صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۴۹۳۱۶
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۷
رئیس جمهور:

گروه سیاسی: رئیس جمهور با اشاره به نقش مسجد در عرصه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی گفت: جان و روح مسجد باید قرآن و اهل بیت(ع) و منافع و مصالح کشور و دنیای اسلام باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور صبح امروز پنج شنبه 29 مرداد ماه، در سیزدهمین اجلاس روز جهانی مسجد با گرامیداشت این روز و یاد آوری خاطره تلخ به آتش کشیدن قبله گاه اول مسلمین چهل و شش سال پیش گفت: این حادثه بدان معنا بود که رژیم متجاوز و اشغالگر صهیونیست به هیچ یک از اصول اجتماعی و انسانی تعهدی ندارد و نه تنها بر مردم، کودکان و زنان رحم نمی‌کند و به کشتار و تجاوز دست می‌زند بلکه حتی به معبد، عبادتگاه و قبله اول مسلمین و سرزمینی که مورد احترام ادیان آسمانی است نیز وقعی نمی‌نهد.
وی افزود: از سوی دیگر این حادثه نشانگر ماهیت این رژیم غاصب و متجاوز و تروریست است و از سوی دیگر علامتی برای بیداری و هوشیاری ما برای حفظ هویت دینی و اسلامیمان و مراکزی که به عنوان مراکز اخلاق، تعلیم و تربیت و ترویج احکام آسمانی در میان ماست مورد توجه قرار گیرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه مسجد برای ما مرکز بسیار مهّمی است اظهار کرد: از دیرباز معماری مسجد به گونه‌ای بود که نشان می‌داد مسجد محور اصلی در جامعه است و خواهد بود و اصل مسجد ساخته شده تا در کنار آن مدارس علمیه تشکیل شود و در کنار مساجد علمیه بازارها ساخته شود تا در کنار آنها مرکز حکومتی استقرار یابد.
وی خاطر نشان کرد: سیاست، اقتصاد، علم و مسائل اجتماعی همواره در سایه مسجد و در کنار مسجد بوده است البته اساس مسجد مرکز عبادت است و محلی برای خداوند، معنویت، اخلاق، تعلیم و تربیت است.
روحانی ادامه داد: نمی‌خواهیم بگوییم در دنیای امروز مسجد جای مدرسه‌، دانشگاه و مراکز ورزشی و یا سایر مراکز فرهنگی را بگیرد اما مسجد مرکزیت خاصی برای جمع مؤمنان و صالحان و تربیت اسلامی و اخلاق اسلامی و آمادگی جامعه برای ایستادگی و مقاومت و شور نشاط و معنویت و وحدت و جهاد و فداکاری است.
وی تصریح کرد: اگر مسجدی دیدید که بویی از وحدت از آن به مشام نمی‌رسد و یا بر عکس بوی تفرقه به مشام می‌رسد شبیه مسجد ضراری خواهد بود که تفریق میان مومنان بود.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: امروز متاسفانه در گوشه و کنار دنیا مساجدی هستند که خطیبش از تفرقه میان مسلمان سخن می‌گوید و مذهب پر افتخار شیعیان را کفر معرفی می‌کند؛ هنوز در گوشه و کنار دنیا مساجدی هستند که خطبه‌ها و منابرشان برای تفرقه میان فرق اسلامی و پیروان اهل بیت(ع) شیعه و اهل سنت به کار می‌رود.
وی ادامه داد: متأسفانه هنوز مساجدی داریم که افرادی از آن پرورش می‌یابند که در نهایت در میان جامعه به خشونت و افراط و کشتار مردم افتخار می‌کنند و به دروغ آن را راه جهاد اسلامی لقب می‌دهند.
وی با بیان اینکه مسجد واقعی مسجد علم، تعلیم و تربیت و مرکزی برای رحمت، برادری و وحدت است گفت: از مسجد مقاومت و ایستادگی بر می‌خیزد نه ظلم‌، تجاوز، خشونت و تفرقه.
رئیس جمهور تاکید کرد: مسجد مرکز سیاست اسلامی نیز هست همانطور که در نهضت و انقلاب اسلامی مساجد پیشتاز بوده‌اند.
وی با اشاره به سخنرانیهای مهّم امام خمینی(ره) در مساجد گفت: اولین سخنرانی مهّم امام(ره) در نهضت اسلامی در آخرین روز از اسفند ماه 41، صورت گرفت که در مسجد اعظم بود. همچنین سخنرانی مهّم ایشان در سال 42 در مدرسه فیضیه صورت گرفت.
وی با بیان اینکه مساجد مرکز و موتور حرکت برای کاروان عظیم نهضت اسلامی تا رسیدن به پیروزی است گفت: مسجد جای سیاست است اما جای حزب نیست؛ باید مسائل مهّم سیاسی جامعه و اجتماع در مساجد بیان شود مسائل مختلفی که در منطقه و مشکلاتی که در جهان اسلام و خطراتی که از سوی استکبار وجود دارد باید در مساجد مطرح شود. اما اینکه یک مسجد تبدیل شود به مرکزی برای تبلیغ یک حزب از آن وحدت و اتحاد در نمی‌آید و نتیجه‌اش تفریق میان مومنان خواهد بود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مسجد فرای حزب و تشکیل سیاسی است گفت: مسجد خانه حزب، خانه جناح نیست بلکه خانه همه مردم است.
