صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۱۰۶۷۶
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۱
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

گروه سیاسی: سخنان مهم رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره)، توصیه‌ها و تذکرات انتخاباتی روحانی، جنتی و لاریجانی در جمع فرمانداران و مذاکرات ایران و امریکا برای نگارش متن توافق جامع از جمله مهم‌ترین رویدادهای سیاسی در هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:

سخنرانی روحانی در جمع مسئولان وزارت کشور

رئیس جمهور روز شنبه در جمع مسوولان وزارت کشور، استانداران و فرمانداران سراسر کشور اظهار کرد:  ما باید با راستگویی با مردم سخن بگوییم، چه کسی حق دارد با لحن بی ادبانه نسبت به سردار مقدم جبهه دیپلماتیک حرف بزند؟ چه کسی حق دارد؟ از کجا این بی ادبی نازل شده است؟
وی اضافه کرد: این زبان زشت و بد، تند حرف زدن، بی احترامی کردن برای چیست؟ همه ما، همه مومنین، همه ایرانیان، همه عزیز هستند و همه باید محترم باشند مخصوصا آن هایی که خدمت بیشتری امروز انجام می دهند.
روحانی خاطرنشان کرد: بگذارید مذاکرات هسته ای با موفقیت و به حول و قوه الهی به پایان برسد، با کمک روح بلند پیامبر(ص) و ائمه هدی(ع) و توجهات حضرت ولی عصر(عج).در آن زمان برای مردم شرح می دهیم که این ها چه کشیدند و چه سختی هایی بود.
وی ادامه داد: خیلی از شما در جبهه بودید، من هم گاهی لیاقت داشتم و در جبهه بودم . خیلی از شما مذاکرات سیاسی را به خوبی می دانید، من هم در مذاکرات سیاسی بودم. گاهی مذاکرات دیپلماتیک با قدرت های بزرگ جهانی سخت تر، پیچیده تر، دلهره آورتر نسبت به شب عملیات در میدان جنگ است، چرا؟ چون در میدان عملیات یا زنده می مانی که افتخار است یا کشته می شود که افتخار بالاتر است اما در این میدان اگر شکست بخوری یک ندامت و پشیمانی بلند تاریخی است و اگر پیروز شوی باز هم عده ای زخم زبان خواهند زد و با حیثیتت بازی خواهند کرد.
وی گفت: اینجا جای سخت و مشکلی است، دولت با تدبیر مذاکرات هسته ای را پیش می برد و این روزها باید نشاط در جامعه باشد، درست است که هنوز به پیروزی نهایی نرسیده ایم اما قدم های بلندی را برداشته ایم، پس همزمان باید شاد و خوشحال باشند زیرا در اقتصاد، فرهنگ، جامعه و وحدت ملی آثارش را می بینیم. 
رئیس جمهور در ادامه گفت: دولت یازدهم در برابر یک امتحان و تجربه بزرگی قرار گرفته است. اگر این جناح در انتخابات پیروز شود اما انتخابات، دقیق و در چارچوب قانون و سالم نباشد ما شکست خورده‌ایم.
روحانی افزود: همچنین اگر آن جناح پیروز شود و انتخابات دقیق و قانونی نباشد، آن جناح پیروز شده اما ما شکست خورده ایم. این جناح یا آن جناح یا جناح سوم یا چهارم پیروز شود یا نشود، پیروزی دولت در این است که امسال یک انتخابات پرشور رقابتی آزاد و سالم اجرا کند.
رئیس جمهور گفت: هیچ جناحی در کشور قابل حذف نیست، نه اینوری ها خواب ببینند، نه آنوری ها خواب ببینند، نه وسطی ها خواب ببینند، این ها همه هستند؛ جناح ها یک ریشه فکری، تاریخی، عقیدتی و دینی و علمی دارند. حزب از بین می رود و افکار می ماند، ممکن است به شکلی اسم و شکل حزب عوض شود اما افکار می ماند، ما ملت متکثر و متنوعی هستیم، ایران مانند فلان کشور شرق دور نیست که همه پادگانی زندگی کنند، اینجا مردم آزاد هستند، حرف می زنند و نظر می دهند.
وی ادامه داد: جامعه متکثر و آزادی در کشور داریم، در این جامعه افکار متفاوت و جناح ها هستند، اگر ما مجلس شورای اسلامی در آینده داشته باشیم که فقط یک جناح خاص باشد و هیچ کس دیگر نباشد اصلا مجلس خوبی نیست.
رئیس قوه مجریه تصریح کرد: مجلسی خوب است که این جناح، آن جناح و همه در آن باشند، حالا یکی اکثریت پیدا می کند که اشکال ندارد چرا که مردم هستند و نظرات مردم و هرچه آن ها گفتند حاکم است.
وی ادامه داد: انتخابات آزاد که می گوییم مگر اینکه قید توضیحی باشد، انتخابات غیرآزاد معنی ندارد و انتخابات نیست، اگر انتخابات شد یعنی آزاد است، اگر انتخابات به معنی واقعی کلمه بود یعنی در آن رقابت است.

