صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۶۰۷۱۶
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۷
نجفی‌سولاری تبیین کرد:

گروه فضای مجازی: مشاور دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: محتوا، پاشنه آشیل فضای مجازی فعلی جمهوری اسلامی ایران است.

حسن نجفی‌سولاری، مشاور دبیر شورای عالی فضای مجازی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به این موضوع که محتوا، پاشنه آشیل فضای مجازی فعلی جمهوری اسلامی ایران است، اظهار کرد: اساسا اگر محتوامحوری از ابتدا حاکم شده بود، به جای آنکه مدیریت و هدایت مجموعه‌هایی همچون شبکه ملی اطلاعات، سرویس‌های شبکه‌های اجتماعی، خدمات ارزش افزوده بر موبایل و اپلیکیشن‌ها به دست غیره بیفتد، کنترلش دست خودمان بود.

دکترین فعال و رویکرد فعال باشد

وی ادامه داد: اگر امروزه می‌گوییم که رویکرد انفعالی داریم، بیشتر رویکرد بازدارندگی و دفاعی است؛ درحالی که در فضای مجازی این دکترین جواب نمی‌دهد و اساسا دکترین باید دکترین فعال و رویکرد فعال باشد و کسی در فضای مجازی موفق است که قدرت مانور محتوا و سرویس داشته باشد.

مشاور دبیر شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: برای اینکه کانون‌های فرهنگی، فعالان دینی، نخبگان قرآنی و دانشگاهیان نقش مؤثری ایفا کنند، در کنار مهندسان، مخابراتی‌ها، شرکت‌های فراهم‌کننده زیرساخت بتوانند به تولید محتوا بپردازند، قطعا از موضع سلبی و برخورد انفعالی به حالت تهاجمی و فعال حرکت خواهیم کرد.

نخبگان قرآنی در کنار مهندسان به تولید محتوا بپردازند
وی بیان کرد: به نظر می‌رسد مهندسان، مخابراتی‌ها، شرکت‌های فراهم‌کننده زیرساخت، منابع زیادی را در کشور جذب‌ کرده‌اند و سرمایه بالایی در اختیارشان است و توانسته‌اند میلیون‌ها کیلومتر فیبر راه‌اندازی کنند، دیتا سنتر راه بیندازند و پهنای باند اینترنت بین‌المللی را افزایش دهد، اگر همین گروه مهندسی فعال با نخبگان قرآنی در تولید محتوا مشارکت داشته‌ باشند، وضعیت‌مان بهتر از گذشته خواهد بود.

نجفی‌سولاری اظهار کرد: فعالان قرآنی و نخبگان قرآنی اگر فضای مجازی را کار دوم و زندگی دوم تلقی کنند متوجه می‌شود اگر در فضای حقیقی کلاس قرآن برگزار می‌کنند، بتوانند در فضای مجازی هم این کلاس‌های مجازی را اجرا کنند، قطعا همین عملکرد محیط مجازی بر کلاس‌های قرآنی فضای حقیقی هم اثر خواهد گذاشت و سبب رونق و فعال شدن کلاس‌ها می‌شود.

جای خالی اندیشه خلاقانه تولید

وی بیان کرد: نخبگان قرآنی و فعالان قرآنی باید به تولید محتوا و فعال شدن در این حوزه از نظر تولید بپردازند. امروزه اکثریت جمعیت قرآنی کشور موبایل دارند و به خودی خود با ابزارهای تولید آشنا هستند، اما متأسفانه یکی از ضعف‌ها این است که اندیشه خلاقانه تولید را نداریم.

رئیس سابق مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ما انبوهی از محتوای غنی همچون احادیث، آیات و روایات قرآنی را دراختیار داریم اما متأسفانه ذهن و اندیشه اخلاقی که بتواند این محتوای قرآنی را به سرویس و محتوایی که قابل بارگذاری شود، وجود ندارد.

شورای عالی فضای مجازی نقش کلیدی دارد
وی بیان کرد: بنظرمی‌رسد شورای عالی فضای مجازی نقش کلیدی و مهمی در تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری دارد. متأسفانه شورای عالی فضای مجازی رویکرد فعالی در کل این مجموعه‌ها نداشته است و باید بپذیریم که نقص‌های زیادی را از شورا شاهد بودیم که می‌توان به تعداد تشکیل جلسات اشاره کرد.

این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: شورای عالی فضای مجازی باید تا کنون مصوبات زیادی را به همراه داشت اما متأسفانه اینچنین نبود.

وی بیان کرد: شورای عالی فضای مجازی به عنوان سیاست‌گذار کلان نظام باید بدانند اگر قواعدی اصولی را تعیین کنند، طبیعتا نهادهای دولتی و بخش‌های دولتی به کمک در اجرای اعمال این سیاست‌ها خواهند آمد چراکه همه مایلند.

بسیاری نمی‌داند که وظیفه جمهوری اسلامی در فضای مجازی چیست

نجفی‌سولاری اظهار کرد: اگر شورای عالی فضای مجازی بتواند اصول درستی وضع کند، بخش خصوصی وارد کار خواهد شد و حتی سرمایه‌هایش‌ را هم با خود به میدان می‌آورد. متأسفانه بسیاری نمی‌داند که وظیفه جمهوری اسلامی در فضای مجازی چیست که شورای عالی فضای مجازی باید این‌ها را به بخش خصوصی و دیگر نهادها معرفی کند.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری در فرمایشات‌شان بر دو وجه تمرکز داشتند که می‌توان به شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی اشاره کرد. متأسفانه مرکز ملی فضای مجازی در حد یک دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی تنزل داده شد درحالی که باید مرکز کار قرارگاهی انجام دهد.

کارهای موازی زیادی انجام می‌شود

این مقام مسئول تصریح کرد: مرکز ملی فضای مجازی باید هماهنگی دستگاه‌ها و نهادها را انجام دهد. دستگاه‌ها و سازمان‌ها و بخش‌های خصوصی مایلند در فضای مجازی خدمت کنند اما متأسفانه کارهای موازی زیادی انجام می‌شود و هم گرایی و هم‌افزایی وجود ندارد، اگر مرکز ملی فضای مجازی را از سطح دبیرخانه بالا ببریم و ارتقاء دهیم و مسئولیت همگرایی و هم‌افزایی ملی را به این مرکز واگذار کنیم و با قدرت از آن حمایت کنیم، مرکز ملی فضای مجازی می‌تواند در کنار شورای عالی فضای مجازی فرامین مربوطه برای اجرایی کردن نهادها صادر کند.

مرکز ملی فضای مجازی، دستگاه‌های اجرایی را پای کار بیاورد
رئیس سابق مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد تصریح کرد: شورای عالی فضای مجازی اگر بتواند به استمرار دائمی برای تشکیل جلسات بپردازد و مرکز ملی فضای مجازی، دستگاه‌های اجرایی را پای کار بیاورد، قطعا می‌توانیم از حالت انفعالی به حالت فعال در حوزه حاکمیتی دست یابیم.