینیم؛ از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می خواهم که نیروهای زمینی ارتش و سپاه را تقویت کنند.
پیام هستهای سرلشکر فیروزآبادی
رئیس ستادکل نیروهای مسلح در پی فرمایشات الهام بخش فرماندهی معظم کل قوا، حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای در مراسم دانش آموختگی دانشجویان افسری و تربیت پاسداری دانشگاه امام حسین(ع)، روز دوشنبه با صدور پیامی همگان را به پیروی از بیانات معظم له دعوت کرد.
در بخشی از این پیام آمده است: در شرایطی که فرزندان دستگاه دیپلماسی کشور در مصاف با دشمن لجباز در جبهه انرژی صلح آمیز هستهای قرار دارند، توجه تام و تمام به تدابیر و فرامین و خطوط تعیین شده رهبری معظم انقلاب اسلامی و در عین حال هوشیاری سایر دستگاهها و انجام کمکهای مؤثر به تیم مذاکرهکننده و تعیین سیاستها و مقررات اجرایی، بیش از پیش ضرورت مییابد.
در این پیام مطرح شده است: شواهد انکارناپذیر تحولات کنونی، کمترین تردیدی را باقی نگذاشته است که دشمن در همه عرصهها دستاوردی جز تحقیر و شکست، مقابل عظمت انقلاب اسلامی و ملت ایران نداشته است. با این وجود همواره بر حجم ددمنشی های خود افزوده است که مصداق بارز و روشن آن در روند مذاکرات مربوط به انرژی صلحآمیز هستهای به خوبی قابل مشاهده میباشد.
سرلشکر فیروزآبادی افزود: مرور مذاکرات هستهای طی ماههای گذشته حکایت از آن دارد که مواضع پنهان و آشکار دشمنان نظام جمهوری اسلامی همواره بر نابودی تاسیسات هستهای صلحآمیز ایران استوار است و همچنان از ابراز توقعات زیادهخواهانه و غیرمنطقی خود نیز ابایی ندارند که از جمله ادعای غیرقابل تحقق بازرسی از مراکز حساس و نظامی، گفتوگو با دانشمندان و محققان هستهای و سایر موارد قابل اشاره میباشند.
در این پیام آمده است: اینک مصاف «گفتمان نوین اسلامی» و «گفتمان جاهلیت» به مرحله حساس و سرنوشتسازی رسیده است و جبهه دشمن با تحمل شکستهای زنجیرهای از ملت ایران، از سر استیصال و ناتوانی همچنان با کوبیدن بر طبل «تهدید» و «زیاده خواهی» های مستکبرانه در مذاکرات هسته ای، وقیحانه از مطالبات خلاف عقل و منطق و فراتر از چارچوب ها و مقررات جاری در نهادهای بین المللی رونمایی می کند!
در این پیام مطرح شده است: به حول و قوه الهی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با تاسی به منویات فرماندهی کل قوا حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای عزیز و پشتوانه های عظیم مردمی، هر روز توانمندتر از گذشته از حریم انقلاب اسلامی و کشور عزیزمان، با اقتدار کامل پاسداری میکند و اطمینان میدهد که قادر است در مصاف با دشمنان از این در گرانبها به خوبی حفاظت و حراست کند.
اظهارات عراقچی دربرنامه گفتوگوی خبری
عراقچی دوشنبه شب در برنامه گفت وگوی ویژه خبری با بیان اینکه «جای خوشحالی است موضوع هسته ای به طور وسیع و گسترده مورد توجه مردم و گرو ه های اجتماعی و سیاسی قرار گرفته است، افزود: اینکه این مساله به عنوان یک دغدغه در جامعه مطرح شده، نشانه رشد و بلوغ سیاسی است.
معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه با یادآوری مباحث مطرح شده در جلسه روز گذشته(یکشنبه) مجلس شورای اسلامی درباره روند مذاکرات هسته ای افزود: ما بعد از هر دور مذاکره در مجلس حضور یافته در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گزارشی از روند گفت وگوها ارایه می دهیم.
عراقچی درباره پرسش های مطرح شده درخصوص دسترسی مدیریت شده به افراد، مراکز و اسناد درباره برنامه هسته ای نیز گفت: این مساله یکی از موارد مهم مطرح شده در مذاکرات هسته ای است که منتقدان با حساسیت آن را دنبال می کنند.
وی با تاکید مجدد مبنی بر اینکه دستورالعمل ها برای دیپلمات ها مشخص می شوند، افزود: در موضوع هسته ای که بسیار حساس و منافع و آینده کشور به آن مرتبط است، چارچوب، اصول و خطوط قرمز بسیار مهمند.
معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه یادآورشد: رهبر معظم انقلاب اشاره فرمودند که این خطوط قرمز تحت نظر ایشان تدوین می شوند و جزئیات آن در اختیار یک شورایی زیر نظر رییس جمهوری برای طراحی عملیاتی مذاکرات و تدوین دستورالعمل هاست.
وی در ادامه یکی از مسایل مهم درباره توافق نهایی را «نحوه دسترسی مدیریت شده به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی» بیان کرد و گفت: اهمیت آن به این دلیل است که ارتباطی به اطلاعات مهم کشور دارد و نباید (این اطلاعات) به دست کسی بیفتد.
وی تاکید کرد که در پروتکل الحاقی چیزی با نام «بازرسی» وجود ندارد و همه مواردی که آژانس مدعی می شود، در صورت صلاحدید مقام های کشور، «دسترسی مدیریت شده» انجام خواهد شد و هیچ زمانی بازرسی نخواهیم داشت.
معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه افزود: در موضوع هسته ای به دلیل صلح آمیز بودن برنامه و اینکه در چارچوب قواعد ان.پی.تی حرکت می کنیم، نگرانی از شفافیت و دسترسی مدیریت شده نداریم؛ در واقع همه فعالیت های ما زیر نظارت آژانس انجام می شود و از این رو نگرانی بابت نظارت آژانس به عنوان یک مرجع بین المللی نداریم؛ اما با سوء استفاده از این نظارت ها مشکل داریم.
وی با یادآوری اینکه پروتکل الحاقی یکی از چارچوب های متعارف بین المللی برای دسترسی مدیریت شده است، افزود: این پروتکل، برنامه تکمیلی معاهده ان.پی.تی است.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای یادآورشد: کشورهای که معاهده ان.پی.تی را پذیرفته اند متعهد می شوند و موافقت نامه ای را با آژانس بین المللی انرژی اتمی با عنوان «موافقت نامه پادمان» امضا می کنند.
وی خاطرنشان کرد که «پروتکل الحاقی در مذکرات از خطوط قرمز نبود از این رو در دستور ابلاغی به تیم مذاکره کننده این موضوع قابل مذاکره بود».
معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه افزود: براساس پروتکل الحاقی، دسترسی به سایتهای غیرهستهای نیز وجود دارد و این سایتهای غیرهستهای میتواند برخی مراکز نظامی باشد؛ البته دسترسیها باید به طور مدیریت شده باشد.
عراقچی تصریح کرد: در صورتی که مقام های عالی کشور تشخیص دهند که به دلایل امنیتی نباید از بعضی مراکز نظامی بازدید شود، خطوط قزمز نیز تغییر میکند.
عراقچی با تاکید بر اینکه برداشتن تحریمها نیاز به یک برنامه دارد، افزود : در این خصوص ایران خواستار برداشتن هم زمان تحریمهاست؛ طبق برنامهای که تهیه شده، هم زمان با هم و در یک دوره کاری در یک زمان، اقدامات عملی انجام خواهد شد.
وی بیان اینکه توافق تاکنون دارای 20 صفحه اصلی و ضمایم است، ادامه داد: پس از برداشتن تحریمها، ایران میتواند با همکاری کشورهای پیشرفته از تکنولوژی نوین هستهای و سایر دستاوردهای اتمی جهان بهره مند شود.
معاون وزیر امور خارجه افزود: در توافق نامه پیش بینی شده است که ایران با برداشته شدن تحریمها می تواند با همه کشورهای جهان در امور مالی، انرژی و اقتصادی دادوستد داشته باشد.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای تاکید کرد: در صورتی که کنگره آمریکا توافق حاصل شده را رد کند، این مسئله به نفع ایران خواهد بود؛ در واقع این مسئله نشان می دهد ایران همیشه به دنبال همکاری با جامعه جهانی است و هیچگاه نخواسته از قوانین و قواعد بینالمللی خارج شود.
وی در ادامه بار دیگر به چگونگی «دسترسی مدیریت شده» براساس پروتکل الحاقی اشاره کرد و گفت: اگر مقام های نظامی و مجلس شورای اسلامی و شورایی که رهبر معظم انقلاب مشخص کرده اند به این نتیجه برسند که دسترسی براساس پروتکل الحاقی در مجموعه همان بازرسیهای ممنوعه است، به این دسترسی مدیریت شده نیز پایان میدهیم.
لاریجانی برای هشتمین سال پیاپی رئیس مجلس شد
انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز، سهشنبه 5 خرداد برگزار شد و در نهایت علی لاریجانی با اکثریت مطلق آرای نمایندگان برای هشتمین سال پیاپی به عنوان رئیس مجلس برگزیده شد.
لاریجانی در این انتخابات توانست 205 رأی از مجموع 263 نماینده حاضر در مجلس را کسب کند.