رئیس جمهور تاکید کرد: همه ما باید شرایط رقابت سالم را فراهم کنیم، اینطور نباشد که بگویند آن آقا نباید در این شهر صحبت کند؟ اینقدر برچسب زده می شود که نمی دانم از کجا این برچسب ها تولید می شود، دم به ساعت برچسب های جدید تولید می شود و می چسبانند.
رئیس جمهور گفت: در انتخابات دولت وارد انتخابات به این معنا که بخواهد حامی این جمع یا آن جمع باشد به هیچ عنوان وارد نخواهد شد. دولت حزب و جناح نیست، دولت فرای جناح و حزب و جمع ها و تشکل های سیاسی است.
روحانی افزود: رییس دستگاه اجرایی وظایفی برعهده دارد که از جمله آن پاسداری از حقوق مردم، آزادی، مجری قانون اساسی، پاسداری از اخلاق و دیانت است.
وی خطاب به فرمانداران و استانداران اظهار کرد: مبادا در شهرستانی به گوش برسد که یک وقت دولت، سپاه، ارتش، صداوسیما، استاندار، فرماندار و دفتر امام جمعه طرفدار این یا آن هستند که این یعنی سم برای انتخابات. همه مقامات مسئول، همه قدرت‌های مسلح و غیرمسلح، مسئولین رده بالای کشور که مسئولیت آنها فرای حزب و جناح است، نباید کاری کنند که این تهمت به آنها زده شود.
روحانی خاطرنشان کرد: شیوه عمل نباید به گونه‌ای باشد که تهمت زده شود، بگذاریم یک انتخابات شفاف و رقابتی و انتخاباتی که همه مطمئن باشند، رای آنها به عنوان حق الناس توسط وزارت کشور به امانت می‌رود تا به کرسی بنشیند، حالا این آرا هرچه که می خواهد باشد.
وی ادامه داد: هیئت‌های اجرایی و نظارت و شورای محترم نگهبان، وظیفه سنگینی را برعهده دارند و معیار صلاحیت و عدم صلاحیت در چارچوب قانون و برمبانی مراجع قانونی است، نه چیز دیگر و در انتخابات به هیچ وجه نمی توانیم به شایعات و اتهامات توجه کنیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: اتهامات باید در یک دادگاه صالحه بحث شود و متهم و وکیلش از خود دفاع کنند، سپس رای داده شود به همین دلیل ما قاضی نیستیم و صلاحیت سنج هم همراه نداریم که بخواهیم صلاحیت سنجی کنیم.
وی تاکید کرد که معیار ما قانون است و غیر از آن نمی توانیم کاری کنیم و طبق قانون، معیارهای قانونی باید مبنا باشد.

