به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:
دیدار جمعی از دانشجویان با رهبر معظم انقلاب
جمعی از دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور شنبه شب و در بیست و چهارمین روز از ماه مبارک رمضان با رهبر معظم انقلاب در حسینیه امام خمینی (ره) دیدار کردند.
رهبر انقلاب در این دیدار قشر دانشجو را قشری ممتاز خواندند و تأکید کردند: مهمترین فریضه دانشجویی آرمانخواهی است.
حضرت آیت الله خامنه ای، با رد تفکری که آرمانخواهی را مخالف واقع گرایی می داند خاطرنشان کردند: آرمانگرایی مخالف محافظه کاری است نه واقع گرایی.
ایشان در توضیح بیشتر، محافظه کاری را تسلیم در مقابل هر واقعیتی خواندند و افزودند: آرمانگرایی یعنی استفاده صحیح از واقعیات مثبت و مبارزه با واقعیات منفی در جهت رسیدن به اهداف بزرگ.
رهبر انقلاب، «ایجاد جامعه اسلامی و احیای تفکر اسلام سیاسی» را از مهمترین آرمان ها خواندند و افزودند: آرمان اعتماد به نفس و اعتقاد به «ما می توانیم» نیز در مسیر رشد و تعالی جامعه و کشور، تأثیری تعیین کننده دارد.
مبارزه با نظام سلطه و استکبار، سومین آرمانی بود که ایشان در چارچوب فرائض جامعه دانشجویی، مورد بحث قرار دادند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: علت اصلی دشمنی زورگویان جهانی با ملت ایران، خودداری جمهوری اسلامی از پذیرش نظام مبتنی بر سلطه گر و سلطه پذیر است.
ایشان «عدالت خواهی»، «سبک زندگی اسلامی»، «آزادیخواهی واقعی و نه غربی»، «رشد علمی»، «کار و تلاش و پرهیز از تنبلی» و «اسلامی شدن دانشگاهها» را از دیگر مصادیق آرمانخواهی تشکلهای دانشجویی برشمردند.
رهبر انقلاب اسلامی، سپس به یک دغدغه راهبردی جامعه دانشجویی پاسخ گفتند: «چگونه می توان با آرمانخواهی بر تصمیمات مسئولان کشور تأثیرگذار شد؟»
پاسخ ایشان به این سؤال مهم صریح و مؤکد بود: «آرمانها را تکرار کنید، با جدیت بر سر آنها بایستید تا به گفتمان دانشجویی و سپس گفتمان عمومی تبدیل شوند، آنگاه مسئولان و مراکز دولتی و حکومتی، تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.»
ایشان پرهیز از «سطحی نگری و کار عمقی روی مفاهیم اسلامی» را نخستین الزام تشکلهای دانشجویی برشمردند.
حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه، به نقد برخی شعارها و سخنانی پرداختند که ظاهری اسلامی اما باطنی متفاوت دارد.
ایشان به عنوان یک مصداق افزودند: اصطلاح اسلام رحمانی که این روزها رایج شده است از ترکیب دو کلمه زیبا بوجود آمده اما معنای واقعی آن چیست؟ آیا منظور این است که برخلاف قرآن که انسانها را به مؤمن، کافر، دشمن و دوست تقسیم می کند باید با همه انسانها، صرفاً با رحمت برخورد کرد؟ و با کسانی که با اسلام و ملت ایران دشمنی می کنند، بر خلاف فرمان پروردگار با محبت، مودّت و مَعدِلَت رفتار کرد؟
ایشان، اینگونه حرفهای بدون تأمل و سطحی را کاری غلط و گمراه کننده خواندند و افزودند: آیا اصطلاح اسلام رحمانی، نشأت گرفته از لیبرالیزم غربی است؟ اگر اینگونه باشد این اصطلاح، نه اسلامی است و نه حتی رحمانی و عاطفی، چرا که زیربنای لیبرالیزم یعنی تفکر اومانیستی براساس نفی پروردگار و معنویت شکل گرفته و بر پایه منافع گروههای قدرتمند، استوار است.
رهبر انقلاب سپس به یکی دیگر از الزامات اثرگذاری تشکلهای دانشجویی یعنی «افزایش قدرت جاذبه» پرداختند.
