به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در الجزایر، مصطفی شریف، اندیشمند الجزایری نهادینهکردن گفتوگوی تمدنها برای مقابله با اشکال مختلف افراطگرایی را خواستار شد.
مصطفی شریف که در دهمین دوره سلسله جلسات «دروس محمدیه» در الجزایر سخن میگفت، اظهار کرد: جهل، عامل افراطگرایی است و برخورد بین تمدنها سبب میشود که مردم به مسائل نادرست روی آوردند.
محمد بنبریکه، اندیشمند الجزایری و پژوهشگر تصوف نیز بر ضرورت ترکیب مباحث علمی و تئوریک با مباحث اخلاقی برای رویارویی با افراطگرایی و تعصب تأکید کرد.
بنبریکه اظهار کرد: برای رویارویی با گسترش افراطگرایی و تعصبی که در حال حاضر امت اسلامی را فرا گرفته است، باید مباحث تئوریک و علمی را با مباحث اخلاقی ترکیب و در عمل پیاده کرد.
وی گفت: افراطگرایی به نام دین سه دلیل دارد؛ اول بیسوادی، دوم تأثیرپذیری جوانان از اعتقادات وارده از کشورهای دیگر که مستند نیست و سوم فضای مجازی و رسانهای پر هرج و مرجی که بر خانوادههای الجزایری و زندگی دینی تأثیرگذار بوده است.
بنبریکه تصریح کرد: این مسائل سبب شده است که پدیده افراطگرایی کم کم رشد کرده و زیاد شود و وقایع تأسفباری را در حال حاضر در جهان عربی اسلامی رقم بزند.