توصیه‌ها و هشدارهای انتخاباتی دبیر شورای نگهبان

آیت الله احمد جنتی روز شنبه در همایش فرمانداران سراسر کشور اظهار کرد: وزارت کشور و این شورا در انتخابات باید با هم هماهنگ و دوست باشند و در مقابل هم نباشند، در دوره ای وزارت کشور علنا در مقابل شورای نگهبان ایستاد و کار به آنجا رسید که به ما گفتند، حق ندارید در شهرها و استان ها دفتر داشته باشید.
دبیر شورای نگهبان اظهار امیدواری کرد: در این دوره از انتخابات نیز تعامل مناسب بین شورای نگهبان و وزارت کشور ایجاد شود و تعاملات خوب را داشته باشند، آنچه که می بینیم ان شاء الله همان دوران خوب است و ما در این دوره چنین مشکلاتی نداریم ، ولی ممکن است مشکلات دیگری هم پیش بیاید.
وی تاکید کرد: دولت و وزارت کشور نمی توانند به یک جریان گرایش داشته باشند. آن جریان هرچه می خواهد باشد، چپ و راست، مستقیم و غیرمستقیم هیچ تفاوتی نمی کند. نمی توانند این کار را بکنند.
آیت الله جنتی ادامه داد: دولت و وزارت کشور باید به وظیفه قانونی خود عمل کنند، حال هر جریانی می خواهد به نفعش یا به ضررش باشد.
وی افزود: متاسفم از این که برخی از مقامات گرایش های خود را مخفی نمی کنند و گاهی هم صریح می گویند، حتی می گویند ما عضو فلان حزب هستیم.
آیت الله جنتی خاطرنشان کرد: قانون و شرع باید در انتخابات رعایت شود که اگر رعایت شد، پیش خداوند و مردم احترام داریم و اعتماد مردم به حاکمیت بیشتر می شود و شما باید برای چنین عملی آماده باشید.
وی با بیان این که بسیاری کارهایی انجام می دهند که با هیچ معیاری مطابقت ندارد، اظهار کرد: نمی خواهم زیاد وارد این موضوع شوم و خودتان روزنامه‌ها و رسانه‌ها را می خوانید و می بینید و حرف هایی که می زنند و موضع گیری هایی که دارند از دید شما پنهان نیست. این کارها صحیح نیست.
دبیر شورای نگهبان به برخی اظهارنظرها درباره انتخابات آتی اشاره کرد و افزود: برخی اظهارنظرها که اگر مجلس را گرفتیم، جای خود باقی می مانیم و اگر مجلس را نگیریم در غیر این صورت جایگاه خود را از دست می دهیم، معنی بدی دارد یعنی دخالت در امر انتخابات است.
آیت الله جنتی افزود: دولت نباید در انتخابات دخالت کند چرا که خلاف قانون است و مردم هم این حرف ها را می فهمند. مردمی که در این دوره انقلاب رشد و بصیرت پیدا کردند همه چیز را می فهمند.

مذاکرات ایران و امریکا برای نگارش متن توافق جامع

مذاکرات ظریف و کری به همراه معاونانشان برای بررسی روند نگارش متن توافق جامع و ترسیم مسیر آینده روز شنبه در ژنو آغاز شد.
این مذاکرات پس از دو دور در روز شنبه به اتمام رسید.
در این مذاکرات سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر امور خارجه، وندی شرمن معاون وزیر خارجه امریکا، ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا و هلگا اشمید معاون هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم حضور داشتند.
جدول اجرای همزمان لغو تحریم ها و اقداماتی که ایران باید انجام دهد از جمله محورهای مذاکره عراقچی و روانچی در وین بود.
در دور ششم که از پنج شنبه در وین انجام می شود، تیم های کارشناسی هم به ریاست حمید بعیدی نژاد و استفان کلمنت بر روی ضمائم متن توافق جامع کار خواهند کرد.
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا روز شنبه در ژنو گفت: در مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 طی هفته های اخیر در وین برای تدوین پیش نویس توافق سیاسی همچنین سه ضمیمه فنی، پیشرفت اساسی به دست آمده است. 

