صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۵۶۰۶۷
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۱
تحلیلگر سیاسی لبنان در گفت‌وگو با ایکنا:

گروه بین‌الملل: طلال عتریسی تصریح کرد: جریان‌های تکفیری و تروریستی منطقه مجری سیاست‌های کشورهای استکباری برای تجزیه و تقسیم جهان اسلام هستند.


«طلال عتریسی»، تحلیلگر سیاسی لبنان، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه لبنان و رئیس سابق مرکز مطالعات استراتژیک این کشور، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با بیان این مطلب گفت: وحدت امت اسلام برای مقابله با توطئه تجزیه کشورهای اسلامی بسیار مهم و حائز اهمیت است.

وی در ادامه درباره اهمیت وحدت جهان اسلام برای مقابله با تهدیدهای معاصر از جمله خطر تکفیری‌ها گفت: جهان اسلام و به طور ویژه کشورهای عربی در حال حاضر در معرض تهدید تجزیه و تقسیم شدن هستند.

این تحلیلگر سیاسی لبنان اظهار داشت: تجزیه کشورهای منطقه بخشی از طرح کشورهای بزرگ و استکباری برای منطقه است که با ابزارهای مختلف از جمله تکفیری‌ها در صدد تحقق بخشیدن به آن هستند.

طلال عتریسی تصریح کرد: تکفیری‌ها در صدد تأسیس خلافت اسلامی هستند و این به معنی تأسیس یک کشور جدید در درون کشورهای منطقه است، همان‌طور که کشورهای استکباری نیز به دنبال تأسیس کشورهایی برای اقلیت‌های قومی، نژادی و دینی در منطقه هستند.

وی گفت: خطر تجزیه یک تهدید واقعی است که اکنون از سوی برخی کشورهای غربی، حمایت سیاسی، رسانه‌ای و تسلیحاتی می‌شود.

نیازمند وحدت فراتر از شعار هستیم

طلال عتریسی با اشاره به وحدت اسلامی به عنوان پاسخی به این تهدیدها تأکید کرد: ما به وحدت فراتر از یک شعار نیاز داریم، البته وحدت اسلامی می‌تواند شعار مثبت و درستی برای همه زمان‌ها باشد، اما امروز اهمیت زیادی پیدا کرده است و باید عملی بشود.

این کارشناس امور ایران و منطقه در ادامه بیان کرد: وضعیت کنونی جهان اسلام نیازمند همکاری تمام طرف‌های مهم در این مسئله است تا طرح تجزیه که جریان‌های تکفیری و کشورهای بزرگ مانند آمریکا درصدد آن هستند، خنثی شود.

سخن گفتن از اختلافات شیعه و سنی به توطئه تجزیه کمک می‌کند

وی در ادامه اظهار داشت: سخن گفتن از اختلافات شیعه و سنی در چنین شرایطی به توطئه تجزیه کشورهای اسلامی کمک می‌کند و به وحدت مسلمان ضرر می‌زند و باید به وسیله رسانه که امروزه تأثیر آن انکارناپذیر است در مقابل توطئه‌ها ایستاد.

طلال عتریسی تصریح کرد: خطر تجزیه همه کشورهای منطقه را تهدید می‌کند و اگر چنین چیزی اتفاق کشورهای منطقه را تا ده‌ها سال آینده وارد جنگ و درگیری خواهد ساخت.

استاد جامعه‌شناسی دانشگاه لبنان درباره چگونگی تصحیح تصور غربی‌ها از اسلام گفت: جریان تکفیری زشت‌ترین چهره ممکن از اسلام را به نمایش گذاشت به طوری که حتی غربی‌ها در طول سالیان دراز جرأت عرضه چنین تصوری از اسلام را نداشتند.

ضرورت بهره‌گیری از رسانه‌ها برای تبیین چهره حقیقی اسلام

وی در ادامه با اشاره به اینکه این چهره‌پردازی‌های منفی از اسلام با ابزار رسانه‌ها منتشر می‌شود، افزود: برای مقابله با چنین چهره‌سازی‌هایی باید همان ابزارها را به کار گرفت و با فعالیت رسانه‌ای باید تفاوت بین واقعیت مسلمانان و آنچه از اسلام به نمایش گذاشته می‌شود را آشکار ساخت.

طلال عتریسی با تاکید بر ضرورت اعلام عدم ارتباط این جریان‌های تکفیری با اسلام حقیقی اظهار داشت: ملت‌های جهان توانایی تفاوت قائل شدن بین اسلام واقعی و جریان‌های خشونت‌طلب را دارند، اما این اقدام تنها در سایه فعالیت رسانه‌ای امکان پذیر است.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به توافق هسته‌ای ایران و کشورهای ۱+۵ اشاره کرد و گفت: این توافق بدون شک تأثیر منفی بر روابط ببین ایران و محور مقاومت نخواهد داشت.

توافق هسته‌ای تأثیر منفی بر حمایت ایران از مقاومت ندارد

طلال عتریسی گفت: بدون شک توافق هسته‌ای بین ایران و کشورهای  بر حمایت و پشتیبانی ایران از محور مقاومت تأثیر منفی نخواهد داشت بلکه احتمال می‌رود که این حمایت‌ها را دوچندان کند.

وی افزود: موضع حمایت از مقاومت و عدم به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی، اصولی هستند که جمهوری اسلامی ایران با آنها شناخته شده است و بخشی از اصول و هویت انقلاب اسلامی آن را شکل می‌دهند.

وی که در پاسخ به سوال آیا توافق هسته‌ای بین ایران و کشورهای 1+5 به حمایت‌های ایران از مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین پایان خواهد بخشید؟ به این مطلب اشاره می‌کرد، گفت: به نظر من این توافق در افزایش حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از محور مقاومت اسلامی در منطقه تأثیر بسیار مهمی خواهد داشت.

وی در ادامه درباره توافق هسته‌ای توضیحاتی ارائه داد و تصریح کرد: به نظر من این توافق یک توافق محدود و دارای چارچوبی مشخص است و تفاهمی است که در آن کشورهای بزرگ در مقابل برداشتن تحریم‌ها می‌توانند بر برنامه هسته‌ای ایران نظارت داشته باشند.

وی اظهار داشت: این توافق تفاهمی بر سر یک مسئله مشخص و محدود است و به هیچ وجه به معنی به تفاهم رسیدن درباره تمام پرونده‌های مورد اختلاف در منطقه نیست.

استاد جامعه‌شناسی دانشگاه لبنان تأکید کرد: توافق هسته‌ای ایران و 1+5 به هیچ وجه به معنی عقب‌نشینی جمهوری اسلامی ایران از اصول، اهداف و آرمان‌های خود در دفاع از مقاومت اسلامی و عدم به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی نیست.

طلال عتریسی گفت: این توافق به معنی ورود به مناقشه است و به هیچ وجه حاکی از تفاهم نهایی بر سر مسائل منطقه نیست.

وی با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌کند که ایران و آمریکا درباره مسائل منطقه وارد گفت‌وگو شوند، تصریح کرد: توافق هسته‌ای تنها امکان گفت‌وگو بین ایران و آمریکا را فراهم کرد.