وی با تاکید بر اینکه جان و روح مسجد باید قرآن و اهل بیت(ع) و منافع و مصالح کشور و دنیای اسلام و مرکز اتحاد باشد گفت: مسجد نباید رنگ و بوی حزب، جناح و تشکل خاصی به خود بگیرد.
وی ادامه داد: شاخص‌ مسجد این است که تا چه حد توانسته افرادی را که با مسجد و معارف اسلامی فاصله گرفته‌اند را جذب کند بنابراین معیار مسجد اینهاست نه امکانات مسجد.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به توفیقات دولت در عرصه هسته‌ای اشاره کرد و گفت: در سایه مساجد و حرکت علما و رهبری مقام معظم رهبری و حمایت مراجع و حوزه‌ها دولت یازدهم در طول دو سال گذشته قدم بسیار مهّمی را در زمینه مسائل مهّم نظام برداشته است.
وی افزود: مسئله هسته‌ای یک موضوع ساده‌ای نبود مسئله‌ای که از 12 سال پیش با این معظل و مشکل مواجه شدیم که از طرف دشمنان این مرز و بوم به بهانه‌های واهی شروع شد.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: برای اینکه بتوانیم این معضل را از طریق مذاکره و با کمترین هزینه برطرف کنیم اول لازم بود مقدمات آن را فراهم کنیم.
وی ادامه داد: اولین قدم این بود که افکار عمومی دنیا را برای این مسئله آماده کنیم در همین راستا در مهرماه سال 92 که بنده به نمایندگی از ملت ایران در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کردم پیشنهاد دادم که باید جهان ما عاری از افراط و خشونت باشد و خواستم که این نظریه و هدف مهّم در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب برسد.
وی اظهار کرد: برای برخی کشورها خیلی سخت بود که این پیشنهاد از سوی ایران مطرح شود اما ظرف چند ماه بعد با تلاش دیپلماسی فعال کشور این طرح در مجمع عمومی به اتفاق آرا به تصویب کشورهای جهان رسید و مقدمه‌ای شد برای اینکه نشان دهد ایران کشور صلح است و کشور تجاوز، صلاح کشتار جمعی نیست.
روحانی ایجاد ثبات اقتصادی در کشور را گام دوم دولت عنوان کرد و گفت: در گام بعدی لازم بود که کشور از نظر اقتصادی آرامش لازم را بدست بیاورد. چرا که کشوری می‌تواند پای میز مذاکره بنشیند که توانسته باشد در شرایط کنونی به ثبات اقتصادی دست یابد و آرامش را در بازار به وجود بیاورد که در ماه‌های اولیه این آرامش به وجود آمد.
وی با بیان اینکه کشوری می‌تواند پای میز مذاکره بنشیند که بسیاری از کشورها حامی او باشند گفت: در مراسم تحلیف 50 هیئت خارجی شرکت کردند که این مسئله علامت خوبی در دنیا بود و نشان می‌داد ایران تنها نیست و آنها که تصور می‌کنند ایران منزوی شده در اشتباه هستند.
رئیس جمهور انتخاب تیم مذاکره کننده مناسب را از دیگر مقدمات رفع معضلات عنوان کرد و گفت: تیمی می‌خواستیم که قدرت لازم را داشته باشد تا در برابر قدرت بنشیند و از لحاظ علمی، سیاسی، حقوقی و فنی قادر به مذاکره باشد. 
وی تصریح کرد: تیمی مورد نظر قرار گرفت که هم بنده از گذشته آنها را می‌شناختم و هم مورد حمایت رهبری بودند.
روحانی همچنین اظهار کرد: مسائل مهّم کشور بدون وحدت، یکپارچگی و برادری به نتیجه نمی‌رسد؛ ما جایی پیروز می‌شویم که متحّد و یکپارچه باشیم و دست به دست هم بدهیم که امروز با وحدت و یکپارچگی در برابر دشمن ایستاده‌ایم و همه مقدمات نیز فراهم شده است.
وی در مورد سرمایه‌های اصلی جمهوری اسلامی برای رفع معضلات گفت: مقاومت و ایستادگی ملت در طول ده سال گذشته سرمایه اصلی ماست ملّتی که در این مدت نترسید و فشار تحریم او را خم نکرد.
رئیس جمهور افزود: با عنایت حق و یکپارچگی ملت و ایستادگی و مقاومت مردم و هدایت رهبری و حضور همه‌ای قوا در کنار یکدیگر امروز گام بسیار مهّم و بلندی را برداشتیم.
وی خاطر نشان کرد: چه کسی فکر می‌کرد شورای امنیت که تاکنون شش قطعنامه را علیه ملّت ایران تثبیت کرده بنشیند و آنها را لغو کند و فعالیت هسته‌ای ایران را به رسمیت بشناسد و حمایت دیگر کشورها را برای توسعه فناوری هسته‌ای ایران بخواهد؛ چه کسی فکر می‌کرد شورای امنیت تحریم‌ها را کنار بگذارد؟
رئیس جمهور تاکید کرد: این مسائل نشانگر آن است که اگر همه دست به دست هم بدهیم و از تدبیر استفاده کنیم و به آینده امید داشته باشیم می‌توانیم پیروز شویم.