تحلیل شمخانی از جنگ نیابتی تکفیری‌ها علیه ایران

علی شمخانی با حضور در برنامه نگاه یک که شامگاه شنبه از شبکه اول سیما پخش شد گفت: افراط شکل گرفته در منطقه با کالبد شکافی سطحی و سریع دارای خصلت استکبار، ارتجاع و صهیونیست است و همه گروه ها متفق هستند که محور مقاومت باید به وضع فرسایشی برسد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره این که جنگ های رخ داده در منطقه چقدر نیابتی است، اظهار کرد: جنگ نیابتی جنگ مکمل است؛ مکمل در تضعیف محوری که آنان (گروه های افراطی و حامیان آنان) روی آن متفق هستند؛ یعنی محورهای مقاومت و انقلاب اسلامی.
شمخانی توضیح داد: این محور (جمهوری اسلامی ایران) 8 سال با تهدید نظامی مقاومت کرد و امکانات کشور در این سال ها صرف مقاومت با رژیمی شد که همه در تجاوز با آن شریک بودند که در نهایت شکست خوردند.
وی ادامه داد: همین گروه ها تلاش کردند جریانات داخلی را به شکلی هدایت کنند که بتوانند با سناریوی دو سر بودن نظام سری را قوی و سری را تضعیف کنند که شکست خوردند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: این گروه ها در ادامه وقتی دیدند که این کشور (جمهوری اسلامی ایران) ضعیف نشده و چشم انداز 1404 دارد به این نتیجه رسیدند که باید آن را از موجودیت ژئوپلوتیک محروم و موجودیت علمی و فرهنگی آن را تضعیف کنند و راه تکمیل ضربات فرسایشی در این است که به نام دین داری و دین مداری، علیه بخشی از دین اقدام شود از این رو 'ز هر طرف شود کشته به سود استکبار است' در دستور کار آنان قرار گرفت.
شمخانی اظهار کرد: اهداف خام و مبتنی بر تفکر آماتوری و هیجانی و جوان ناشی از تغییر حاکمیت در سعودی، منجر به اتحاد یک تصمیم راهبردی غلط شد که همین موضوع می توانست با شیوه دیگری و با مسالمت حل شود اما مدل بد تصمیم گیری را در منطقه ایجاد کرد.
وی یادآور شد: حدود دو ماه است که تجاوز سعودی به یمن ادامه دارد. اعلام کردند که گروه انقلابی باید صنعا را ترک کرده و رییس جمهوری مستعفی و یمن به جغرافیای محدود خود بازگردد. امروز چه وضعی دارند؟ امروز گروه های انقلابی با همراهی ارتش به همه جای یمن احاطه دارند و تنها دوای علیه تروریست اینها هستند و بمباران یمن با هدف حمایت از القاعده انجام می شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی توضیح داد: جمهوری اسلامی ایران امروز احساس می کند که خط دفاع از خودش، مقابله با تهدیدات آتی منطبق بر دفاع از مقاومت شده است.
شمخانی تصریح کرد: شکل دهی محور مقاومت مقابله با شعار توسعه رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات بود و به یاد داریم که رژیم صهیونیستی سال 82 جنوب لبنان را در اختیار داشت.
وی توضیح داد: گروه های تکفیری اعلام کردند که تهدید اول ما ایران و شیعیان و متحدان ایران هستند. می گویند اگر در عراق، دولت اسلامی شکل گرفته و به دلیل سقوط صدام سنی، دولت بغداد مقبول نیست.
دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: اگر در سوریه امروز حاکمیتی وجود دارد که موافق جریان عربی در اسراییل نیست مبتنی بر حمایت ایران است و تکفیری ها با حمله به این کشور و دیگر کشورها تلاش کردند که نا امنی ها را به مرز ایران بکشانند اما واقعیت این است که توانایی این مهم را نداشتند.
شمخانی تاکید کرد: تکفیری ها در تصمیم های اخیر خود که اعلام شد، خواستند بمب هایی را در ایران منفجر کنند و امکانات و آدم های کار ساماندهی شد اما قبل از حرکت از قرارگاهشان، با قدرت اطلاعاتی و امنیتی ایران منهدم شدند.
وی ادامه داد: نزدیکی تکفیری ها به 50 کیلومتری مرز ایران بحث قدیمی است. آنها در دوره ای تا سعدیه و خانقین نزدیک مرز ایران است، آمدند اما منهدم شدند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ما سه خط قرمز در عراق داشتیم. این خط قرمزها نخست مرزهای ما، دوم بغداد و سوم تهدید عتبات عالیات بود. با حمایت ملت عراق، کرد، عرب، شیعه، سنی و بسیج مرجعیت و حمایت جمهوری اسلامی اجازه ندادیم؛ اتفاقی رخ دهد.
شمخانی توضیح داد: ما از این سناریو ها گذشتیم و هیچ تهدیدی نزدیک مرزهای ایران نیست و اجازه نمی دهیم تهدید نزدیک مرزهای ما شکل گیرد. البته آنها درباره اقدامات تروریستی در مراکز تاریکشان برای عملیات در مراکز مقدس ما تصمیم گرفتند اما قبل از انجام این تصمیم، این اقدامات خنثی شد.