ایشان با رد کامل افزایش جذابیت در محیط های دانشجویی از راههای غلطی همچون اردوهای مختلط و کنسرتهای موسیقی تأکید کردند: کسانی که دختران و پسران دانشجوی مردم را تحت عنوان ایجاد جاذبه، بصورت مختلط در پوشش اردوهای دانشجویی به اروپا می برند قطعاً به محیطهای دانشجویی و حتی نسل آینده خیانت می کنند.
رهبر انقلاب در تبیین راههای صحیح افزایش قدرت جذب تشکلهای دانشجویی، به ارائه حرفهای نو و تازه دینی، سیاسی و اجتماعی اشاره کردند و افزودند: مطالعه عمیق قرآن و نهج البلاغه، امکان طرح سخنان نو و جذاب را فراهم می آورد.
حضرت آیت الله خامنه ای سپس در تبیین سومین الزام افزایش جذابیت گروههای دانشجویی، «اقناع فکری و پرهیز از زور و تحمیل» را مورد تأکید قرار دادند.
ایشان خاطرنشان کردند: تفکر دینی را جز با اقناع نمی شود منتقل کرد البته ممکن است تحت تأثیر احساسات و هیجانات، برخی حرفها بدون اقناع فکری، پذیرفته شود اما این پذیرش چون اقناعی نیست، ماندگار نخواهد بود.
رهبر انقلاب «فهم واقعیات کشور» را از دیگر الزامات افزایش تأثیرگذاری جریانهای دانشجویی برشمردند.
ایشان افزودند: توقع از مسئولان برای کار و تلاش بیشتر، توقع درستی است اما باید واقعیات مثبت را نیز مشاهده کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای، پررنگتر شدن آرمانها و ناکام ماندن تلاش بعضی مجموعه ها برای به حاشیه راندن و حذف آرمانهای امام خمینی را از جمله واقعیات قابل توجه کشور دانستند.
ایشان یادآوری کردند پس از رحلت امام بزرگوار، عده ای بر اثر یک اشتباه، اهداف پنهان خود را برای کنار گذاشتن آرمانهای بزرگ امام علنی کردند که البته الان چون پخته تر شده اند دیگر به صراحت از این هدف حرف نمی زنند، اما عمل می کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای «حضور و نفوذ شگفت آور و معنوی ایران» در منطقه را از دیگر واقعیاتی برشمردند که تشکلهای دانشجویی باید مورد توجه قرار دهند.
ایشان افزودند: با خبریم که امریکاییها و مرتجعان منطقه در نشستهای پنهان خود، برای یکدیگر از نفوذ ایران در منطقه درد دل می کنند اما کاری هم از دستشان بر نمی آید.
رهبر انقلاب با اشاره به بمباران صد روزه یمن و کشتار وحشیانه مردم بیگناه و مظلوم آن کشور افزودند: غربِ لیبرال و مدعی آزادیخواهی در برابر این جنایت سعودیها، لب از لب باز نمی کند و شورای امنیت در یکی از ننگین ترین قطعنامه های خود، بجای بمباران کنندگان، بمباران شوندگان را محکوم می کند.
ایشان، علت اصلی بمباران خانه و کاشانه مردم یمن را غیظ و عصبانیت سعودیها و حامیانشان از نفوذ ایران در منطقه برشمردند و افزودند: بر خلاف ادعاها، نفوذ ایران اسلامی در منطقه، موهبتی خدادادی است، نه فیزیکی و متکی بر سلاح، و ما همچون شهید بهشتی به دشمنان این ملت می گوییم از این عصبانیت و غیظ بمیرید.
ضیافت افطاری هنرمندان با رئیس جمهور
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی شنبه شب در ضیافت افطار با اصحاب فرهنگ و هنر با تأکید بر اینکه هنر، انجام زیباترین و مؤثرترین کار با شیواترین بیان و زبان است، گفت: دولت یازدهم در ۲۲ ماه گذشته بر این اساس وارد مذاکره با دنیا شده است و می توان تعبیر کرد هنرمندانه با قدرت های جهانی بحث و مذاکره کرده تا ثابت کند ملت ایران ملت هنرمندی است که می تواند بزرگترین معضل خود را از نظر تاریخی و سیاسی، با منطق حل کرده و حقوق ملت خود را به کرسی بنشاند.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به مذاکرات ۲۲ ماه اخیر با قدرت های جهانی گفت: در سیاست خارجی که نحوه نگاه، لبخند، سخن گفتن و ورود و خروج به نشست های خارجی معنادار و تأثیرگذار است، آن گونه هنرمندانه رفتار کردیم که اگر مذاکرات موفق نبود، دنیا بپذیرد که ایران اهل منطق و گفتگو بوده و هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده و به بهترین وجه به ابهامات پاسخ داده و مواضع خود را بیان کرده است و اگر به فضل خدا و دعای مردم پیروز شدیم، دنیا بداند که ملت ایران ملت هنرمندی است که می تواند معضلات خود را با منطق برطرف کند.
