صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۵۰۳۵۴
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۹
نویسنده تونسی:

شعب خارجی: رضا احمودی با بیان این که علما باید بدون بازگشت به گذشته‌های اختلاف‌برانگیز نگاهی رو به جلو داشته باشند، گفت: جامعه اسلامی برای تعالی، راهی جز گفت‌و‌گو و وحدت ندارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در تونس، رضا احمودی، نویسنده تونسی 30 مرداد‌ماه با حضور در رایزنی فرهنگی ایران در تونس با صادق رمضانی گل افزانی، رایزن فرهنگی دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
احمودی با تبریک پیروزی هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، از آن به عنوان غلبه گفتمان عقلانی نام برد و اظهار کرد: جامعه اسلامی و بشری برای تعالی خود راهی جز گفتگو و وحدت ندارد.
نویسنده تونسی داعش را محصول مشترک و تربیت‌‌شده صهیونیسم و القاعده خواند و با اظهار تأسف از حمایت بعضی از علمای جهان اسلام از آنان، عقلانیت در اجتهاد را، راه حل رهایی از این نگرش‌های انتقام‌جویانه دانست.
وی گفت: با مجموعه مطالعاتی که به صورت تخصصی در حوزه اسلام و جوامع اسلامی داشته‌ام، بر این اعتقادم که خردمندان به‌ویژه عالمان و صاحبان فتوا باید بدون بازگشت به گذشته‌های اختلاف‌برانگیز نگاهی رو به جلو داشته و برای نسل‌های آینده بر مبنای حب، اخوت و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز برنامه‌ریزی کنند و در برابر توطئه‌های صهیونیستی که کیان اسلام را هدف قرار داده است، ید واحده باشند.
اندیشمند تونسی با تمجید از فعالیت‌های رایزنی فرهنگی ایران در تونس، این فعالیت‌ها را وحدت‌بخش، امیدآفرین و زمینه‌ساز تعمیق روابط میان دو ملت متمدن تونس و ایران ارزیابی کرد.

راه‌اندازی مرکز «مطالعات وساطت و صلح» در تونس

وی تصریح کرد: با کمک جمعی از نخبگان دلسوز و با سرمایه‌های شخصی و استعانت از عالمان دینی میانه‌رو، برای رویارویی حکیمانه با جریان‌های تکفیری و خشونت‌های مذهبی، مرکز «مطالعات وساطت و صلح» را راه‌اندازی خواهیم کرد.
رضا احمودی یادآور شد: این مرکز با این هدف راه‌اندازی می‌شود که بدون وقفه تشکل‌هایی ساماندهی شود که بتوانند با انجام دیدارها و گفت‌و‌گوهای سازنده با گروه‌های مختلف، راه‌های شعله ورتر شدن آتش فتنه‌های مذهبی را سد کند و با تأسی از قرآن کریم و سنت و سیره پیامبراعظم(ص) و پرهیز از اختلافات شیعی و سنی ساخته و پرورده دشمنان اسلام، زمینه بازگشت جوامع اسلامی به وحدت حقیقی برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های بالای اقتصادی، علمی، دینی، فرهنگی وتمدنی موجود در سرزمین‌های خود را در جریانی تعاملی و برادرانه فراهم کند.
صادق رمضانی گل‌افزانی نیز در این دیدار با استقبال از طرح راه‌اندازی این مرکز، آن را یکی از ضرورت‌های عصر حاضر خواند و گفت: سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران همواره بر مبنای وحدت اسلامی و پرهیز از خشنونت وافراط‌گرایی بوده و برگزاری سالانه همایش بین‌المللی وحدت اسلامی در سالروز میلاد پیامبر اعظم(ص) و امام جعفر صادق(ع) در تهران با حضور جمع زیادی از علمای جهان اسلام، گواه صادقی بر این تلاش مبتنی بر حکمت است.
رایزن فرهنگی کشورمان در پایان تعامل میان علما و نخبگان تونسی و ایرانی را بسیار خوب، مفید و مؤثر ارزیابی کرد و هرگونه همکاری برای ایجاد وحدت و پرهیز از فتنه‌های مذهبی را به مصلحت امت اسلامی دانست.