سخنان هسته‌ای و انتخاباتی لاریجانی در همایش فرمانداران

علی لاریجانی روز یکشنبه در همایش فرمانداران سراسر کشور گفت: مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 در مسیر دقیقی به جلو می رود و امیدواریم با تلاش‌هایی تیم مذاکره کننده ایران سرانجام خوبی رقم بخورد.
وی افزود: شورای خاصی به نام شورای عالی امنیت ملی و در راس آنها رهبر معظم انقلاب قرار دارد که راهنمایی های لازم را در این مذاکرات دارند و در مسیر دقیقی کار به جلو می رود.
وی یادآور شد: مساله بین المللی ما تا حد زیادی به مساله هسته ای مربوط می شود که مسیر روشنی در کشور برای این امر طراحی شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با تلاش هایی که انجام می شود امیدوارم سرانجام خوبی رقم بخورد و من فکر می کنم در این موضوع باید توجه داشت که بعضی از اظهاراتی که گفته می شود و نگرانی هایی که در جامعه نشان داده می شود باید به کلیت این مساله نگاه شود.
رییس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنان خود به انتخابات سال جاری هم اشاره کرد و گفت: هم انتخابات مجلس و هم انتخابات خبرگان اهمیت زیادی دارند؛ به خصوص این که در شرایط حساس و پرتاثیری از نظر منطقه ای، بین المللی و اقتصادی قرار داریم.
لاریجانی افزود: مهم تر این که انتخابات مجرایی است که مردم به طور واقعی بر سرنوشت خود حاکم می شوند؛ در نظام مردم‌سالاری که ما داریم، انتخابات مهمترین سازوکاری است که این امر را مهیا می کند. در منطقه ای که الان قرار داریم شرایط انتخاباتی ما باید پررنگ تر باشد تا تأثیرگذاری داشته باشد.
رییس مجلس همچنین درمورد انتخابات گفت: اولین مسئله این است که باید فضای امیدوارکننده ای ایجاد شود چرا که انتخابات حضور مردم در سرنوشت خود است. در یک فضای یأس آلود و سیاه‌نمایی رغبت برای حضور در انتخابات کم می شود باید به این موضوع توجه کرد.
لاریجانی یادآور شد: شما فرمانداران باید تلاش کنید کارهای مهم عمرانی را مطرح کنید و فعال بودن کشور را نشان دهید و البته دولت هم باید تزریق بودجه عمرانی را در فصل کاری انجام دهد و در این فضا پرتحرک باشید و توجه داشته باشید فضای یاس آلوده هیچ وقت نه برای سرمایه گذاری مفید است و نه برای امور سرنوشت ساز که انتخابات یک امر سرنوشت ساز در کشور است لذا ایجاد فضای امیدوار کننده یک رکن است.
وی ادامه داد: باید به این موضوع توجه کرد که عمل انقلابی این نیست که شرایط سیاهی را ترسیم کنیم. هم غیرواقعی است و هم از منظر مسئولیت‌شناسی کار درستی نیست. ما انتخاباتی را در پیش رو داریم اگر هم می‌خواهیم نقد کنیم نقد باید منصفانه باشد و شرایط را برای پیشرفت فراهم کنیم.
رئیس مجلس افزود: ما باید در انتخابات شرایط را برای حضور حداکثری فراهم کنیم که پشتوانه بزرگی برای ملت، انقلاب، امنیت ملی و حفظ منافع ملی کشور است. اگر این را اصل بدانیم باید اقداماتی را سامان دهیم نباید این موضوع مهم را دست کم بگیریم.
لاریجانی گفت: رقابت سالم و واقعی در کشور به وجود بیاوریم، رقابت باید واقعی باشد و نه فقط در سخنرانی ها و مردم باید احساس کنند که رقابت و آرای مختلف در کشور وجود دارد و هرکسی که می تواند برای آینده کشور مفید باشد به آن بپیوندد بنابراین حضور حداکثری امری ضروری است که هم وزارت کشور و هم هیات های نظارت در این زمینه مسوولیت دارند که شرایط را برای حضور حداکثری فراهم کنند و هم احزاب و گروه های سیاسی باید تلاش کنند رقابت حداکثری و آرای متنوعی وجود داشته باشد.

تصویب برگزاری رایانه‌ای انتخابات در کلان‌شهرها

رئیس جمهور در جلسه روز یکشنبه هیئت دولت  با توجه به اجرای آزمایشی انتخابات به صورت الکترونیکی در تعدادی از حوزه‌ها در انتخابات گذشته مجلس شورای اسلامی، کسب آمادگی‌های لازم و اجرای الکترونیکی انتخابات با توجه به تجارب سایر کشورها و تجربه داخلی را مهم دانست و گفت: برگزاری مطلوب انتخابات از مهمترین کارهای سیاسی هر دولت است.
روحانی با بیان اینکه نظام ما براساس قانون اساسی، معیارهای شرعی، مردم سالاری و مبتنی بر آرای مردمی است، دست اندرکاران انتخابات را به کسب آمادگی های ضروری برای اجرای مطلوب انتخابات توصیه کرد.
هیئت وزیران پس از بحث و تبادل نظر، اجرای الکترونیکی انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در کلانشهرها را به روش رایانه ای تصویب کرد.