وی افزود: ملت ایران ملت هنرمندی است که می تواند معضلات خود را با منطق برطرف کند، هنر؛ انجام زیباترین و مؤثرترین کار با شیواترین بیان و زبان است. در بخش هنر گفتند که ارکستر ملی و سمفونیک نباید باشد و ما گفتیم باید باشد و امروز توانستیم آن را سامان دهیم گفتند که خانه سینما باید تعطیل باشد گفتیم باید باز شود و آن را باز کردیم چه کسی جز اصحاب فرهنگ و صاحبان بیان و قلم که می توانند آثار جاودانه خلق کنند، باید زشتی، دروغ، خیانت ، فساد و توهین به دیگران و ریختن آبروی مردم را نمایش دهند و این رفتارها را باز کنند.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه هنرمندان نقش بسزایی در تعامل با جهان دارند، به تأثیر آثار فرهنگی و هنری منبعث از اسلام، قرآن و بیان اهل بیت(ع) در شبه قاره هند، آسیای میانه، قفقاز و ایران اشاره کرد و گفت: بخش بزرگ بار تعامل با جهان بر دوش هنرمندان است و هنرمندان در سیاست خارجی و حتی همکاری های اقتصادی می توانند نقش بسزایی ایفا کنند.
دکتر روحانی سپس با تأکید بر این که هر چه در جامعه هنر بیشتر باشد و زبان و صدایش بلندتر، افراط و خشونت کمتر می شود، اظهار کرد: باید شرایط خلاقیت هنرمندان را در جامعه مهیا کنیم، تا جامعه ما از خشونت و افراط بپرهیزد.
رییس جمهوری با ابراز تأسف از رواج خشونت در جامعه ای که هزاران سال سابقه فرهنگی دارد و ما به آن سابقه افتخار می کنیم، گفت: هر جا هنر به معنای واقعی کلمه باشد، ادب نیز وجود دارد. هنرمندان باید در اخلاق و استقرار مفاهیم اخلاقی و بوجود آمدن اعتدال و از بین رفتن خشونت در جامعه به دولت کمک کنند.
دکتر روحانی گفت: اخلاق را هنرمندان در جامعه تبیین می کنند و بهتر از هر کس می توانند نشان دهند که چقدر ریا، توهین و اهانت زشت است؛ همان ریایی که متأسفانه امروز در گوشه و کنار جامعه مشاهده می شود و کسانی برای پول، منصب و مقام، ریا، اغراق ،مبالغه و مداحی می کنند.
رئیس جمهوری افزود: چه کسی جز اصحاب فرهنگ و صاحبان بیان و قلم که می توانند آثار جاودانه خلق کنند، باید زشتی، دروغ، خیانت و فساد و توهین به دیگران و ریختن آبروی مردم را نمایش دهند و این رفتارها را باز کنند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه همه به دنبال هنر واقعی و متعهدانه هستند، گفت: هنر متعهدانه با زور، داغ و درفش محقق نمی شود، بلکه هر وقت هنرمند در کنار مردم بوده و خواست و مطالبات آنها را که ناشی از فطرت جامعه است، بیان کرده، هنر متعهدانه محقق شده است چرا که ممکن است فرد یا حزب اشتباه کند، اما هیچگاه خواست یک ملت نادرست نیست و ملت اشتباه نمی کند.
دکتر روحانی ادامه داد: اگر هنرمند خواست ملی را دید و اهداف ملی کشور و نیازها را تبیین کرد، آن وقت به بهترین وجه می تواند به کشورش برای دستیابی به اهدافش کمک کند.
رئیس جمهوری گفت: هنرمندان باید به دولت کمک کنند، قاضی دولت باشند و مسیر دولت را ترسیم کنند نه اینکه قدرت ها و دولت ها آنها را در یک جهت قرار دهند چرا که خلاقیت هنری با زور و فشار امکانپذیر نیست.
