صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۵۳۵۳۳
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۴
در قالب کتاب؛

شعب خارجی: یواکیم مبارک، کشیش لبنانی در کتاب «درباره لبنان و فلسطین و گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت» تاریخ روابط مسحیت با اسلام را مورد مطالعه و بررسی قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه غرب آسیا، کتاب «حول لبنان و فلسطین والحوار الاسلامی ـ المسیحی: درباره لبنان و فلسطین و گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت» اثر یواکیم مبارک، کشیش لبنانی و استاد اسلام‌شناسی دانشگاه‌های فرانسه در ۱۹۹ صفحه، در سال 2014 میلادی توسط انتشارات فارابی در بیروت چاپ و منتشر شده است.

نویسنده کتاب تلاش کرده است تا تاریخ روابط مسیحیت با اسلام از زمان ظهور اسلام و البته با محوریت مسیحیت در لبنان و پس از آن فلسطین را به‌‌طور مختصر مورد مطالعه و بررسی قرار دهد و سپس به بیان فصل مشترک میان این دو دین آسمانی در لبنان بدون هرگونه تعصب و جانب‌داری بپردازد.

یواکیم مبارک با اشاره به تاریخچه مختصری از وضعیت مسیحیان مارونی‌ لبنان در دوران خلافت اسلامی به شرح جایگاه آنان و وظایفی که در آن زمان بر عهده آنها بوده پرداخته و سپس با اشاره به حضور استعمار فرانسه در این کشور، مسئله قتل عام مسلمانان را مورد بررسی قرار می‌دهد.

نویسنده در این کتاب با معرفی ظهور اسلام شیعی، رشد اسلام سنی را گوشزد کرده و به وجود اختلافات میان مسیحیت و اسلام و چگونگی حل این اختلافات و نقش تاریخی مارونی‌ها در ایجاد ثبات در لبنان اشاره می‌کند.

یواکیم مبارک همچنین در این کتاب به بررسی وضعیت مسیحیان فلسطین به‌ویژه پس از اشغال بیت‌المقدس توسط صهیونیست‌ها می‌پردازد و در پایان برخی از آیات قرآن کریم را که از حضرت ابراهیم، موسی و عیسی(علیهم السلام) یاد می‌کنند، به‌عنوان شاهد وجه مشترک عرضه کرده است.

کتاب «درباره لبنان و فلسطین و گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت» در یک مقدمه و دیباچه و سه بخش تنظیم شده است؛ نویسنده در دیباچه کتاب راز اتحاد میان روحانی‌های مسیحی و مسلمان را شرح داده و در مقدمه به تلاش‌های سه‌گانه در لبنان برای بازگرداندن مرکزیت کلیسای انطاکیه و نیز لبنان به‌عنوان محور جمع‌کننده مسیحیان خاورمیانه اشاره می‌کند.

استاد اسلام‌شناسی دانشگاه‌های فرانسه در بخش نخست کتاب به بررسی مسائل مسیحیان لبنان در طول تاریخ پرداخته و در بخش دوم وضعیت مسلمانان و مسیحیان فلسطین را قبل و بعد از اشغال بیت‌المقدس توسط یهودی‌های صهیونیست شرح می‌دهد و در نهایت در بخش سوم نگاهی تأمل‌ برانگیز به وضعیت مسیحیت و اسلام در لبنان می‌اندازد.