نظر سخنگوی دولت درباره تجمعات علیه مذاکرات هسته‌ای

محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت در نشست خبری روز دوشنبه  در پاسخ به سؤالی مبنی به برگزاری تجمعات در اعتراض به روند مذاکرات هسته‌ای تأکید کرد: برگزاری این تجمعات نشان می‌دهد که این بحث عمومی است؛ با وجود اینکه مقام معظم رهبری این امکان را فراهم کردند که همه نظرات بیان شود و در دانشگاه‌ها جلسات دو طرفه برگزار شد و حتی صداوسیما به تبعیت از رهبری این برنامه‌ها را مورد پوشش وسیع قرار داد، انتظار می‌رفت پیام کسانی که دغدغه‌ای دارند و یا دلواپس هستند از این طریق منتقل شود که البته دغدغه‌های آنها برای دولت محترم است، اما این قبیل تجمعات غیرقانونی بوده و کار غیرقانونی بنا به نگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری خلاف شرع هم به حساب می‌آید چون این نوع تجمعات غیرقانونی فراتر از بیان نظری است که در محافل مختلف انجام می‌شود و افراد وقتی که به شرع اعتقاد دارند باید در رفتارشان نیز به آن پایبند باشند.
وی در ادامه افزود: نمایندگان دیپلماسی ما در مذاکرات با همه توان تلاش می‌کنند و روحیه‌شان را از دست نمی‌دهند و هدف‌شان این است که حلقه تنگ تحریم‌ها شکسته شود تا ضمن اینکه ملت ایران از حقوق هسته‌ای خود استفاده می‌کند از منابع موجود بهر‌ه‌مند ‌شوند؛ بنابراین این قبیل برنامه‌ها در دولت و نمایندگان تأثیر سوء ندارد و افکار عمومی به دقت رصد می‌کنند و نظر می‌دهند.
وی در پاسخ به انتقاد عمومی مطرح شده مبنی بر اینکه صداوسیما نظرات مخالف مباحث هسته‌ای را حتی با لحن و روشی پخش می‌کند که نوعی تمسخر در آن وجود دارد، گفت: افکار عمومی می‌تواند در این رابطه قضاوت کند و من بار دیگر تأکید می‌کنم نمایندگان دیپلماسی ما در مذاکرات با همه توان تلاش می‌کنند و روحیه‌شان را از دست نمی‌دهند و هدف‌شان این است که حلقه تنگ تحریم‌ها شکسته شود تا ضمن اینکه ملت ایران از حقوق هسته‌ای خود استفاده می‌کند از منابع موجود بهر‌ه‌مند ‌شوند، بنابراین این قبیل برنامه‌ها در دولت و نمایندگان تأثیر سوء ندارد و افکار عمومی به دقت رصد می‌کنند و نظر می‌دهند.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که اقدامات دولت در زمینه کاهش سفرهای خارجی چطور خواهد بود، تأکید کرد: برای بررسی سفرهای خارجی کمیته‌ای تشکیل شده است که پس از تأیید آن اقدام می‌شود و باید سازوکارهای آن تدارک دیده شود. البته منابع ارزی و ریالی سفرها نیز از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تخصیص داده می‌شود که بررسی‌های آن نیز انجام می‌شود.

دستگیری عوامل یک گروهک تروریستی در غرب کشور

با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان (عج) اعضای یک تیم نظامی تروریستی که برای اقدامات خرابکارانه وارد ایران شده بودند، دستگیر شدند.
در اعترافات افراد دستگیر شده مشخص شد، این افراد با توجه به وقایع هتل تارای شهرستان مهاباد، به منظور عملیات ایذایی و انفجار برای گسترش بحران، ترور و کشته سازی و انتساب آن به نظام جمهوری اسلامی ایران افکار عمومی را علیه نظام تحریک کنند، وارد کشور شده بودند که به یاری خداوند قبل از هرگونه اقدامی شناسایی و توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) در وزارت اطلاعات دستگیر شدند.

آغاز ثبت نام داوطلبان نمایندگی مجلس از 28 آذر

ستاد انتخابات کشور با انتشار اطلاعیه شماره سه اعلام کرد: نام نویسی از داوطلبان نمایندگی مجلس از 28 آذرماه 1394 به مدت هفت روز در ستاد انتخابات کشور و فرمانداری های مرکز حوزه های انتخابیه مجلس انجام می شود.

تکذیب خبرکشته شدن مشاوران نظامی ایران در عراق

سفیر جمهوری اسلامی در بغداد، خبر برخی رسانه‌های غربی در باره کشته شدن 15 مشاور نظامی ایران در حملات روز دوشنبه تروریست‌های داعش در عراق را تکذیب کرد.

آیت‌الله امامی کاشانی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت آیت‌الله امامی کاشانی اقامه می‌شود.
همچنین آیت‌الله ناصری، نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد و از یاران نزدیک امام خمینی(ره) سخنران پیش از خطبه‌ها خواهند بود.