دکتر روحانی تصریح کرد: هنر در صورتی تجلی می یابد که فضا، فضای آزاد و اخلاقی باشد همان طور که همه دین ما با هنر توأم است و زیبایی ظاهری و معنوی را می توان در همه آیات قرآن، مناسک دینی نظیر اذان، افطار، مناجات و در همه ماه مبارک رمضان مشاهده کرد.
حمایت 203 نماینده مجلس از ایستادگی تیم مذاکرهکننده
203 نماینده مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کردند: ایستادگی نمایندگان مذاکره کننده ایران اسلامی در برابر زیاده خواهی های مستکبران به رهبری آمریکا مایه مباهات و قابل تقدیر است.
این بیانیه میافزاید: امروز هیچ فرد آگاه و بی غرضی نیست که حسن نیت ایران اسلامی را در حضور صادقانه خود در مذاکرات اذعان نکند و در مقابل پی به اهداف شوم و بهانه جویی های مکرر مستکبران غربی به خصوص شیطان بزرگ آمریکا نبرده باشد.
در این بیانیه اعلام شده است: روزهای گذشته به شفافی نشان داد که سیاست مداران آمریکایی بهانه جو و غیر قابل اعتمادند و به چیزی جز محروم کردن ملت ها به ویژه ملت رشید ایران از همه داشته های خویش راضی نبوده و فراتر از همه مقررات بین المللی، خوی سلطه گری و جنایت کاری خود را در پس وعده های فریب کارانه شان در خدمت اهداف شومشان قرار می دهند.
در این بیانیه تصریح شده است: ایستادگی نمایندگان مذاکره کننده ایران اسلامی در برابر زیاده خواهی های مستکبران به رهبری آمریکا مایه مباهات و قابل تقدیر است و نمایندگان ملت بزرگ ایران از این عزیزان می خواهند تا خطوط قرمز ترسیمی نظام اسلامی و قانون مصوب مجلس شورای اسلامی را میزان و ملاک خویش قرار داده و با هر نتیجه مذاکرات تحمیلی که مخالفتی با این اصول داشته باشد، مخالفت کرده و با اختیار بالای خود و مخالفت هوشمندانه شان در برابر تحمیل گری های سلطه گران پرده از چهره مزورانه آمریکا برکشند.
رد طرح استانی شدن انتخابات مجلس در شورای نگهبان
شورای نگهبان طرح استانی- شهرستانی شدن حوزه های انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی را بعد از بررسی در جلسه این شورا ، مغایر بعضی از ماده ها ، بندها و تبصره های قانون اساسی اعلام کرد.
روایت ظریف وکاخ سفید یک شب مانده به توافق هستهای
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه عصر دوشنبه در پاسخ به سوال های پیاپی خبرنگاران در بالکن هتل کوبورگ گفت که کار امشب تمام نمی شود.
همچنین وی در حساب توئیتری خود نوشت: «اگر توافق هسته ای به دست بیاید، پیروزی دیپلماسی به این معنی خواهد بود که همه در زمانی که می توانستیم بازنده باشیم، برنده بودیم. ساده و واضح: نیاز به چرخش نیست».
کاخ سفید نیز در حساب توییتری خود اعلام کرد: یک تمدید کوتاه مدت خواهیم داشت برای توافق موقت که این توافق هم تازمانی معتبر خواهد بود که توافق نهایی حاصل شود.
همچنین جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه ضمن اذعان بر سازنده بودن مذاکرات و حل عمده مسائل و اختلافات در طول مذاکرات چند هفته اخیر، گفت: ادامه گفتگوها تا زمانی که مذاکرات سازنده و با پیشرفت باشد، ممکن خواهد بود.
پایان موفقیتآمیز مذاکرات 12 ساله/ قرائت بیانیه مشترک ظریف ـ موگرینی
مذاکرات هسته ای ظهر روز سهشنبه با موفقیت پایان یافت و هیئتهای شرکت کننده برای اعلام رسمی تفاهم به محل برگزاری مصاحبه رسمی وزرای خارجه عزیمت کردند.
ظریف و موگرینی در بیانیه مشترک پایانی اعلام کردند: این پایان مذاکرات ماست اما پایان کار مشترک ما نیست. ما همچنان این وظیفه خطیر را مشترکا دنبال می کنیم و از جامعه بین الملل می خواهیم از اجرای این تلاش تاریخی حمایت کند.