همچنین محمد حسن ابوترابیفرد و محمدرضا باهنر نیز به ترتیب با 231 و 192 رأی از مجموع 264 رأی اخذ شده به عنوان نائب رئیس اول و دوم سال چهارم مجلس نهم انتخاب شدند.
سفر ظریف به عمان و کویت
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، روز سهشنبه در آغاز سفر منطقهای خود به عمان و کویت و حضور در اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی وارد مسقط پایتخت عمان شد.
ظریف در دیدار وزیر خارجه عمان ضمن ابراز نگرانی از تداوم حملات هوایی عربستان به یمن گفت: این حملات خسارات جبرانناپذیری به این کشور وارد می کند.
وی ادامه داد: باید به دنبال راه حلهای جدید و تلاشهای مؤثرتر برای برقراری آتش بس دایمی و ارسال فوری کمک های انسانی به مردم مناطق مختلف باشیم.
ظریف ضمن تأکید بر انجام گفتوگوهای یمنی- یمنی، از اتخاذ چارچوبهای یکجانبه گرایانه برای حل و فصل بحران یمن انتقاد کرد و گفت: در یافتن راه حلها نمی توان جمعیت مورد توجهی از یمن را نادیده گرفت.
وزیر امور خارجه پس از ترک عمان و ورود به کویت در دیدار همتای کویتی خود با اشاره به تحولات منطقه بر ضرورت انجام گفتوگوهای سوری - سوری و یمنی - یمنی و دستیابی به راه حلهای فراگیر با مشارکت طرف های ذیربط و بدون پیششرط تأکید و بهره گیری از تجربه و واقعیتهای میدانی در چند سال اخیر را ضروری دانست.
در ادامه این دیدار وزیر امور خارجه کویت در خصوص موضوع هستهای ایران ابراز امیدواری کرد که ایران بتواند با گروه 1+5 به توافق جامع دست پیدا کند.
در این دیدار دو طرف ضمن بررسی تحولات منطقه از جمله مسایل سوریه، یمن و عراق بر ضرورت مقابله با گروه های تروریستی به ویژه داعش تاکید کردند.
سفر استانی روحانی به غرب استان تهران
غرب استان تهران روز سهشنبه میزبان رئیس جمهور بود.
رئیس جمهور در جمع پرشور مردم در ورزشگاه شهید ثمری شهرستان ملارد اظهار کرد: ما برای حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه و ایجاد شغل برای نسل جوان و همچنین حرکت در مسیر توسعه صنعت و کشاورزی در سراسر کشور علم و دانش و فناوری نیازمند جامعه آرام توام با انسجام هستیم.
وی گفت: ما هم در داخل کشور نیازمند وحدت همدلی و همزبانی هستیم و هم باید در برابر توطئه دشمنان برای ایجاد ناآرامی در منطقه و ایجاد جنگ و خونریزی در کشورهای همسایه ایستادگی و مقاومت کنیم.
روحانی افزود: ملت بزرگ ایران با پیام 24 خرداد ماه سال 1392 به دنیا اعلام کردند که چهره ملت ما چهره صلح و عدالت و همزیستی با مردم جهان است و ما مصمم هستیم مشکلاتمان را با جهان با منطق و استدلال و مذاکره و حل و فصل نهایی برسانیم .
رئیس جمهور اظهار کرد: مردم ما به خوبی میدانند و آگاه هستند که با شعار و ادای جملات تند مشکلات جامعه و کشورمان حل و فصل نخواهد شدو مردم ما با صدای بلند و رفتار مستحکم به همه جهانیان اعلام میکنند که دوران خشونت و افراطیگری به سرآمده و ما هم باید با منطق و استدلال و تدبیر راه آینده خودمان را که مسیر توسعه است به خوبی طی کنیم.
رئیس جمهور ادامه داد: دولت تدبیر و امید و خادمان شما با تیم مذاکراتی قوی در صحنه جهانی هر روز قدمهای جدیدی را برای احقاق حقوق ملت ایران برداشتهاند و برخواهند داشت.
روحانی تصریح کرد: علیرغم اقلیت بسیار کوچکی که بلندگوهای بزرگ را از دیگران عاریه کردهاند اکثریت قاطع ملت ایران پشتیبان مسیر صلح، آشتی و تعامل سازنده با جهان هستند.
روحانی تأکید کرد: ما مسیرمان را با حمایت مردم و هدایت رهبر معظم انقلاب همچون ماههای گذشته به پیش خواهیم برد.
دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رهبر معظم انقلاب
رهبر معظم انقلاب روز چهارشنبه در دیدار نمایندگان مجلس ضمن تأکید بر لزوم استمرار کار و تلاش جدی در یکسال پایانی مجلس نهم و قرار نگرفتن تحت تأثیر عامل انتخابات، تعامل با دیگر قوا بخصوص دولت، اهتمام ویژه به موضوع اقتصاد مقاومتی بخصوص در بررسی قانون برنامه ششم و بودجه سال 1395، و پافشاری بر مواضع و مبانی اصلی نظام و انقلاب را از مهمترین وظایف نمایندگان مجلس برشمردند و تأکید کردند: کلید حل مشکلات اقتصادی کشور و همچنین موضوع هسته ای، تکیه بر ظرفیت های درونی و باور به اقتصاد مقاومتی است. در کشور بن بستی وجود ندارد، راه علاج مشکلات تقویت تولید داخلی و رعایت انضباط مالی است.
ایشان با اشاره به موضوع تعامل با دیگر قوا بویژه دولت افزودند: دولت مسئولیت میانداری را در میان قوا و دستگاههای دیگر به عهده دارد و عملکرد موفق آن در حرکت سایر دستگاهها تأثیرگذار خواهد بود، بنابراین تعامل با دولت لازم و مظهر واقعی همدلی و هم زبانی است.
رهبر انقلاب اسلامی یکی از لوازم تعامل را «حسن ظن» دانستند و خاطرنشان کردند: تعامل با سوءظن و بنا را بر سازش، خیانت و سوءاستفاده طرف مقابل گذاشتن، بوجود نخواهد آمد ضمن آنکه حسن ظن به معنای خوشباوری و فریب خوردن نیز نیست.
حضرت آیت الله خامنهای با تأکید بر اینکه تعامل با گروکشی متفاوت است، گفتند: مبنای نمایندگان و وزرا در تعامل، باید وظیفه قانونی و مصالح کشور باشد و نه گروکشی از یکدیگر.
ایشان برخورد محترمانه و همراه با ادب، با وزرا به خصوص در کمیسیونها را یکی دیگر از ضروریات تعامل برشمردند و افزودند: نه نمایندگان باید نگاه تحقیرآمیز و همراه با اهانت داشته باشند و نه دولت و وزرا، نگاه سلطنتمآبانه. در همه مراحل باید ادب رعایت شود.
توصیه دیگر رهبر انقلاب اسلامی به نمایندگان مجلس، موضوع اقتصاد مقاومتی بود.
حضرت آیت الله خامنهای در این خصوص به نکتهای ظریف اشاره کردند و گفتند: در کشور، در موضوع اقتصاد مقاومتی همزبانی وجود دارد اما باید همدلی هم بوجود آید و از بُنِ دندان به اقتصاد مقاومتی باور پیدا کنیم.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: برای موضوع هسته ای راه حلهایی وجود دارد که همه آنها منوط به تکیه بر ظرفیتهای داخلی و تقویت تولید است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: دوستان دولت درخصوص تقویت تولید مکرر میگویند ما دچار کمبود منابع هستیم. بنده هم این موضوع را میدانم و تحریمها نیز بر این کمبود منابع تأثیرگذار بوده است اما در چنین شرایطی آیا نباید دنبال راه علاج بود ؟
حضرت آیت الله خامنهای با تاکید بر اینکه راه علاج وجود دارد خاطرنشان کردند: کمبود منابع گرهِ بازنشدنی نیست و راه علاج آن اولویتبندی در تخصیص منابع داخلی و انضباط مالی است.
ایشان گفتند: در چنین شرایطی، در جاهایی پولهایی خرج می شود که نباید بشود، لذا باید دولت، مجلس، قوه قضاییه و نیروهای مسلح، با مدیریت صحیح و رعایت انضباط مالی، منابع را بصورت مناسب و اولویت بندی شده تقسیم کنند.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه به موضوع هسته ای نیز اشاره کردند و گفتند: مواضع ما در مسائل هستهای همان مطالبی است که علناً برای مردم بیان کردهایم و همین مطالب بصورت شفاهی و کتبی دقیقاً به مسئولین نیز گفته شده است. البته برخی مطالب هم برای تأکید و تبیین مواضع اصولی، خصوصی و غیرعلنی نیز گفته شده است.
ایشان با تأکید بر اینکه مسئولین و مذاکرهکنندگان مشغول کار و تلاش سخت هستند، افزودند: آنها باید بر مواضعی که اعلام شده است پافشاری کنند و امیدواریم بتوانند، مصلحت کشور و نظام را تأمین کنند.
صدیقی؛ خطیب جمعه این هفته تهران
نماز عبادی ـ سیاسی این هفته تهران به امامت حجتالاسلام و المسلمین کاظم صدیقی در دانشگاه تهران اقامه میشود.
محمود گلزاری، معاون وزیر ورزش و جوانان و حجتالاسلام و المسلمین علوی، وزیر اطلاعات، سخنرانان پیش از خطبهها خواهند بود.