سخنرانی رئیس جمهور در شب ارتحال امام(ره)

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی چهارشنبه شب، 13 خرداد در اجتمام بزرگ مشتاقان حضرت امام خمینی(ره) در مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران گفت: گرچه حادثه رحلت امام(ره) بس سنگین و غمناک برای همه عاشقان؛ ملت ایران، مسلمانان و آزادی خواهان جهان بود، اما خداوند عنایتی به این نظام، انقلاب و مردم کرد و در فاصله کمتر از ۲۴ ساعت، خلف صالح آن امام(ره)، رهبر معظم انقلاب، پرچم مسئولیت این نظام را بر دوش گرفتند.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه این ملت تاکنون در برابر همه مشکلات ایستاده است و همچنان خواهد ایستاد، افزود: امروز بحمدالله بعد از ۲۶ سال می بینیم مسیر، راه و خط امام ادامه دارد و مردم همچنان عاشق این خط و راه و قدردان عزت و آزادی هستند که انقلاب عظیم اسلامی برای آنها به ارمغان آورد.
حجت الاسلام روحانی گفت: اگر ملت بزرگ ایران در برابر همه مشکلات، استوار ایستاده است به خاطر این است که امام(ره) در همه مشکلات با باور به حق و توکل به حق، به حضور، ایستادگی و جهاد مردم، ایمان و باور داشت.
رئیس جمهور در ادامه با تأکید بر اینکه امام(ره) بزرگ ترین احیاگر اسلام ناب بود و تلفیق دین و سیاست را تفسیر کرد و توانست اسلام را کنج مساجد به صحن جامعه آورد، گفت: امام با فقه زمانه، پاسخ سوال های زمانه را داد و امروز مسیر و خط امام توسط مقام معظم رهبری ادامه می یابد و مردم ما راه امام و خط امام را رها نخواهند کرد.
حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه اعتدال و امید را از امام راحل آموخته ایم، گفت: اگر امام نگفته بود میزان رأی ملت است، دشمنان، انقلاب را از ما می گرفتند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شرایط امروز منطقه شرایط خاصی است و باید بیش از هر زمان دیگر بیدار و هشیار باشیم، اظهار کرد: ملت ایران برای حفظ نظام و وحدت جهان اسلام، صدا و سخن واحدی دارد و نخواهد گذاشت منافع ملی، اساس اسلام، معنویت اسلام و اخلاق محمدی مورد تاخت و تاز این و یا آن قرار گیرد.
حجت الاسلام روحانی با تبریک میلاد منجی بشریت و عدالت‌گستر موعود به همه منتظران ظهور حضرت ولی‌عصر(عج)، گفت: امام راحل بین جمهوریت و اسلامیت پیوندی ناگسستنی بوجود آورد؛ مسیر، راه و خط امام (ره) امروز توسط مقام معظم رهبری ادامه می یابد؛ این پرچم ولایت و اسلامیت تا زمانی که در کنار پرچم جمهوریت وجود دارد، در اهتزار می ماند.
حجت الاسلام روحانی، پیوند ناگسستنی بین جمهوریت و اسلامیت را عامل ایستادگی ملت ایران در برابر همه توطئه‌های بدخواهان دانست و اظهار کرد: اینکه امروز شاهدیم همه توطئه‌های بزرگ مثل ایجاد گروهک های تروریستی، از جمله گروهک داعش نمی‌تواند در مسیر صحیح مردم خلل ایجاد کند، ناشی از آن است که پیوند صحیح و محکمی بین اسلامیت و جمهوریت در این کشور برقرار است.
رئیس جمهور تصریح کرد: امروز ملت ایران نه تنها امنیت را در سرزمین خود برقرار کرده، بلکه در برابر توطئه قدرت‌های بزرگ و وحشی‌گری‌های تروریست‌ها، به ملت‌های منطقه از جمله عراق، سوریه، لبنان و یمن نیز کمک کرده و خواهد کرد.
حجت الاسلام روحانی با تأکید بر اینکه ملت ایران می‌تواند انواع توطئه‌ها علیه خود را به شکست نهایی بکشاند، خاطر نشان کرد: امروز می‌بینیم برخی حکومت‌ها با استفاده از درآمدهای سرشار خدادادی، پول نفت را به سلاح مخرب تبدیل کرده و آن را علیه ملت مظلومی چون یمن بکار می‌برند، این نشان می دهد که ما باید بیش از هر زمان دیگر بیدار و هوشیار باشیم.


سخنان مهم رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره)

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع پر شکوه و کم نظیر مردم وفادار ایران در حرم مطهر  بنیانگذار  کبیر جمهوری اسلامی ، مکتب امام خمینی را نقشه راه پر امید ملت ایران خواندند و با اشاره به ضرورت مقابله با تحریف شخصیت امام ، تاکید کردند : بازخوانی اصول مستند مکتب امام ، تنها راه مقابله با تحریف شخصیت آن بزرگوار است ، اصولی مانند : اثبات اسلام ناب محمدی ونفی اسلام آمریکایی ، اعتماد به صدق وعده الهی و بی اعتمادی به مستکبران ، اعتماد به اراده و نیروی مردم و مخالفت باتمرکزهای دولتی ، حمایت جدی از محرومان و مخالفت با اشرافیگری ، حمایت از مظلومان جهان و  مخالفت صریح و بی ملاحظه با قلدران بین المللی ، استقلال و  رد سلطه پذیری ، و تاکید بر وحدت ملی.