در این بیانیه آمده است: امروز یک روز تاریخی است. برای ما افتخار بزرگی است که اعلام کنیم که به یک توافق درمورد موضوع برنامه هسته ای ایران دست یافته ایم.
با شجاعت، اراده سیاسی، احترام متقابل و مدیریت عالی، ما آنچه را که دنیا بدان امید بسته بود به سرانجام رساندیم: یک تعهد مشترک به صلح، تلاش مشترک برای امن تر کردن دنیایمان. امروز همچنین یک روز تاریخی است، بدان جهت که ما در حال ساخت شرایط لازم برای اعتماد و ایجاد فصل جدیدی در روابطمان هستیم.
به یمن تعامل سازنده همه طرف ها، و تعهد و توانایی هیات هایمان، ما با موفقیت مذاکرات را به انجام رسانده و اختلافی را که بیش از 10 سال به درازا کشیده بود، حل و فصل کردیم.
امروز، ما متن نهایی «برنامه جامع اقدام مشترک» را مورد توافق قرار دادیم.
گروه 1+5 و جمهوری اسلامی ایران از این «برنامه جامع اقدام مشترک» تاریخی که ماهیت منحصرا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تضمین کرده و نشانگر تغییر بنیادین در رویکرد آنها نسبت به این موضوع می باشد، استقبال می کنند. آنها انتظار دارند که اجرای کامل این برجام نقشی مثبت در صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی ایفا نماید. ایران مجددا تاکید می نمایدکه تحت هیچ شرایطی در پی سلاح های هسته ای، ساخت یا تحصیل آنها نخواهد بود.
برجام دربرگیرنده برنامهی بلندمدت ایران مشتمل بر محدودیت های توافق شده در مورد برنامه هسته ای ایران بوده، و لغو جامع همه تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد و نیز تحریم های چندجانبه و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته ای ایران، شامل گام هایی برای دسترسی در زمینه های تجارت، فن آوری، تامین مالی و انرژی، را موجب خواهد شد.
برنامه جامع اقدام مشترک، مشتمل بر یک متن اصلی و 5 پیوست فنی در مورد موضوعات هسته ای، تحریم ها، همکاری در زمینه انرژی هسته ای صلح آمیز، تاسیس کمیسیون مشترک، و برنامه اجرایی می باشد. این اسناد با ذکر جزئیات و بسیار دقیق و پیچیده هستند بنابراین نمی توان خلاصه کاملی از آنها در اینجا ارائه کرد.
ما می دانیم که این توافق مورد تدقیق و تامل ژرف قرار خواهد گرفت. اما آنچه که ما امروز اعلام می کنیم تنها یک توافق نیست، بلکه یک توافق خوب است. توافقی خوب برای همه طرف ها و برای کل جامعه بین الملل.
این توافق فرصت های جدیدی را خواهد گشود و گامی است رو به جلو برای پایان دادن به بحرانی که بیش از 10 سال به طول انجامیده است.
گفتوگوی زنده تلویزیونی رئیس جمهور با مردم
دکتر روحانی بعد از ظهر سهشنبه در گفت و گوی زنده رادیو و تلویزیونی با مردم با بیان این که «عیدانه فراوان شد تا باد چنین بادا» گفت: مردم در شب های قدر برای دستیابی به یک توافق خوب دعا کردند و من الان به ملت بزرگوار ایران اعلام می کنم که دعای آنها مستجاب شده است.
وی با بیان این که ما امروز در یک مقطع مهم در تاریخ کشور، انقلابمان و شرایط منطقه قرار داریم، گفت: شرایطی که باید بگوییم دوران 12 ساله گذشته که همراه با توهماتی از سوی قدرت ها و نشر آن توهمات در میان جامعه و افکار عمومی بود کاملا ورق خورده است و صفحه جدیدی آغاز شده است.
رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: این صفحه جدید بر این مبنا آغاز می شود که راه حل معضلات در جهان مسیر کوتاه تر و کم هزینه تر هم دارد.
روحانی توضیح داد: موضوع مهم هسته ای ایران که از یک طرف به یک موضوع سیاسی و بین المللی تبدیل شده بود تا جایی که این موضوع در فصل هفتم منشور سازمان ملل و شورای امنیت با قطعنامه های متعدد تحریم روبه رو شد.
