صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۵۷۵۸۵
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰

گروه جامعه: در یکصد و نودمین جلسه شورای معاونین اجتماعی فرهنگی مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران بر لزوم هم‌افزایی و بسیج ظرفیت‌های شهرداری برای اجرای باشکوه برنامه‌های اعیاد سعید قربان و غدیر، روز عرفه، هفته ولایت، هفته دفاع مقدس تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، یکصد و نودمین جلسه شورای معاونین امور اجتماعی و فرهنگی مناطق 22گانه پایتخت به ریاست حجت الاسلام والمسلمین امرودی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و با حضور مدیران کل اداره برنامه‌ریزی وتوسعه شهری، بانوان، فرهنگی، مطالعات اجتماعی و آموزش‌های شهروندی، معاونین امور اجتماعی وفرهنگی مناطق 22گانه تهران و همچنین مدیران عامل و روسای سازمان‌ها و شرکت‌های وابسته شهرداری تهران به میزبانی سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران در سالن اجتماعات بازار بوستان برگزار شد.

علیرضا نیکوفکر مدیر امور اجتماعی فرهنگی سازمان مدیریت میادین میوه وتره بار شهرداری تهران طی سخنانی با اشاره به درپیش بودن عید قربان گفت: سالانه 30 هزار رأس دام در روز عید سعید قربان در سطح شهر تهران عرضه و ذبح دام در راستای حفظ بهداشت، سلامت و محیط زیست، حفظ زیبایی و نظافت شهری، تامین اصولی نیاز شهروندان، کمک به اقتصاد خانواده و کمک به اجرای سنت حسنه قربانی کردن در روز عید قربان انجام می‌شود.

وی از عرضه بهداشتی دام با همکاری همه جانبه دست اندرکاران شهرداری بویژه مناطق 22گانه در روز عید قربان خبر داد و گفت: امسال نیز 3 پایگاه ثابت و 14 جایگاه سیار به همت مناطق جهت ذبح بهداشتی دام در روز عید قربان  ایجاد می‌شود تا این سنت حسنه به درستی اجرا شود.

به گفته نیکوفکر امسال سازمان میادین میوه و تره بار با ایجاد شبکه همیاری، نمایش توانمندی‌های معلولان و اجرای برنامه‌های فرهنگی به استقبال عید سعید قربان می‌رود.

در ادامه نشست علی اصغر محکی مدیرکل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران به تشریح پدیده گردشگری از منظر ارتباطی پرداخت و با برشمردن تفاوت های گردشگری تفریحی و مذهبی، در خصوص کارکردهای گردشگری مذهبی و کنش ارتباطی گردشگران مذهبی به این مقوله مهم شهری توضیحاتی ارائه داد.

محکی با اشاره به ظرفیت‌های تهران در حوزه گردشگری بر لزوم توسعه پایدار گردشگری مذهبی در کلانشهر تهران با بهره‌گیری از ظرفیت‌های محلی تاکید کرد.

همچنین ابوالفضل رفیع مدیر کل آموزش‌‌های شهروندی شهرداری تهران با اشاره به تبصره 45 مبنی بر تخصیص سه درصد از بودجه تمامی ادارات، سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه شهرداری تهران به برنامه‌های آموزشی و فرهنگی، خواستار پیگیری جدی معاونین امور اجتماعی مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌ها برای تحقق این امر شد.

به گفته رفیع، بر اساس تبصره 45 شهرداری تهران موظف است در راستای ترویج فرهنگ شهروندی و ارتقای سطح فرهنگ‌پذیری شهروندان تهرانی و موضوع سبک زندگی در قالب دستورالعملی که به تایید کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر و به تصویب شورای اسلامی شهر تهران می‌‌رسد؛‌ 3 درصد از اعتبارات نقدی معاونت‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های وابسته به شهرداری را درچارچوب وظایف هر یک از مراکز مذکور در حوزه‌های فرهنگی و آموزشی مرتبط از طریق مراکز فوق هزینه کند.

حجت الاسلام والمسلمین امرودی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در پایان این نشست بر لزوم تهیه سند راهبردی اجتماعی فرهنگی سازمان ها و تهیه و تدوین هویت سازمانی آنان تاکید کرد.

امرودی با اشاره به تبدیل شدن شهرداری از حوزه خدمات شهری به یک نهاد اجتماعی عنوان کرد: دیگر حوزه فعالیت شهرداری در نظافت شهر خلاصه نمی‌شود و این سازمان تبدیل به یک نهاد اجتماعی و فعالیت‌های متنوع شده است.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به سیر بلوغ شهرداری‌ها اظهار کرد: اکنون در دوره بلوغ تربیتی به سر می‌بریم و لازمه آن تغییر رویه‌ها و نگرش‌ها، بهره‌گیری از ظرفیت‌های محله‌ای و جلب مشارکت مردمی و فرهنگ‌سازی در بین اقشار مختلف شهروندان برای آموزش رفتارهای صحیح شهروندی بویژه در حوزه هویت و سبک زندگی اسلامی ایرانی است.

وی با اشاره به در پیش بودن و همزمانی اعیاد سعید قربان و غدیر، روز عرفه، هفته ولایت، هفته دفاع مقدس، مشارکت جدی معاونت‌های امور اجتماعی مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌ها را برای اجرای ویژه برنامه‌های مختلف ومتنوع برای شهروندان در این مناسبت‌ها با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی شد.

امرودی از برافراشته کردن 110 پرچم سبز علوی با شعار «السلام علیک یا امیرالمومنین علی بن ابیطالب (ع) » در سطح پایتخت همزمان با دهه ولایت خبر داد.

وی از تعیین مدیران فرهنگی برای بوستان‌های بزرگ پایتخت خبر داد و گفت: این مراکز ثروت‌های بزرگ فرهنگی هستند که شهرداری باید برای خدمت رسانی به مردم در حوزه فرهنگی و اجتماعی از آنها استفاده کند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بر لزوم ترویج گردشگری مذهبی در تهران، برپایی قرارگاه‌های فرهنگی در مناطق، بهره‌گیری از پتانسیل تبصره 45 برای اجرای برنامه‌های مهم حوزه اجتماعی و فرهنگی، توانمندسازی نیروها در حوزه اجتماعی و فرهنگی و ظرفیت‌شناسی و ظرفیت‌سازی در شهر تاکید کرد.

در ادامه، غلامحسین غنی مدیرکل برنامه‌ریزی و توسعه شهری  معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از ایجاد رویکرد جدید در شورای معاونین خبر داد و گفت: بناداریم مسائل مختلف حوزه اجتماعی در قالب انتقادات نقادانه و پیشنهادات مشفقانه از سوی معاونین اجتماعی مناطق را هر جلسه مطرح کنیم و و برای آن راهکار بیندیشیم.

در این نشست سید مازیار علوی معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه 5 انتقادات و پیشنهادات خود را در راستای بهبود عملکرد حوزه اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و هم‌افزایی و هماهنگی بین بخشی مجموعه‌ها مطرح کرد.