حضرت آیت الله خامنه ای ، مکتب "فکر ی، سیاسی و اجتماعی" امام خمینی را "نقشه راه ملت ایران" برای دستیابی به اهداف بزرگی همچون عدالت و پیشرفت و اقتدار  برشمردند و تاکید کردند : بدون شناخت "صحیح و تحریف نشده امام" امکان تداوم این نقشه راه وجود نخواهد داشت .
رهبر انقلاب  با اشاره به ابعاد برجسته فقهی ، عرفانی و فلسفی امام راحل ، شخصیت اصلی ایشان را تحقق مضمون
آیات قرآنی دانستند که در وصف مجاهدان واقعی راه خدا تاکید می کنند که آنان بر این مسیر حق واقعی جهاد را ادا کردند .
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند : امام  عظیم الشان ملت ایران ، در  مسیر  ایجاد تحولی بی نظیر  در "تاریخ این سرزمین و دنیای اسلام "، نظام پوسیده و غلط سلطنت موروثی را برانداخت و  بعد از  دوران صدر  اسلام ، اولین حکومت متکی به اسلام را شکل داد و با تمام وجود ، حق جهاد در  راه خدا را ادا کرد .
ایشان "جهاد درونی و معنویت عمیق"  را مکمل جهاد سیاسی ، اجتماعی و  فکری امام بزرگوار  برشمردند و در  تبیین ابعاد مکتب امام خاطر نشان کردند : منظومه فکر ی ای  که امکان این تحولات عظیم را ایجاد کرد مبتنی بر جهان بینی متکی بر توحید بود.
رهبر انقلاب ، به روز  بودن را دومین ویژگی مکتب امام خمینی برشمردند و  یاد آور شدند : امام با تکیه بر منظومه منسجم فکری خود ، برای مسائل مورد ابتلای جامعه ایران و جوامع بشری ، راه حل می داد و ملتها ، ارزش این راه حلها را احساس می کردند و به همین علت ، مکتب امام در میان ملتها گسترش می یافت .
ایشان ، زنده بودن ، پویایی ، تحرک و عملیاتی بودن را از خصوصیات دیگر مکتب امام خمینی دانستند و خاطر نشان کردند : امام مثل بعضی از  تئوری سازان روشنفکر  و  اندیشه پردازان ذهنی نبود که در محافل ، حرفهای زیبا می زنند اما در میدان عمل کارآیی ندارند .

حضرت آیت الله خامنه ای قبل از تبیین 7 مورد از اصول و مبانی فکری امام (ره) چند نکته را در خصوص اصول امام بیان کردند: 1- این اصول بصورت مکرر در بیانات امام تکرار شده و جزو بیّنات امام است 2- این اصول نباید گزینشی انتخاب و بیان شوند 3- اصول امام منحصر در این هفت مورد نیست و صاحبنظران می توانند با چارچوب تعیین شده ، اصول دیگری از مکتب فکری امام را نیز استخراج کنند .
ایشان سپس به بیان اصول هفت گانه مکتب فکری امام بزرگوار (ره) پرداختند و گفتند : "اثبات اسلام ناب محمدی (ص) و نفی اسلام آمریکایی" ، یکی از این اصول است و امام (ره) همواره اسلام ناب را در مقابل اسلام آمریکایی قرار می داد .
رهبر انقلاب اسلامی در تبیین ماهیت اسلام آمریکایی به دو شاخه آن یعنی "اسلام سکولار" و "اسلام متحجر" اشاره و خاطر نشان کردند : امام (ره) همواره افرادی را که قائل به جدایی جامعه و رفتار اجتماعی انسانها از دین بودند در کنار افرادی قرار می دادند که به دین نگاه عقب افتاده و متحجرانه و غیرقابل فهم برای انسانهای نواندیش داشتند .
حضرت آیت الله خامنه با تاکید بر اینکه هر دو شاخه اسلام آمریکایی همواره مورد حمایت زورگویان جهانی و آمریکا قرار داشته است ، افزودند : امروز نیز جریان منحرف داعش و القاعده و همچنین جریانهای به ظاهر اسلامی ولی بیگانه با فقه و شریعت اسلامی ، مورد حمایت آمریکا و اسرائیل هستند .