وی یادآور شد: موضوع هسته ای از طرفی به یک موضوع ایران هراسی در جامعه و جهان تبدیل شده بود که ایران در پی ساخت سلاح کشتار جمعی و هسته ای است و از طرف دیگر از نظر علم، فناوری و رشد و توسعه برای کشور ما حایز اهمیت بود.
رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: موضوع هسته ای از لحاظ اجتماعی به یک مساله غرور و عزت ملی تبدیل شده بود و از لحاظ اقتصادی هم با فشارهایی که تحریم کنندگان به وجود آورده بودند، شرایط سختی را در جامعه به وجود آوردند گرچه همانطور که قبلا هم تاکید کردم هیچگاه تحریم موفق نبود اما در عین حال در زندگی مردم تاثیر گذار بود.
روحانی خاطرنشان کرد: خوشحالم که با مذاکرات 23 ماهه جمهوری اسلامی ایران با 6 قدرت جهانی امروز توانسته ایم به نقطه جدیدی دست پیدا کنیم، البته ماه رمضان همواره برای دولت یازدهم ماه خیر و برکت و سرنوشت بوده است.
رییس قوه مجریه اضافه کرد: مردم ایران در انتخابات 92 در این زمینه به صراحت اعلام کردند ما دولتی می خواهیم که دستاوردهای هسته ای را توام با صلح و توام با حرکت توسعه ای کشور روبه جلو و توام با رفاه مردم باشد، مد نظر قرار دهد و همین مسیر و راهی بود که دولت یازدهم انتخاب و آغاز کرد.
روحانی ادامه داد: البته ملت بزرگ ایران همواره ملت ادب، منطق و استدلال بوده است. من از روز اول و در روز مراسم تحلیف گفتم در صورتی غرب می تواند با ما تعامل داشته باشد که مسیر تهدید و تحقیر را کنار بگذارد و مسیر تکریم را آغاز کند.
وی اضافه کرد: آنچه امروز به عنوان توافق در برنامه جامع اقدام مشترک به دست آمد، ریشه آن برمی گردد به تعامل از طرف ایران و تکریم از طرف 1+5، اگر این دو نبود ما دستاوردی نمی داشتیم .
رییس جمهوری افزود: از طرف دیگر آنچه از همه چیز مهمتر بود، ایستادگی، مقاومت، صبر و تحمل مردم شجاع ایران بود که امسال بحمد الله صوم استقامت و مقاومت با افطار فتح و ظفر توام گشت.
روحانی با تاکید بر این که این ایستادگی مردم و مقاومت بود که طرف مقابل را پای میز مذاکره آورد، به چهار هدف ایران از مذاکرات اشاره کرد و گفت: هدف اول آن بود که توانمندی و فناوری هسته ای و حتی فعالیت هسته ای را بتوانیم در داخل ادامه دهیم.
وی اضافه کرد: هدف دوم این بود که تحریم های غلط و ظالمانه ضد انسانی را لغو کنیم و هدف سوم این که کلیه قطعنامه هایی که از دید ما غیر قانونی بود، در شورای امنیت وسازمان ملل لغو کنیم .
رییس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد:هدف چهارم این بود که پرونده هسته ای ایران از فصل هفتم منشور ملل متحد و اساسا از شورای امنیت خارج کنیم.
روحانی با بیان این که در توافق امروز و در برنامه جامع اقدام مشترک هر چهار هدف حاصل شده است، گفت: البته در این 23 ماه برای این که خط قرمزها مراعات شود و بتوانیم به اهدافمان دست یابیم، تلاش فوق العادهای از طرف دیپلمات های ایرانی، حقوقدانان ایرانی، اقتصاددانان ایرانی و همچنین دانشمندان هسته ای کشور ادامه پیدا کرد.
رییس جمهوری اضافه کرد: امروز به ملت شریف ایران اعلام می کنم که طبق این توافق، در روز اجرای توافق تمامی تحریم ها حتی تحریم های تسلیحاتی، موشکی و اشاعه ای هم به صورتی که در قطعنامه بوده لغو خواهد شد. تمام تحریم های مالی، بانکی، بیمه ، حمل و نقل، پتروشیمی، فلزات گرانبها و تمام تحریم های اقتصادی به طور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق.
روحانی افزود: حتی تحریم های تسلیحاتی هم کنار گذاشته می شود. برای پنج سال نوعی محدودیت و پس از آن لغو خواهد شد. در زمینه اشاعه ای هم کالاهای دو منظوره در کمیته ای مورد بررسی قرار خواهد گرفت .
وی یادآور شد: نسبت به لغو قطعنامه های سازمان ملل می گفتند قطعنامه ای که شما اجرا نکرده اید، چگونه لغو کنیم؟ لااقل این قطعنامه ها را برای 6 ماه اجرا کنیم تا بعد زمان لغو آن فرا برسد. طبق توافق امروز در روزهای آینده که این توافق در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب خواهد رسید، تمام 6 قطعنامه قبلی لغو خواهد شد.
رییس جمهوری ادامه داد: همچنین در زمینه این که پرونده ایران به طور کامل از شورای امنیت برای همیشه خارج شود، می گفتند باید آژانس گزارش دهد و اول 20 سال و بعد 15 سال، امروز بدون در نظر گرفتن آژانس بعد از اجرای توافق 10 سال بعد به طور کامل پرونده در شورای امنیت نخواهد بود.
روحانی ادامه داد: البته این توافق مراحلی دارد، امروز مرحله اول بود، یعنی همه هفت کشور در متن توافق و بر ضمائم پنج گانه اتفاق کردند و قبول کردند مرحله بعد که در روزهای آینده خواهد بود.
وی تصریح کرد: متن این توافق و همچنین متنی که برای شورای امنیت سازمان ملل تهیه شده باید در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب برسد.
رییس جمهوری اضافه کرد: ذیل ماده 25 و نه در فصل هفت و در مواردی که لغو قطع نامه های قبلی است، طبق ماده 41 پس از آن مراحلی که در کشورهای مختلف است، باید این مراحل ادامه یابد و پس از پایان مراحل در روزی که نامش روز توافق است، در واقع امروز روز بیانیه مشترک بود، چند روز بعد زمانی که سازمان ملل تصویب می کند روز نهایی شدن می شود، بعد از حدود بیش از دو ماه به روزی می رسیم که روز توافق است.
روحانی گفت: روز توافق، روزی است که اتحادیه اروپا و آمریکا لغو همه تحریم ها را به صراحت اعلام می کند و تصمیم خود را ابراز می دارد و از آن زمان است که تازه اقدامات ایران آغاز می شود.
رییس جمهوری افزود: اقدامات ایران با اقدامات اجرایی آن ها برای لغو تحریم ها همراه خواهد بود، آن هم زمانی به طول خواهد انجامید، ممکن است بیش از دو ماه آن زمان هم به طول انجامد؛ آن روز می شود، روز اجرای توافق. یعنی چند ماه دیگر روز اجرای کامل توافق خواهد بود گرچه این مراحل را پیش رو داریم و امروز یک مرحله است اما این مهم ترین روز در طول 12 سال گذشته است.
رییس جمهوری ادامه داد: امروز یک پایان است و یک آغاز، پایانی برای ظلم ها و اتهام های غلط و نا به جا نسبت به ملت بزرگ ایران و آغازی برای روند جدید در شروع همکاری های جدید در جهان.
روحانی همچنین گفت: امروز تنها مردم شیراز، اصفهان، تبریز، خراسان، اهواز، کرمان، تهران و دیگر شهرهای ایران به خاطر این که مشاهده می کنند زنجیرهای تحریم در حال گسسته شدن هست، خوشحال نیستند، بلکه مردم غزه و کرانه باختری، رود اردن و مردم قدس و مردم لبنان هم خوشحال هستند به دلیل این که رژیم غاصب صهیونیستی تلاش های واهی که در طول این 23 ماه انجام داد به شکست منتهی شد.
وی همچنین گفت: من در اینجا اعلام می کنم اگر کسی بخواهد نقد کند، نقد دلسوازانه آزاد است اما من اجازه نمی دهم که امید مردم برای آینده درخشان کشور و رونق اقتصادی و امید مردم برای صلح و امنیت در کشور و منطقه، با دروغی و اتهامی و سخن ناروایی به امید و اعتماد مردم صدمه ببیند.
رییس شورای عالی امنیت ملی افزود: امروز روز پایان نیست، امروز روز آغاز برای حرکتی نو است، آغاز برای نشاطی نو ، آغاز برای امیدی نو و آینده ای بهتر برای جوانان و آغاز برای حرکتی سریع تر برای رشد و توسعه کشور عزیزمان ایران است.
روحانی خطاب به ملت های منطقه و کشورهای همسایه اظهارداشت: مبادا فریب تبلیغات رژیم صهیونیستی و بدخواهان این ملت را بخورید، ایران و قدرت ایران همواره قدرت شماست و ما امنیت منطقه را امنیت خودمان می دانیم، ما ثبات کشورهای منطقه را ثبات خودمان می دانیم.
دیدار رئیس جمهور و هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب
رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت تدبیر و امید سهشنبه مهمان ضیافت افطاری رهبر معظم انقلاب بودند.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به سخنان رئیس جمهور در ابتدای این دیدار درباره نتایج مذاکرات هستهای، از زحمات و مجاهدات صادقانه و مجدانه تیم هسته ای قدردانی و تشکر کردند.
رهبر انقلاب در بیان وظایف مسئولان در فرمان امیرمؤمنان به مالک اشتر، افزودند: «گرفتن مالیات و حقوقی که مردم نسبت به دولت دارند»، دفاع از مردم و سرزمینشان، سوق دادن جامعه به صلاح و رستگاری و آبادانی و سازندگی کشور، 4 مأموریت اصلی است که مولای متقیان در نامه به مالک، بر دوش حاکمان می گذارند.
حضرت آیت الله خامنه ای، «توصیه حاکمان اسلامی به تقوای الهی در هر شرایط و موقعیت»، «جدیت کامل در انجام دادن فرائض و سنن و مستحبات»، «نصرت پروردگار در قلب و در زبان و در عمل»، «و مهار کردن نفس در مقابل همه شهوات» را از فرامین مهمی برشمردند که مولای متقیان در زمینه خودسازی به مالک اشتر نگاشته اند.
قضاوت منصفانه درباره مسئولان قبلی از دیگر نکاتی بود که رهبر انقلاب با استناد به فرازهایی از فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر مورد تأکید قرار دادند.
ایشان عمل صالح را بهترین ذخیره دوران مسئولیت هر فرد برشمردند و افزودند: مردم در «قضاوتهایِ با فکر و تأمل و جمع بندی شده»، اشتباه نمی کنند بنابراین از اینگونه قضاوتهایِ مردم می توان فهمید که کدام مسئول صالح است و کدام نه.
«مراقبت حریصانه و بخیلانه از نفس برای جلوگیری از انحراف و ضایع شدن آن»، و «ترجیح دادن تکلیف الهی به هر چیز دیگر»، دو توصیه دیگری بود که رهبر انقلاب هنگام بازخوانی فرمان حکومتی امیرمؤمنان، بیان کردند و افزودند: امام راحل عظیم الشأن، مظهر عمل به این توصیه های الهی بود.
حضرت آیت الله خامنه ای، «دوست داشتن مردم از صمیم قلب» و «محبت و مدارا با آنان» را از دیگر فرامین آن امام همام به مالک خواندند و افزودند: به دستور امیرمؤمنان، باید از لغزشها و خطاهای مردم گذشت کرد البته به جز مواردی که حدود الهی زیر پا گذاشته می شود و یا پای محاربه با اسلام و حکومت اسلامی در میان است.
ایشان در پایان فرمان حضرت علی بن ابیطالب (ع) به مالک را از ذخائر فوق العاده فرهنگی خواندند و با قدرشناسی از زحمات اعضای دولت، برای آنان آرزوی توفیق کردند.
ورود تیم مذاکرهکننده هستهای به کشور
تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان به سرپرستی دکتر محمد جواد ظریف صبح چهارشنبه وارد تهران شد و در پاویون جمهوری فرودگاه مهرآباد مورد استقبال قرار گرفت.
مذاکره کنندگان کشورمان ابتدا به مشهد مقدس رفته و پس از زیارت بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) صبح چهارشنبه مشهد را به مقصد پایتخت ترک کردند.
آیتالله موحدی کرمانی؛ خطیب جمعه این هفته تهران
نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت آیتالله موحدی کرمانی در دانشگاه تهران اقامه میشود.
همچنین حجتالاسلام و المسلمین مصباحی مقدم و سیامک ره پیک سخنرانان پیش از خطبهها خواهند بود.